Mammillaria albiflora

Mammillaria albiflora 2

Familie: Cactaceae
Denumiri sinonime: Mammillaria herrerae var. albiflora, Neomammillaria herrerae var. albiflora, Escobariopsis albiflora
Expunere: partial umbra, plin soare
Udare: cu economie
Sol: bine drenabil
Tempetatura: in medie, minima este de 10 grade C
Origine: Mexic (Guanajuato)

Mammillaria albiflora 1

Mammillaria albiflora 3

Descriere
Aspect: este un cactus mic, de obicei cu forma de glob sau cilindru solitar (grupurile apar numai cand sunt cultivati, nu in natura)
Tulpina: oarecum cilindrica, subtire, lata cam de 2 cm si inalta de 5-7 cm, ascunsa de spini; tulpina si tuberculii nu au seva.
Spinii: Mammillaria albiflora are intre 60-80 spini radiali (mai putini decat M. herrerae care are 100 sau mai multi), albi, fini, intersectati; nu are spini centrali.
Radacina: firoasa
Floarea: are 3,5 cm in lungime si latime; este alba (rareori are o nuanta rozalie, care apare atunci cand este tinut in plin soare). Perioada de inflorire este aprilie - mai.
Fructul: este albicios, prins intre spini, dar nu de corpul plantei.
Semintele: au culoare neagra.

Ingrijire si cultivare
Mammillaria albiflora nu este un cactus usor de cultivat, dar in conditii optime, cu o buna circulatie a aerului, in lumina puternica si in pamant bine drenabil creste fara dificultate. Se uda rar; Evitati sa plantati acest caactus intr-un amestec de pamant cu muschi sau humus; mai bine adaugati var sau pietricele. Pentru a avea o explozie de flori, tineti Mammillaria albiflora intr-un loc in care sa primeasca din plin razele calde ale soarelui.

Lavinia Rorich
copyright @ Gradinamea.ro