Accesoriile

accesorii livingReprezinta retusurile de efect ale oricarei incaperi - vazele, pernitele decorative, bibelourile, tablourile, lampile etc. - toate aceste mici elemente care va personalizeaza spatiul. Ele exprima stilul si personalitatea proprietarilor si stabilesc caracterul unei camere. Utilizarea accesoriilor in redecorarea unei incaperi nu reprezinta numai o modalitate rapida de a imbunatati imaginea acesteia, ci si o infrumusetare a spatiului cu un buget restrans.

In unele cazuri nici nu este nevoie sa achizitionati noi accesorii, desi pentru majoritatea oamenilor aceasta activitate reprezinta o modalitate de relaxare. Doar prin aranjarea diferita a unor accesorii puteti obtine o camera cu un aspect nou, fara sa fiti nevoiti sa cheltuiti din bugetul familiei. Daca veti tine cont de urmatoarele sfaturi, locuinta dvs poate capata un look profesionist.

Incepeti cu o tabula rasa - scoateti toate accesoriile din incapere in scopul de a le aranja din nou, in mod diferit, decat sa le mutati de colo colo. Incercati sa lasati obiectele mici afara din camera pentru o zi sau doua - veti fi surprinsi sa constatati ce idei va vin in acest timp.

Definiti spatiul

Cu accesoriile afara din camera, faceti o evaluare a stilului decorativ. Este modern, country, primitiv sau European? Ganditi-va care dintre accesoriile dvs se potrivesc cu stilul existent si alegeti-le in vederea reintroducerii in camera. Pe celelalte le puteti folosi in alta incapere, alaturi de alte cateva piese pe care le puteti achizitiona ulterior, respectand, desigur,  tema decorativa a incaperii.

Adaugati accesoriile

Incepeti cu cea mai mare dintre piese si terminati cu cele mai mici. Analizati fiecare obiect in parte si nu supra-accesorizati. Iesiti din camera si intrati din nou, incercand sa examinati prima impresie pe care v-o ofera imaginea de ansamblu. Daca un obiect nu pare la locul lui sau nu se potriveste cu stilul decorativ al camerei sau daca spatiul pare inghesuit, fiti pregatit sa il mutati in alta parte sau sa renuntati la el definitiv. Pentru amplasarea cat mai corecta a accesoriilor, puteti tine cont de urmatoarele sfaturi:

- folositi grupari de obiecte in numar impar - unu, trei sau cinci. Nu faceti gruparea prea mare, pentru ca niciun element nu va iesi in evidenta si impresia va fi aceea de aglomeratie. Chiar si numarul gruparilor, cum ar fi patru grupari a cate trei elemente, au tendinta de a crea impreisa de supra-accesorizare. Ca o regula - puteti folosi aranjamentele simetrice, cum ar fi obiectele pereche, in camerele formale. In cele informale utilizati aranjamentele asimetrice, atat in cazul mobilierului cat si al accesoriilor;

- atunci cand expuneti fotografiile de familie, fie pe pereti, fie pe masa, acestea arata mai bine atunci cand sunt unificate printr-un element de design - de exemplu aceeasi coloare sau acelasi model al ramelor. O alta idée ar fi aceea ca toate fotografiile sa fie realizate in sepia sau alb-negru, ca element comun;

- amplasati accesoriile in interiorul unui triunghi imaginar - inalt, mediu si jos - pentru a adauga interes;

- nu atarnati operele de arta, fotografiile sau rastelele prea sus - aceasta reprezinta una dintre greselile cele mai comune in procesul de amenajare. Majoritatea accesoriilor de perete trebuie sa se afle la nivelul ochilor.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro