Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

Zeama bordeleza

Muscate cu probleme, ce e de facut? Aspectul exterior este deosebit de important cand punem un diagnostic. In cazul muscatelor, sunt boli ale caror simptome sunt vizibile pe frunze, si boli ale caror simptome sunt vizibile pe tulpini si radacini.
Antracnoza vitei de vie Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei...
Mana vitei de vie Boala este produsa de o ciuperca, Plasmopara viticola. Ea ataca toate organele verzi ale plantei: frunze, lastari, inflorescente, boabe, circei si chiar muguri...
Taierea vitei de vie pe tulpina joasa Taierea vitei de vie pe tulpina joasa In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...


Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...
Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare Vita de vie plantata pe langa casa poate fi pe tulpini joase sau pe tulpini semiinalte si inalte. Vita de vie condusa clasic, adica pe tulpini joase (reduse la simpla buturuga) se cultiva in zonele unde temperaturile din timpul iernii scad sub...
Usturoi Usturoi Cultura de usturoi se face într-un teren însorit care nu se îngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm între rânduri si 12-15 cm pe rând. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adâncime în pamânt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.
Ceapa Ceapa Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.
Boli produse de ciuperci la leandru Boli produse de ciuperci la leandru Leandul - Nerium oleander, se cultiva usor, avand flori de un colorit diversificat, care formeaza cime terminale. Se poate planta in pamantul din gradina, in regiunile calde, sau in vase mari.
Bujorul Bujorul Specia Paeonia officinalis este originara din Europa si are inaltimea de 70-80 cm. Este o tufa bogata alcatuita din frunze mari si tulpini florale cu cate o singura floare. Radacinile sunt mari si carnoase. Infloreste in aprilie, mai. Din aceasta specie cel mai cultivat soi este Rubra Plena cu tije florale scurte, flexibile si florile sunt rosu inchis, iar inflorirea este precoce...
Frappe rouge Frappe rouge Ingrediente: cantitate: 5 portii - doua globuri de inghetata de coacaze rosii - 50 ml sirop de coacaze rosii - 20 ml lapte - o lingura sirop de zahar - putina zeama de lamaie - patru linguri de coacaze rosii, proaspete - gheata zdrobita
Supa mexicana uscata Supa mexicana uscata Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama.
Salata exotica de fructe Salata exotica de fructe 3 linguri zeama de portocala putine bucatele de ananas si avocado...
Salata de banane Salata de banane Ingrediente: 3 banane, 2 linguri zahar pudra, zeama...
Pui cu miere Pui cu miere Ingrediente: 3 linguri miere 3 linguri mustar 1 lingurita zeama de lamaie
Varza acra la butoi Varza acra la butoi  Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.
Salata de morcovi si telina Salata de morcovi si telina  Ingrediente 4 morcovi ( mai mari) 3 radacini de telina 1 ceapa (dulce-de apa) 100g de nuca 100g stafide 3 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rsa sare, piper-dupa gust
Placinta cu nuci Placinta cu nuci Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie
Salata mixta cu branza Salata mixta cu branza  Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie
Salata combinata Salata combinata Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Salata de andive Salata de andive Ingrediente 0,5 kg andive 2-3 linguri ulei, otet (sau zeama de lamaie)
Bezele cu nuci Bezele cu nuci  Ingrediente 3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet.
Mere umplute cu nuci Mere umplute cu nuci  Ingrediente: Patru-cinci mere, patru-cinci linguri nuci tocate, trei-patru linguri zahar pudra, un pumn de stafide muiate, coaja si zeama de la o lamiie
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele Ingrediente: 40 de gogonele de marimea prunelor, un kg zahar, jumatate baton vanilie, zeama de la o lamiie, 750 ml apa
Zacusca frantuzeasca Zacusca frantuzeasca  Ingrediente Un kg. rosii, 200 gr.ceapa, doua mere mari, un ardei gras (sau kapia), un pahar otet (de trei grade), zeama de la doua lamai, o lingurita sare, 100 gr. zahar, o lingurita boabe enibahar, o foaie dafin maruntita
Rosii umplute cu ciuperci Rosii umplute cu ciuperci  Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.
Preparat mexican - Guacamole Preparat mexican - Guacamole Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.
Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.
Pere in sos de vin Pere in sos de vin Acesta este un desert special si de efect, aromat, ce poate fi consumat oricand. Desertul este foarte usor de preparat. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pere, 500 ml vin rosu, 1 portocala, 130g zahar brut, 2 linguri affine, 2 nuci macinate, 2 cuisoare,1/4 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara.
Mere coapte umplute cu nuca si stafide Mere coapte umplute cu nuca si stafide Daca va doriti un desert delicios sau doar o gustare intre mese, puteti opta pentru mere coapte umplute cu nuca si stafide.
  • Pagina 1 din 4
  • 2
  • 3
  • 4