Gradina

  • Amestec pentru diferite legume

    Amestec pentru diferite legume

    Mranita reprezinta o proportie importanta pentru multe amestecuri, insa pentru unele un mare procentaj il reprezinta pamantul de telina, sau pamantul de rasadnita cum mai este denumit.

  • Pregatirea solului pentru cultura

    Pregatirea solului pentru cultura

    Solul pe care urmeaza sa se cultive trebuie sa fie bogat in substante hranitoare, cu apa freatica la cel putin 1 m de la suprafata si ferit de inundatii.

  • Obtinerea rasadurilor de legume

    Obtinerea rasadurilor de legume

    Legumele ce se cultiva mai frecvent prin rasaduri sunt : rosiile, vinetele si ardeii, care au cerinte mai mari in ce priveste caldura si necesita o perioada mai mare de vegetatie pana cand se recolteaza.

  • Semanatul in rasadnita

    Semanatul in rasadnita

    Semanatul in rasadnita se poate face in randuri sau printr-o imprastiere cat mai uniforma.

  • Fertilizarea terenurilor

    Fertilizarea terenurilor

    Fertilizarea terenului este bine sa se faca folosind numai ingrasaminte organice, deoarece este mai sanatos si pentru dumneavoastra, cat si pentru clientii amatori de legume proaspete, care vor aprecia foarte mult acest lucru.

  • Ingrijirea rasadurilor

    Ingrijirea rasadurilor

    Pana la rasarire, rasadnita se tine acoperita cu geam si rogojini. Imediat ce plantele incep sa apara, se inlatura rogojinile pentru a lasa lumina sa patrunda.

  • Azalee

    Azalee

    Delicatele azalee (rhododendron) sunt plante care impodobesc in special spatiile semiumbrite si racoroase.

  • Cultura tomatelor

    Cultura tomatelor

    Tomatele ocupa primul loc printre culturile ce se practica in solarii si chiar in rasadnite. In felul acesta se pot obtine productii mai timpurii cu 2 - 3 saptamani, comparativ cu cultura timpurie in camp deschis.

  • Stergerea de praf a plantelor de interior

    Stergerea de praf a plantelor de interior

    Va ganditi probabil ca aveti destula treaba prin casa (stersul prafului si al geamurilor, scuturatul covoarelor, etc.) pentru ca sa va mai ocupe timpul si curatarea plantelor de interior. Pana la urma, ele cresc in pamant, asa ca nu va dati seama de ce frunzele nu trebuie sa fie deloc acoperite cu pamant...

  • Amplasarea si udarea plantelor

    Amplasarea si udarea plantelor

    Plantelor naturale nu le este cu totul indiferent locul in care sunt amplasate intr-o camera. Temperatura optima pentru acestea este de 18 -20°C, temperatura pe care trebuie sa o adaptati in functie de specie.

  • Pamantul si fertilizarea plantelor

    Pamantul si fertilizarea plantelor

    Pamantul pentru flori se gaseste aproape in toate locurile, de la florarii pana la supermarket-uri, insa nu trebuie sa alegeti la intamplare pamantul.

  • Ghiveciul si transplantarea plantelor cumparate

    Ghiveciul si transplantarea plantelor cumparate

    Plantele cumparate de la florarii sunt mult mai sensibile o data ajunse in casa dumneavoastra. De aceea este necesar sa le ingrijiti cu multa atentie pentru a va bucura vreme indelungata de acestea.

  • Daunatorii plantelor

    Daunatorii plantelor

    Paduchele lanos (Pseudococcus sp.) , Paduchele testos (Lecanium sp., Diaphes sp., Saisseia sp.) , Afidele ( Aphis sp., Myzus sp.) sau paduchii (pot fi si verzi, negrii, galbeni sau cenusii), Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum) , Tripsul (Thrips sp, Thaeniothrips sp.) , Acarieni (Tetranychus, Rhizoglyphus, Tarsonemus) - acestia sunt doar cativa dintre plantele daunatoare ale pantelor.

  • Ingrijirea florilor in vaza

    Ingrijirea florilor in vaza

    Ingrijirea florilor taiate trebuie sa inceapa inca din momentul in care le taiati. Astfel, cand le transportati este bine sa le stropiti cu apa si sa le inveliti in folie de plastic sau daca nu aveti in hartie umeda.