Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

1 inch cati cm

Usturoi Usturoi Cultura de usturoi se face īntr-un teren īnsorit care nu se īngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm īntre rānduri si 12-15 cm pe rānd. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adāncime īn pamānt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.
Diferenta dintre DPI si PPI Cei mai multi dintre noi au auzit cel putin o data termenul DPI...
Notiuni de baza pentru printarea fotografiilor digitale Posibilitatea imprimarii fotografiilor digitale a deschis noi orizonturi atat pentru fotografii amatori, cat si pentru cei profesionisti.
Opuntia humifusa Opuntia humifusa Familie: Cactaceae. Denumiri sinonime: Opuntia compressa, Cactus humifusus, Opuntia humifusa, Cactus compressus, Opuntia rafinesquei, Opuntia vulgaris Denumire populara: limba - soacrei, opuntia...


Terariu - o lume in miniatura Terariu - o lume in miniatura Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de ...
Brunfelsia Brunfelsia Familie: Solanaceae. Denumire populara: Ieri-azi-maine, Dimineata-seara-noaptea. Cand se deschid, florile sunt purpurii, apoi devin de culoarea levanticai si in cele din urma albe - se poate spune deci ca Brunfelsia este...
Mandarinul Mandarinul Denumire stiintifica: citrus reticulata. Familie: Rutaceae. Mandarinii sunt pomi fructiferi mici, uneori cu tepi, cu ramuri zvelte si frunze mereu verzi, in forma de lance...
Trandafirii pitici Trandafirii pitici Pana nu demult, trandafirii pitici erau strict o arie de interes a celor pasionati de plante, de obicei a celor care aveau "microbul" cultivarii trandafirilor. Acum insa, multumita raspandirii pe care au cunoscut-o in Europa...
Salata Salata Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.
Plante medicinale, musetelul Plante medicinale, musetelul Este o planta ierboasa, anuala, cu radacina pivotanta, subtire, cu numeroase ramificatii dezvoltate superficial.
Bamele au nevoie de multa lumina Bamele au nevoie de multa lumina Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile
Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...
Lupin Lupin Familia: Fabaceae Tip: planta perena Inaltime: 1,3-1,5 m Diametru: 60 cm Perioada de inflorire: primavara tarziu pana vara devreme
Construirea unui gard pentru gradina japoneza Construirea unui gard pentru gradina japoneza 	Materiale necesare: -stalpi/ suporti pentru gard de circa 1metru lungime -bete de bambus cu diametrul cuprins intre 2,5-4 cm grosime, lungimea verticala fiind in jur de 1 metru lungime iar cele orizontale de circa 1,8 metri lungime. -un fierastrau cu lama fina -suruburi de 5cm -surubelnita -bormasina -sfoara neagra -ciocan pentru lemn -harlet
Yucca Yucca Familia: Agavaceae Aspect: arbore mic Inaltime: 0,9-1,8 m Diametru: 60-70 cm Perioada de inflorire: vara Expunere: plin soare Udare: redusa Cultivare: usoara
Merisorul Merisorul Merisorul este o planta vivace, inalta pana la 30 cm, cu o tulpina cilindrica, taratoare, apoi dreapta. Frunzele sunt scurt petiolate, persistente, de forma ovala, lungi de 1-3 cm, tari la pipait, pieloase, adeseori crestate la varf, cu margini intregi si rasucite. Pe fata superioara sunt verzi-intunecate, lucioase, iar pe cea inferioara palid-verzui, prezentand puncte rare de culoare bruna....
Ipsorita Ipsorita Descriere: Ipsorita este o planta perena, cu tulpina gabra, acoperita la baza cu peri mici, formand tufe. In pamant are un rizom gros pana la 8 cm, cu radacini numeroase, cilindrice, infipte adanc, lungi de 1,5-2 m. Frunzele sunt lanceolate, opuse, ascutite la varf si cu marginea intreaga. Florile sunt mici, numeroase, de culoare alba sau roz, avand un caliciu scurt, tubulos, terminat cu 5 dinti. Corola are 5 petale, de doua ori mai lungi decat caliciul, iar staminele sunt in numar de 10. Infloreste din iulie pana in septembrie. Creste prin locuri nisipoase, pe coaste stancoase si pe marginea drumurilor. ..
