Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

alimente bogate in potasiu

O dieta scazuta in potasiu O dieta scazuta in potasiu Potasiul se gaseste in multe tipuri de alimente. Produsele lactate, nucile, fasonea si multe fructe si legume au in componenta cantitati mari de potasiu...
Cum sa prevenim osteoporoza Cum sa prevenim osteoporoza Ar fi bine sa ne gandim la sanatatea sistemului nostru osos din timp, cat inca mai putem face ceva in aceasta privinta. Sansele de reusita sunt mult mai mari daca ne obisnuim din timp cu o dieta adecvata
Legumele in nutritie Legumele in nutritie Legumele sunt alimente folosite in hrana omului sanatos si bolnav.
Regimul supei pentru o saptamana Avantajul regimului supei rezida din calitatile sale nutritionale (este un fel de mancare foarte bogat in vitamine si minerale) si din durata sa scurta: niciodata mai mult de 7 zile (pentru a pierde intre 4 si 6 kilograme).


Marula (Sclerocarya birrea) Marula (Sclerocarya birrea) Atunci cand ajung la maturitate, fructele au un invelis de culoare galbena, fiind foarte bogate in vitamina C - aproximativ de opt ori mai bogate decat portocalele - suculente si acidulate, avand o aroma deosebita. In interiorul acestora se gasesc samburii
Fuchsia sau cercelusul Fuchsia sau cercelusul Fuchsia hybrida este un arbust ornamental cu flori variat colorate, care atarna ca niste cercei pe lastari flexibili. Florile curgatoare si catifelate, sunt in general violet sau rosii, insa exista specii ale caror flori sunt albe, roz sau lila. Este una dintre cele mai
Cum sa gatim inteligent Cum sa gatim inteligent Va prezentam in continuare 9 moduri de a taia, praji sau fierbe mai bine si mai inteligent carnea si legumele, astfel incat acestea sa nu isi piarda substantele nutritive si vitaminele...
Dieta Low-Fat Dulcurile sunt strict interzise in aceasta dieta. Actrita si cantareata Jeniffer Lopez (35 ani) evita mancarurile bogate in grasimi, convinsa fiind ca astfel va fi si mai sanatoasa.
Laptele si sanatatea Nu toata lumea cunoastele avantajele unei alimentatii bogate in lapte si produse derivate din acesta.
Vitamina E Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floarea­soarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E
Vitamina K Prezenta in organism in mod natural, nu este de obicei parte componenta a preparatelor din comert. Indispensabila vietii, vitamina K rezista la caldura, dar nu si la lumina, in prezenta oxigenului si in mediile alcaline...
Ceaiul verde si sanatatea Ceaiul verde si sanatatea In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.
7 obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie 7 obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie Multi dintre noi se vor regasi in descrierea ce urmeaza, pentru ca timpul redus pe care il avem la dispozitie ne forteaza sa adoptam cateva obiceiuri nesanatoase legate de modul in care mancam: masa de dimineata nu mai exista, pranzul este luat in fuga sau in graba...
Salata mielului, planta anti-stress Salata mielului, planta anti-stress Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la pregatirea salatelor si a supelor. Preparatele din fetica au proprietati anti-stress recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor si oboselii.
Alimentatia naturista, o speranta pentru oricine Alimentatia naturista, o speranta pentru oricine Alimentatia naturista ne poate ajuta sa avem o viata mai sanatoasa si sa ne simtim mai bine.
Plante de interior. Ingrijire. Plante de interior. Ingrijire. Cu siguranta ca multi dintre noi iubim florile, chiar si pe cele obisnuite, dar ne temem ca ingrijirea lor ar fi prea complicata si ne-ar ocupa prea mult timp.
Fosfor Acest element chimic, care se gaseste in anumite alimente, este absorbit in intestin si se raspandeste in organism sub forma de fosfat.
Banana Banana Beneficiile nutritive ale bananei. O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati. Utilizari medicinale ale bananei: anemie, presiune arteriala, depresie, ulcer, stres, fumat...
Supa crema de conopida Supa crema de conopida Fructele si legumele reprezinta o componenta importanta a unui regim alimentar sanatos si echilibrat, mai ales pe perioada postului, cand sunt excluse din alimentatie o mare parte din alimente.
Amenajeaza-ti spatiul verde in stil asiatic Amenajeaza-ti spatiul verde in stil asiatic Amenajarea unei gradini este o adevarata arta. Veridicitatea acestei afirmatii este dovedita de numeroasele gradini care au devenit cunoscute datorita stilului de amenajare. Cu totii am auzit de frumusetea Gradinii de la Versailles, care a devenit o sursa de inspiratie in amenajarea exterioara.
Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene Pe langa tipicul religios traditional, aproape similar, in tarile crestine europene s-au dezvoltat si alte obiceiuri zonale de Paste. Acestea sunt legate de simbolurile clasice: ouale incondeiate, iepurasii din ciocolata, cosurile cu flori de
Hraneste-ti corpul in mod sanatos Hraneste-ti corpul in mod sanatos Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obti­nem, inainte de toate, din hrana. De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim sla­biti, ine­ficienti, deseori suntem cuprinsi de du­reri de cap sau de indispozitii difuze
Un mar pe zi tine doctorul departe Un mar pe zi tine doctorul departe Fraza aceasta s-a dovedit a fi adevarata si in laboratoarele cercetatorilor. Nu numai ca merele au putine calorii si multe fibre, dar nutritionistii si oamenii de stiinta au descoperit ca merele previn unele probleme de sanatate...
Fructe de iarna: nuci, alune si migdale Fructe de iarna: nuci, alune si migdale Nucile, alunele si migdalele proaspete (in special cele culese putin inainte de deplina lor maturitate) au o compozitie deosebita, diferentiindu-se...
Ce vitamine au fructele pe care le consumam? Ce vitamine au fructele pe care le consumam? Fructele se caracterizeaza prin bogatia lor in apa, glucide, celuloza, saruri minerale, vitamine si diverse arome. Ele se clasifica dupa structura, gust, aroma.
Iute si sanatos: hreanul Iute si sanatos: hreanul Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.
Substante nutritive pentru pamant Substante nutritive pentru pamant Toate solurile din gradina beneficiaza de ingrasaminte adaugate regulat de gradinari (sau ar trebui...). Acestea se aplica individual sau in combinatii, in fiecare sezon si de cate ori plantati...
Catina alba Catina alba 	Arbust fructifer. Denumire stiintifica: Hyppophae rhammnoides Familia: Eleagnaceae Origine: Asia centrala Dimensiuni: 1 - 3 m Catina alba - Hippophae rhamnoides a fost introdusa recent in cultura. Una dintre cele mai mari plantatii din tara se gaseste in apropierea Bacaului. Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala....