1 lingura faina cate grame

  • Pizza de legume

    Pizza de legume

    Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei, 1 lingura ulei, 1 ardei...

  • Briose cu miere si ciocolata

    Briose cu miere si ciocolata

    Un desert dulce, de weekend. Ingrediente: 2 cani faina, 1/2 cana zahar, praf de copt, putina sare, 1 ou, 1 cana lapte, 1 lingura unt, 1/4 cana miere...

  • Supa de rosii

    Supa de rosii

    Ingrediente: 1 ceapa 1 conserva de boabe fasole( o conserva mai mica --500 ml) 1 legatura cimbru 500 grame rosii 2 linguri ulei de masline 4 linguri pasta de rosii sare, piper 4 linguri smantana

  • Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Ingrediente: 350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si 1 ceasca apa.

  • Stelute cu migdale

    Stelute cu migdale

    Ingrediente: 1 cana faina 1 cana migdale macinate 1/4 lingurita praf de copt un praf de sare 1/2 cana unt, moale 3/4 cana zahar 1 albus de ou 1/2 lingurita esenta de migdale 49 migdale intregi

  • Salata picanta

    Salata picanta

    1/2 conopida taiata in felii mici, 1 lingura sana, 1 lingura ulei de masline...

  • Tarta cu fructe

    Tarta cu fructe

    Ingrediente: 250 g faina 160 g unt sau margarina 100 g zahar...

  • Mere coapte

    Mere coapte

    Ingrediente: 8 mere potrivite 150 g zahar 1 lingura marmelada

  • Supa de ceapa

    Supa de ceapa

    - reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica

  • Supa de morcovi

    Supa de morcovi

    Ingrediente: 1 lingura unt 453 gr morcovi 3/4 cana ceapa tocata

  • Salata de fasole

    Salata de fasole

    Ingrediente 0,5 kg fasole boabe, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1 ceapa, sare, 4 linguri de ulei, 2 linguri de otet, 1 lingura de mustar, verdeata tocata.

  • Banane cu scortisoara

    Banane cu scortisoara

    Ingrediente 2 banane o bucata de unt cat o nuca 1 lingurita de scortisoara 1 lingura de rom 1 lingura de miere 2 linguri de miez de nuca (taiat marunt)

  • Salata de morcovi si telina

    Salata de morcovi si telina

    Ingrediente 4 morcovi ( mai mari) 3 radacini de telina 1 ceapa (dulce-de apa) 100g de nuca 100g stafide 3 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rsa sare, piper-dupa gust

  • Salata Nizza

    Salata Nizza

    Ingrediente 5 rosii 2 ardei grasi 1 ceapa 100 g masline negre ridichi 3 oua fierte tari 1 legatura patrunjel 1 lingura rasa otet 1/2 lingurita sare 1 varf de cutit zahar 3 linguri rase ulei de masline

  • Pasticcio

    Pasticcio

    Ingrediente 2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)

  • Orez florentin

    Orez florentin

    Ingrediente: 200 g spanac 1 lingura unt sau margarina 1 ardei gras

  • Gallo Pinto

    Gallo Pinto

    Ingrediente: 1 lingura margarina 1 ardei gras taiat marunt

  • Crap provencal

    Crap provencal

    Ingrediente: 600 g crap taiat bucati 100 ml ulei 50 g ceapa tocata

  • Turta dulce

    Turta dulce

    Ingrediente: 350 de grame de miere 350 de grame faina 3 oua

  • Madleine cu mere

    Madleine cu mere

    Ingrediente: 1 1/2 cana zahar tos 1/3 cana unt 1 1/3 cana mar ras...

  • Desert traditional austriac: Sachertorte

    Desert traditional austriac: Sachertorte

    Sachertorte, traditionalul desert austriac, va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de ciocolata. Desi nu este un desert sofisticat, totrul vienez va va surprinde cu gustul sau rafinat. Dar nu gustul este cel care a facut acesta prajitura atat de celebra, ci povestea ei, care a inceput in 1832.