Sala de cinema in sufragerie

cinemaAtunci cand va hotarati sa transformati una dintre camerele locuintei dvs intr-un centru media, trebuie sa aveti in vedere, in primul rand, spatiul disponibil. Acesta trebuie sa fie suficient de mare, pentru ca implica atat amplasarea unor echipamente speciale, cat si rezervarea unui loc suficient pentru relaxare. Cea mai indicata camera in acest scop este sufrageria, care reprezinta centrul locuintei, locul in care intreaga familie se reuneste pentru a fi impreuna, pentru a vedea un film, pentru a primi oaspeti si, in general, pentru a se relaxa.

 

In ideea ca vreti sa evitati spatiile aglomerate, nu aveti timp de rezervari si iesiri cu prietenii sau, pur si simplu, preferati confortul propriei locuinte unui spatiu public, transformarea sufrageriei intr-o sala de cinema este solutia perfecta pentru dvs.

 

In privinta echipamentelor puteti opta, in functie de buget, pentru un ecran de dimensiuni mari, o plasma sau un proiector. Televizorul cu plasma este mai usor de manipulat decat un proiector, insa nu la fel de spectaculos. Cele mai multe modele de plasma, insa, pot fi montate pe perete, astfel ca imaginea creata este una aproape identica cu cea dintr-o sala publica.

 

Asigurati-va ca incaperea in care este amplasat echipamentul dispune de cat mai putina lumina naturala (pe timul vizionarii se recomanda absenta totala a luminii), iar zgomotele din exterior sunt minime. De asemenea, tineti cont de faptul ca nici dvs nu trebuie sa deranjati pe altii cu sunetele produse de echipamente si izolati pe cat posibil camera respectiva. Pentru a masca lumina naturala folositi draperii si jaluzele groase si inchise la culoare. Alegeti, in schimb, corpuri de iluminat decorative incorporate in pereti, lampi sau veioze din materiale mate, a caror lumina sa fie directionata in jos.

 

Nu uitati ca cel mai important lucru in orice spatiu amenajat este confortul personal. In acest sens, designerii recomanda evitarea mobilierului masiv si amplasarea in fata ecranului a unor canapele cat mai comode, care ocupa putin spatiu; masute pe roti, care permit o manevrare usoara; rafturi, etajere sau dulapuri incorporate in pereti.

 

Incasa.ro

 

Comentarii:

Raluca postat pe 15 August 2009
Multumesc foarte mult pentru sugestii
Va multumesc ff mult pt ideii eu chiar o sa-mi fac ceva in genul acesta numai ca o sa-mi fac in camera mea pt k o sa fie destul de spatioasa.