1 inch cati cm

  • Usturoi

    Usturoi

    Cultura de usturoi se face īntr-un teren īnsorit care nu se īngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm īntre rānduri si 12-15 cm pe rānd. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adāncime īn pamānt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.

  • Opuntia humifusa

    Opuntia humifusa

    Familie: Cactaceae. Denumiri sinonime: Opuntia compressa, Cactus humifusus, Opuntia humifusa, Cactus compressus, Opuntia rafinesquei, Opuntia vulgaris Denumire populara: limba - soacrei, opuntia...

  • Terariu - o lume in miniatura

    Terariu - o lume in miniatura

    Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de ...

  • Brunfelsia

    Brunfelsia

    Familie: Solanaceae. Denumire populara: Ieri-azi-maine, Dimineata-seara-noaptea. Cand se deschid, florile sunt purpurii, apoi devin de culoarea levanticai si in cele din urma albe - se poate spune deci ca Brunfelsia este...

  • Mandarinul

    Mandarinul

    Denumire stiintifica: citrus reticulata. Familie: Rutaceae. Mandarinii sunt pomi fructiferi mici, uneori cu tepi, cu ramuri zvelte si frunze mereu verzi, in forma de lance...

  • Trandafirii pitici

    Trandafirii pitici

    Pana nu demult, trandafirii pitici erau strict o arie de interes a celor pasionati de plante, de obicei a celor care aveau "microbul" cultivarii trandafirilor. Acum insa, multumita raspandirii pe care au cunoscut-o in Europa...

  • Salata

    Salata

    Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.

  • Bamele au nevoie de multa lumina

    Bamele au nevoie de multa lumina

    Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile

  • Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

    Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

    Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...

  • Lupin

    Lupin

    Familia: Fabaceae Tip: planta perena Inaltime: 1,3-1,5 m Diametru: 60 cm Perioada de inflorire: primavara tarziu pana vara devreme

  • Construirea unui gard pentru gradina japoneza

    Construirea unui gard pentru gradina japoneza

    Materiale necesare: -stalpi/ suporti pentru gard de circa 1metru lungime -bete de bambus cu diametrul cuprins intre 2,5-4 cm grosime, lungimea verticala fiind in jur de 1 metru lungime iar cele orizontale de circa 1,8 metri lungime. -un fierastrau cu lama fina -suruburi de 5cm -surubelnita -bormasina -sfoara neagra -ciocan pentru lemn -harlet

  • Yucca

    Yucca

    Familia: Agavaceae Aspect: arbore mic Inaltime: 0,9-1,8 m Diametru: 60-70 cm Perioada de inflorire: vara Expunere: plin soare Udare: redusa Cultivare: usoara

  • Merisorul

    Merisorul

    Merisorul este o planta vivace, inalta pana la 30 cm, cu o tulpina cilindrica, taratoare, apoi dreapta. Frunzele sunt scurt petiolate, persistente, de forma ovala, lungi de 1-3 cm, tari la pipait, pieloase, adeseori crestate la varf, cu margini intregi si rasucite. Pe fata superioara sunt verzi-intunecate, lucioase, iar pe cea inferioara palid-verzui, prezentand puncte rare de culoare bruna....

  • Ipsorita

    Ipsorita

    Descriere: Ipsorita este o planta perena, cu tulpina gabra, acoperita la baza cu peri mici, formand tufe. In pamant are un rizom gros pana la 8 cm, cu radacini numeroase, cilindrice, infipte adanc, lungi de 1,5-2 m. Frunzele sunt lanceolate, opuse, ascutite la varf si cu marginea intreaga. Florile sunt mici, numeroase, de culoare alba sau roz, avand un caliciu scurt, tubulos, terminat cu 5 dinti. Corola are 5 petale, de doua ori mai lungi decat caliciul, iar staminele sunt in numar de 10. Infloreste din iulie pana in septembrie. Creste prin locuri nisipoase, pe coaste stancoase si pe marginea drumurilor. ..

  • Ienuparul

    Ienuparul

    Ienuparul este un arbust inalt de 1-2 m, ce creste in regiunile muntoase, izolat sau in palcuri. Frunzele sunt liniare, ascutite la varf, intepatoare, lungi de 1-1,5 cm si late 1-2 mm. Ele sunt asezate cate trei la un loc, formand verticile. Privite pe fata exterioara au forma unui jgheab, cu o dunga albicioasa in lungime. Florile sunt dioice. Pe unele tufe sunt flori barbatesti, iar pe altele florile femele. Florile femele au aspectul unor muguri de culoare verzuie, formati din 3 solzi inferiori si 3 superiori...

  • Feriga

    Feriga

    Descriere: Feriga este o planta ierbacee, vivace, avand in pamant un rizom gros de cca 1-2 cm si lung pana la 30 cm, tarator si acoperit cu partile imbatranite ale petiolurilor frunzelor din anii trecuti. Ei sunt de culoare bruna spre negru, arcuiti, insotiti de solzi membranosi. Din rizom pornesc radacini subtiri, negricioase. In sectiune, rizomul si resturile de petiol sunt de culoare verde. Rizomul creste prin varful lui, care se termina printr-un buchet de frunze. Primavara, frunzele sunt rasucite in forma de carje. Pe masura ce se dezvolta, ele se desfac ajungand la o lungime de 50-140 cm si o latime de cca 25 cm. Petiolul este scurt si acoperit pe toata lungimea lui cu solzi (scoame) brun-roscati. Frunzele sunt alungite avand de o parte si de alta a nervurii principale numeroase foliole, de culoare verde inchis, care la randul lor sunt divizate in aripioare (segmente) mai mici, dintate pe margini si cu varful rotunjit, niciodata ascutit. Incepand cu luna iunie si pana in septembrie, pe spatele acestor aripioare, de-a lungul nervurii, se observa niste puncte brune, ca de rugina. Privite cu lupa, ele au forma unui rinichi, formand gramajoare de sporangi (sori) continand spori, cu ajutorul carora feriga se inmulteste. Sorii sunt acoperiti de o membrana glabra numita indusiu.......

  • Idei marete pentru locuinte mici

    Idei marete pentru locuinte mici

    Chiar si intr-o locuinta mica este suficient loc pentru o viata linistita si confortabila. Cu ajutorul ideilor noastre 2 in 1 puteti valorifica incaperile dandu-le o functionalitate aparte. Planul: integrarea unui spatiu de lucru in dormitor fara a deranja

  • Tort de banane

    Tort de banane

    Ingrediente: 1/2 cana unt 1 1/2 cana faina 1 1/2 lingurita praf de copt...

  • Tort Rombauer

    Tort Rombauer

    Ingrediente: Blat 1 1/2 cana faina 1 lingurita praf de copt

  • Stelute cu migdale

    Stelute cu migdale

    Ingrediente: 1 cana faina 1 cana migdale macinate 1/4 lingurita praf de copt un praf de sare 1/2 cana unt, moale 3/4 cana zahar 1 albus de ou 1/2 lingurita esenta de migdale 49 migdale intregi

  • Prajitura Surpriza

    Prajitura Surpriza

    Ingrediente: 270 g faina 2 lingurite praf de copt (1 plic) 150 g unt, la temp. camerei 300 g zahar 4 oua 375 ml iaurt simplu sau lapte acrit 1 1/2 lingurite esenta de vanilie

  • Salata mixta cu branza

    Salata mixta cu branza

    Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie

  • Budinca cu fructe

    Budinca cu fructe

    Ingrediente 6 oua mari, 150 g faina, 150 g zahar, 150 g unt, 1/2 kg cirese, visine, caise sau piersici (zmeura, capsunele, strugurii sunt prea zemoase), 20 ml rom, 30 g gris sau pesmet, zahar vanilat.

  • Niku-Jaga

    Niku-Jaga

    Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta