Sfaturi pentru decorarea tavanului

 

Majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp cand isi aleg modelul pe care il vor pe pereti sau tipul de podea dar ignora mai mereu tavanul. De fapt, tavanurile vopsite in alb nu contin pigment, iar acesta este foarte important deoarece albul este o culoare si nu absenta unei culori.

Desi albul este foarte popular datorita neutralitatiii sale, nu este cea mai buna culoare pentru un tavan. Atunci cand incaperea este joasa, un tavan alb o va face sa para si mai joasa, iar cand tavanul este mai sus, albul va da o senzatie de inaltime mare. Pentru camerele care au peretii colorati optati pentru o culoare a tavanului obtinuta din amestecul celei pentru pereti cu 2 sau 3 parti de alb.

Chiar daca aveti peretii albi, asta nu inseamne ca si tavanul trebuie sa fie tot alb. Culoarea pe tavan va da camerei dimensiune si fler. Utilizand nuante blande, camera se va deschide, acestea invocand sentimente din afara. Poate fi albastrul cerului, oranjul piersicii sau galbenul soarelui.

Daca aveti o camera intunecata, ganditi-va sa dati la final pe tavan cu un lac puternic care sa amplifice lumina disponibile din acel loc. Acesta ar putea fi mai dificil, deoarece acet tip de vopsea evidentiaza imperfectiunile peretelui. In spatii mici, ca o intrare, pe tavan ar putea si pusa o oglinda care va adauga inaltime si lumina.

Daca peretii dumneavaostra au imperfectiuni, acestea pot fi mascate, de exemplu, firele de lumina pot fi acoperite cu baghete. Panourile pot fi pictate. Sa acoperiti tavanul cu tapet este de asemenea o metoda pentru a infrumuseta camera.

Puteti de asemenea sa puneti si pe perete cca 30 cm aceeasi culoare ca pe tavan, facandu-l ca o prelungime a acestuia. Astfel, tavanul va parea mult mai inalt. Acest lucru ar trebui facut numai daca tavanul este vopsit intr-o culoare deschisa fata de perete.

    www.incasa.ro

17 Mai 2007

Nicoleta Oprea

Comentarii:

JQEUecHOn postat pe 16 Martie 2012
fefCvnNs
Salut.Mie, unuia, nu imi displac ctesae culori si, in mod sigur, ele sunt de preferat culorii actuale ( care de fapt e un alb murdar ). Dar asta e doar parerea mea, accept ca tu si altii aveti o alta parereDe fapt, de ce am vrut sa postez acest comment care nu are nimic iesit din comun? Ca sa iti spun ca ma bucur foarte tare ca ai abordat aceasta tema, pentru ca imi arata ca si tu poti avea zile proaste. Te-a umanizat, a aratat ca (asa cum ti-a spus o ascultatoare in emisiunea cu vorbim prea mult? ) si voi ( tu, in special ) ai zile bune si zile proaste. Eu nu prea imi aduceam aminet de cele proaste, iata, azi ai avut una. Intr-adevar incrancenarea fata de ACEST subiect (care este unul ce va fi privit subiectiv, de catre toti oamenii de pe Pamant ) este anormala, dar, inca o data, cred ca ti-a facut un mare bine : a aratat ca de obicei esti foarte bun si a fixat un termen de comparatie.Mult succes in continuare!