Savoir-vivre in stilul frantuzesc din Provence

deco frantaCampiile intregi cu levantica si peisajele mirifice au constituit sursa de inspiratie pentru mari artisti, mari creatori printre care Goaugin, van Gogh si Picasso. Toti acestia au incercat sa imortalizeze pe panza magia si energia culorilor din natura. De atunci a trecut mult timp, insa materialele din Provence pastreaza inca acel aer boem inspirat din marile creatii. Astfel, tesaturile din acaesta regiune franceza reprezinta pici obiecte de arta care pastreaza o traditie veche de sute de ani.

Panza

Inca dinainte de a fi confectionate materialele textile cu imprimeuri si modele, in Provence erau tesute si vopsite lana, matasea si panza din bumbac. Indiferent ca este vorba despre draperii, perdele sau fete de masa, tesaturile inspira si emana acel flair unic din sudul frantei.

Modele opulente

In secolul al XIV-lea se importau din India materiale cu modele si imprimeur fastuase. Ulterior s-a dezvoltat aceasta tehnica si in tarile europene datorita cererii mari care exista pe piata. Astazi „impremés provençaux“ reprezinta o caracteristica pentru materialele prelucrate in Provence.

Dungile

Un alt tipar clasic, foarte cautat si in mare voga si astazi este acela al materialelor in dungi verticale. In cazul in care doriti sa va amenajati interiorul locuintei in stilul unei resedinte de la tara, de undeva din sudul Frantei, astfel de materiale nu trebuie sa lipseasca.

Toile - de - Jouy

Materialul traditional este denumit dupa locul originar unde era fabricat, undeva in nordul Frantei. Stofele au imprimeuri in doar doua culor si infatiseaza diverse scene si modele filigrane.

Vichy - Caro

Vichy - Caro este un alt material indragit in special in perimetrul bucatariei. Carourile in nuante tari al caror efect este “aplanat” de cel al nuantelor discrete sunt binevenite in orice locuinta.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

EIvjxYhubxbD postat pe 16 Martie 2012
NRcLoKeoTisvYTiOH
Tu chiar ai impresia ca pe vrmeea cand dl Doctor era flacau cum spui tu, existau asemenea probleme in alimentatie?? Este evident ca fiind directorul Insitutului de Cercetari Alimentare face cercetari frecvente in domeniu. Ti se pare ca pe atunci cand invata dansul se vorbea peste tot de e-uri? Si, in concluzie, e normal sa spuna si lucruri stiute de zeci de ani, ca doar nu le inventeaza pe loc. In plus, as vrea sa vad cati dintre noi stiu sa foloseasca toti termenii chimici, biochimici si microbiologici pe care dansul ii foloseste cand scrie o carte sau, chiar mai mult, cand vorbeste la televizor si raspunde la intrebari fara sa aiba un proiector in fata! Asa ca pe mine nu ma convinge afirmatia ta cum ca citeste de pe net ca noi toti .