Ienuparul Ienuparul Ienuparul este un arbust inalt de 1-2 m, ce creste in regiunile muntoase, izolat sau in palcuri. Frunzele sunt liniare, ascutite la varf, intepatoare, lungi de 1-1,5 cm si late 1-2 mm. Ele sunt asezate cate trei la un loc, formand verticile. Privite pe fata exterioara au forma unui jgheab, cu o dunga albicioasa in lungime. Florile sunt dioice. Pe unele tufe sunt flori barbatesti, iar pe altele florile femele. Florile femele au aspectul unor muguri de culoare verzuie, formati din 3 solzi inferiori si 3 superiori...
Feriga Feriga Descriere: Feriga este o planta ierbacee, vivace, avand in pamant un rizom gros de cca 1-2 cm si lung pana la 30 cm, tarator si acoperit cu partile imbatranite ale petiolurilor frunzelor din anii trecuti. Ei sunt de culoare bruna spre negru, arcuiti, insotiti de solzi membranosi. Din rizom pornesc radacini subtiri, negricioase. In sectiune, rizomul si resturile de petiol sunt de culoare verde. Rizomul creste prin varful lui, care se termina printr-un buchet de frunze. Primavara, frunzele sunt rasucite in forma de carje. Pe masura ce se dezvolta, ele se desfac ajungand la o lungime de 50-140 cm si o latime de cca 25 cm. Petiolul este scurt si acoperit pe toata lungimea lui cu solzi (scoame) brun-roscati. Frunzele sunt alungite avand de o parte si de alta a nervurii principale numeroase foliole, de culoare verde inchis, care la randul lor sunt divizate in aripioare (segmente) mai mici, dintate pe margini si cu varful rotunjit, niciodata ascutit. Incepand cu luna iunie si pana in septembrie, pe spatele acestor aripioare, de-a lungul nervurii, se observa niste puncte brune, ca de rugina. Privite cu lupa, ele au forma unui rinichi, formand gramajoare de sporangi (sori) continand spori, cu ajutorul carora feriga se inmulteste. Sorii sunt acoperiti de o membrana glabra numita indusiu.......
Idei marete pentru locuinte mici Idei marete pentru locuinte mici Chiar si intr-o locuinta mica este suficient loc pentru o viata linistita si confortabila. Cu ajutorul ideilor noastre 2 in 1 puteti valorifica incaperile dandu-le o functionalitate aparte. Planul: integrarea unui spatiu de lucru in dormitor fara a deranja
Salata de gogosari Salata de gogosari Ingrediente: 5 kg gogosari 1 cana otet 1 cana mustar sare
Friptura de iepure Friptura de iepure Ingrediente: 1 spinare de iepure sau pulpele din spate...
Tort de banane Tort de banane Ingrediente: 1/2 cana unt 1 1/2 cana faina 1 1/2 lingurita praf de copt...
Tort Rombauer Tort Rombauer Ingrediente: Blat 1 1/2 cana faina 1 lingurita praf de copt
Stelute cu migdale Stelute cu migdale Ingrediente: 1 cana faina 1 cana migdale macinate 1/4 lingurita praf de copt un praf de sare 1/2 cana unt, moale 3/4 cana zahar 1 albus de ou 1/2 lingurita esenta de migdale 49 migdale intregi
Prajitura Surpriza Prajitura Surpriza Ingrediente: 270 g faina 2 lingurite praf de copt (1 plic) 150 g unt, la temp. camerei 300 g zahar 4 oua 375 ml iaurt simplu sau lapte acrit 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
Fursecuri cu ciocolata Fursecuri cu ciocolata Ingrediente: 220 g zahar 115 g unt (rece, taiat cuburi) 1 ou mare
Salata mixta cu branza Salata mixta cu branza  Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie
Budinca cu fructe Budinca cu fructe  Ingrediente 6 oua mari, 150 g faina, 150 g zahar, 150 g unt, 1/2 kg cirese, visine, caise sau piersici (zmeura, capsunele, strugurii sunt prea zemoase), 20 ml rom, 30 g gris sau pesmet, zahar vanilat.
Niku-Jaga Niku-Jaga Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta