Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

Un desert cu fructe se potriveste perfect zilelor toride de vara. Daca nu trebuie sa aprindem cuptorul, este si mai bine. Deserturile care nu necesita coacere le va reusi perfect si celor mai putin experimnetate bucatarese.

Tortul cu zmeura si iaurt se pregateste in doar 40 de minute. Pentru acest desert veti avea nevoie de 600 g iaurt gras, 200 ml smantana, 200 ml frisca batuta, 200 g ciocolata alba, 700 g zmeura, 1 pachet cu piscoturi, 20 g gelatina si sirop de zahar pentru insiropat piscoturile.

Mod de preparare:

Gelatina se inmoaie intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Ciocolata se topeste pe foc mic impreuna cu smanatana, iar cand se mai raceste, se amesteca cu gelatina. Se pune la frigider timp de o ora, apoi se mixeaza cu crema de ciocolata si iaurtul.

Zmeura, dupa ce se spala, se incorporeaza in compozitie. Se pastreaza cateva boabe pentru ornat. Piscoturile se insiropeaza si se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Piscoturile trebuie sa acopere fundul tavii dar si marginile acesteia. Compozitia se toarna in mijlocul piscoturilor si se pune la racit timp de 2 ore. La final, tortul se orneaza cu frisca si zmeura.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro