Zeama bordeleza

Alte cautari:

  • Muscate cu probleme, ce e de facut?

    Muscate cu probleme, ce e de facut?

    Aspectul exterior este deosebit de important cand punem un diagnostic. In cazul muscatelor, sunt boli ale caror simptome sunt vizibile pe frunze, si boli ale caror simptome sunt vizibile pe tulpini si radacini.

  • Antracnoza vitei de vie

    Antracnoza vitei de vie

    Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei...

  • Mana vitei de vie

    Mana vitei de vie

    Boala este produsa de o ciuperca, Plasmopara viticola. Ea ataca toate organele verzi ale plantei: frunze, lastari, inflorescente, boabe, circei si chiar muguri...

  • Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

    Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

    In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...

  • Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

    Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod

    Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...

  • Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare

    Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare

    Vita de vie plantata pe langa casa poate fi pe tulpini joase sau pe tulpini semiinalte si inalte. Vita de vie condusa clasic, adica pe tulpini joase (reduse la simpla buturuga) se cultiva in zonele unde temperaturile din timpul iernii scad sub...

  • Usturoi

    Usturoi

    Cultura de usturoi se face īntr-un teren īnsorit care nu se īngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm īntre rānduri si 12-15 cm pe rānd. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adāncime īn pamānt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.

  • Ceapa

    Ceapa

    Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.

  • Boli produse de ciuperci la leandru

    Boli produse de ciuperci la leandru

    Leandul - Nerium oleander, se cultiva usor, avand flori de un colorit diversificat, care formeaza cime terminale. Se poate planta in pamantul din gradina, in regiunile calde, sau in vase mari.

  • Bujorul

    Bujorul

    Specia Paeonia officinalis este originara din Europa si are inaltimea de 70-80 cm. Este o tufa bogata alcatuita din frunze mari si tulpini florale cu cate o singura floare. Radacinile sunt mari si carnoase. Infloreste in aprilie, mai. Din aceasta specie cel mai cultivat soi este Rubra Plena cu tije florale scurte, flexibile si florile sunt rosu inchis, iar inflorirea este precoce...

  • Frappe rouge

    Frappe rouge

    Ingrediente: cantitate: 5 portii - doua globuri de inghetata de coacaze rosii - 50 ml sirop de coacaze rosii - 20 ml lapte - o lingura sirop de zahar - putina zeama de lamaie - patru linguri de coacaze rosii, proaspete - gheata zdrobita

  • Supa mexicana uscata

    Supa mexicana uscata

    Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama.

  • Pui cu miere

    Pui cu miere

    Ingrediente: 3 linguri miere 3 linguri mustar 1 lingurita zeama de lamaie

  • Varza acra la butoi

    Varza acra la butoi

    Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.

  • Salata de morcovi si telina

    Salata de morcovi si telina

    Ingrediente 4 morcovi ( mai mari) 3 radacini de telina 1 ceapa (dulce-de apa) 100g de nuca 100g stafide 3 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rsa sare, piper-dupa gust

  • Placinta cu nuci

    Placinta cu nuci

    Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie

  • Salata mixta cu branza

    Salata mixta cu branza

    Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie

  • Salata combinata

    Salata combinata

    Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.

  • Bezele cu nuci

    Bezele cu nuci

    Ingrediente 3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet.

  • Mere umplute cu nuci

    Mere umplute cu nuci

    Ingrediente: Patru-cinci mere, patru-cinci linguri nuci tocate, trei-patru linguri zahar pudra, un pumn de stafide muiate, coaja si zeama de la o lamiie

  • Dulceata de gogonele

    Dulceata de gogonele

    Ingrediente: 40 de gogonele de marimea prunelor, un kg zahar, jumatate baton vanilie, zeama de la o lamiie, 750 ml apa

  • Zacusca frantuzeasca

    Zacusca frantuzeasca

    Ingrediente Un kg. rosii, 200 gr.ceapa, doua mere mari, un ardei gras (sau kapia), un pahar otet (de trei grade), zeama de la doua lamai, o lingurita sare, 100 gr. zahar, o lingurita boabe enibahar, o foaie dafin maruntita

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

  • Pui la cuptor cu gutui

    Pui la cuptor cu gutui

    Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.

  • Preparat mexican - Guacamole

    Preparat mexican - Guacamole

    Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.

  • Pagina 1 din 4
  • 2
  • 3
  • 4