Reamenajarea locuintei in tonuri de primavara

decoratiune primavaraChiar daca ninsorile din ultima vreme ne fac mari probleme, primavara incepe sa se apropie incet incet. Din partea meteorologilor vin vesti din ce in ce mai bune, iar gerurile napraznice par a fi de domeniul trecutului. Cu alte cuvinte este momentul sa ne gandim din ce in ce mai mult la primavara si la tot ce aduce ea: culoare, energie, dinamism.

Odata cu venirea acestui anotimp, majoritatea oamenilor incep sa isi rearanjeze sau reamenajeze locuinta. Nici curatenia de primavara nu lipseste din “programul” multora: se spala ferestrele, hainele pe care nu le mai purtam sunt asezate in cutii si date celor nevoiasi, umplem casa cu decoratiuni caracteristice  primaverii, cumparam ghivece pentru flori, scapam de mobilieul vechi inlocuindu-l cu altul sau schimbam cuoarea peretilor…

Odata cu primavara renaste totul, iar acest “ritual” al oamenilor poate fi observat an de an. Daca dorim sa aducem ceva nou si un aer proaspat in locuinta nu este nevoie sa inlocuim mobilierul vechi cu unul nou, ci doar in primul rand ar trebui sa ne gandim la o noua culoare pentru pereti. Apoi ne gandim cum putem schimba aspectul mobilierului. Spre exemplu, pentru canapea putem achizitiona sau confectiona o noua husa. Nici transformarea dulapului sau al servantei nu este dificila. Cu ajutorul unor tatuaje speciale aspectul acestor piese de mobilier este ca nou. Tatuajele pot fi lipite chiar si pe perete, iar din trei pasi aspectul unei incaperi poate fi schimbat radical.

Prin intermediul tatuajelor de perete si al culorilor putem schimba foarte multe. Este recunoscut faptul ca armonia ambiantei din interiorul locuintei noastre este redata prin culoare. O incapere alba fara nicio pata de culoare nu va avea nicodata un efect primitor, indiferent de mobilierul si accesoriile cu care este decorata.

Natura este cea mai buna sursa de inspiratie, ea ne invata ce culori se potrivesc si ce nuante putem obtine prin amestecul acestora. Verdele crud, galbenul, portocaliul sunt culorile specifice primaverii, insa daca dorim sa optam si pentru alte nuante nu trebuie decat sa ne imaginam o campie plina cu flori de primavara si sa ne inspiram din aceasta imagine plina de farmec.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro