Retete & Cocktails

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Pachetele de primavara la cuptor

    Pachetele de primavara la cuptor

    Un preparat chinezesc foarte raspandit in restaurantele cu specific asiatic sunt pachetelele de primavara. Cunoscute si sub denumirea din limba engleza de Spring Rolls aceste pachetele sunt preferate in special de vegetarieni. Pachetelele de primavara pot fi servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, alturi de o garnitura.

  • Trufe de ciocolata

    Trufe de ciocolata

    Ciocolata, desertul preferat al multora, este si ingredientul ce sta la baza celor mai delicioase prajituri. Mult timp ciocolata a fost considerata de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, insa, cercetarile recente demonstreaza ca amestecul de cacao, zahar si lapte nu este atat de periculos pe cat se credea.

  • Moelleaux au Chocolat

    Moelleaux au Chocolat

    Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.

  • Cocktail de mere cu calvados

    Cocktail de mere cu calvados

    Daca noi ne rasfatam in sezonul rece cu o cana de vin fiert, o tuica fiarta sau cu un ceai cald, francezii se "incalzesc" cu un cocktail de mere cu calvados. Bautura este foarte raspandita in Franta, mai ales in Normandia.

  • Supa de rosii coapte

    Supa de rosii coapte

    Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.

  • Lichior de portocale

    Lichior de portocale

    Lichiorul de portocale, cunoscut si sub denumirea de Triplu Sec sau Cointreau, este un lichior fin realizat din coaja de portocale. Lichiorul este cunoscut peste tot in lume si are o istorie de peste 160 de ani. Povestea sa a inceput in 1949 cand fratii Cointreau au construit o distilarie in orasul Angers pentru a fabrica bauturi spirtoase folosind fructe locale.

  • Desert traditional austriac: Sachertorte

    Desert traditional austriac: Sachertorte

    Sachertorte, traditionalul desert austriac, va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de ciocolata. Desi nu este un desert sofisticat, totrul vienez va va surprinde cu gustul sau rafinat. Dar nu gustul este cel care a facut acesta prajitura atat de celebra, ci povestea ei, care a inceput in 1832.

  • Desert frantuzesc: creme brulee

    Desert frantuzesc: creme brulee

    Unul dintre cele mai renumite deserturi frantuzesti este creme brulee. Foarte fin si delicios, acest desert poate fi servit in orice moment al zilei. Creme brulee seamana foarte mult cu traditionala crema de zahar ars, insa ingredientele sunt altele iar textura este ceva mai cremoasa.

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Cartofi frantuzesti la cuptor

    Cartofi frantuzesti la cuptor

    Sofisticate si gustoase, preparatele frantuzesti sunt cunoscute peste tot in lume. Bucataria franceza are la baza principiul simplitatii, mancarea este usoara si saraca in grasimi si saruri, iar gatitul este mai putin laborios. Se folosesc doar ingrediente naturale.

  • Tarta cu pere si crema de iaurt

    Tarta cu pere si crema de iaurt

    Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.