Cum vindecam tetania in mod natural

Tetania si remediile naturisteTetania este determinata de hiperexcitabilitate neuromusculara. Manifestarile constau in contracturi spastice, dureroase ale muschilor membrelor si ale fetei, asociate sau nu cu manifestari hiperstezice si cu spasme generalizate sau viscerale, localizate la nivelul cailor respiratorii superioare sau ale tubului digestiv, care pot determina crize psihice nespecifice cu caracter anxios depresiv.

Daca nu este congenitala, tetania poate fi consecinta unei insuficiente a glandelor paratiroidiene sau a unei tulburari a metabolismului fosfo-calcic, manifestat prin scaderea concentratiei de calciu din sange si din urina, concomitent cu cresterea continutului de fosfor sanguin.

Boala, care afecteaza predilect femeile ce alapteaza, precum si persoanele supuse unor intoxicatii cu "droguri" alimentare (nicotina, cofeina), cu unele medicamente (morfina) sau cu diversi poluanti (fosfor, plumb), se manifesta prin demineralizari osoase, tulburari trofice ale formatiunilor ectodermice si afectarea grava a vederii.

Tratamentul este de competenta medicilor, dar acesta nu exclude aportul fitoterapiei, care se poate materializa prin folosirea unor biopreparate cu actiune remineralizanta, vitaminizanta si de echilibrare glandulara.

Dovleacul- zilnic se mananca 50-100 de grame sau chiar mai mult de seminte neprajite si fara sare.

Graul- se recomanda taratele, fie luate ca atare (trei linguri pe zi, eventual in putina apa sau ceai sau amestecate cu una-doua lingurite de miere de albine), fie dupa macerarea prealabila a acestora.

Coada-calului-se iau zilnic una pana la trei linguri de pulbere, adaugate in diverse mancaruri (supe, ciorbe, sosuri) sau bauturi (sucuri, ceaiuri, lapte). Indiferent de modul de administrare, efectul remineralizant este remarcabil.

Paducelul - actioneaza indirect, ameliorand tulburarile de ritm cardiac care insotesc hiperexcitabilitatea. Se recomanda tinctura, in doza unica de 20 de picaturi, seara, inainte de culcare.

Papadia - cu rol preventiv si curativ se recomanda o cura de trei-patru saptamani, timp in care se consuma zilnic salata din frunze proaspete sau sucul obtinut prin presarea si centrifugarea acestora.

Gulia - tulpinile tuberizate contin cantitati apreciabile si echilibrate de microelemente care intervin in metabolismul fosfo-calcic: potasiu, magneziu si evident, calciu si fosfor. Se pot consuma ca salata, in mancaruri usoare sau sub forma de suc.