1 lingura faina cate grame

  • Tratamente naturiste pentru diabetul zaharat

    Tratamente naturiste pentru diabetul zaharat

    Diabetul zaharat este o stare de hiperglicemie, adica de crestere a concentratiei de glucoza in sange si urina (glicozurie) peste limitele normale. Dozele de insulina care se administreaza zilnic pot fi scazute, numai cu acordul doctorului...

  • Chutney sau salsa

    Chutney sau salsa

    Chutney - se obtine prin amestecarea unor ingrediente ( legume, fructe) ce au fost taiate marunt sau pasate si la care se adauga mirodenii dulci sau iuti. Este un echivalent indian pentru salsa specifica bucatariei din America Latina.

  • Supa mexicana uscata

    Supa mexicana uscata

    Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama.

  • Crema de cafea

    Crema de cafea

    Ingrediente: 140 g zahar 4 galbenusuri 200 g unt 4 linguri esenta de cafea...

  • Tort cu pere

    Tort cu pere

    Ingrediente: Blat: 115 g unt, la temperatura camerei

  • Reteta unui ierbicid facut in casa

    Reteta unui ierbicid facut in casa

    Nu exista gradinar pasionat care sa nu vrea sa scape de plantele nedorite din gradina - buruienile - acesti invadatori care ne consuma nervii si timpul, in incercarea noastra de a-i starpi...

  • Plachie de fasole

    Plachie de fasole

    - reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...

  • Mere in aluat

    Mere in aluat

    Ingrediente 1 kg de mere 3-4 oua 3-4 linguri zahar 200 ml lapte vanilie, coaja de lamaie 500 g faina 50 g zahar pudra

  • Tort Rombauer

    Tort Rombauer

    Ingrediente: Blat 1 1/2 cana faina 1 lingurita praf de copt

  • Prajitura Surpriza

    Prajitura Surpriza

    Ingrediente: 270 g faina 2 lingurite praf de copt (1 plic) 150 g unt, la temp. camerei 300 g zahar 4 oua 375 ml iaurt simplu sau lapte acrit 1 1/2 lingurite esenta de vanilie

  • Placinta cu mere

    Placinta cu mere

    Ingrediente Pentru aluat: 750 g faina, 250 g unt, 250 ml smantina, 100 g zahar, 2 oua si un galbenus, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamiie.

  • Desert frantuzesc: creme brulee

    Desert frantuzesc: creme brulee

    Unul dintre cele mai renumite deserturi frantuzesti este creme brulee. Foarte fin si delicios, acest desert poate fi servit in orice moment al zilei. Creme brulee seamana foarte mult cu traditionala crema de zahar ars, insa ingredientele sunt altele iar textura este ceva mai cremoasa.

  • Ceaiuri pentru gastrita hiperacida

    Ceaiuri pentru gastrita hiperacida

    Se recomanda plante cu principii active slab alcaline, antiinflamatoare, cicatrizante si calmante. Infuziile si decocturile se beau, de obicei, neindulcite si de preferat intre mese. Pentru forme incipiente de gastrite hiperacide: Flori de salcam...

  • Mint Julep

    Mint Julep

    Ingrediente: 6 cl bourbon 5-6 frunze de menta 1,5 cl sirop Preparare: Puneti frunzele de menta si siropul intr-un pahar Collins si amestecati-le cu o lingura. Adaugati 3 cl bourbon. Umpleti cu gheata...

  • Ninotchka Cocktail

    Ninotchka Cocktail

    Ingrediente 4.45 cl Vodka 1.5 cl Crema alba de cacao O lingura de suc de lamaie

  • Fursecuri cu banane

    Fursecuri cu banane

    Ingrediente: unt, zahar, oua, banane, faina, cuisoare, scortisoara, nuci si stafide

  • Chiftele cu peste

    Chiftele cu peste

    Chiftelutele cu peste sunt delicioase atunci cand cele traditionale nu va mai multumesc.

  • Tort de banane

    Tort de banane

    Ingrediente: 1/2 cana unt 1 1/2 cana faina 1 1/2 lingurita praf de copt...

  • Rulada cu gem

    Rulada cu gem

    Ingrediente: 12 oua 200 g. zahar 240 g. faina 200 g. gem

  • Cod cu sos de vin

    Cod cu sos de vin

    Ingrediente: 1 cod de 1/2 kg. 3 cepe 200 ml. vin alb 100 g. ciuperci 20 g. faina