apa distilata

  • Zorro

    Zorro

    4cl Tequila (alb), 2cl Lichior de portocale, 1cl Curacao Albastru, 4cl Suc de grapefruit, Apa tonica

  • Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Ingrediente: 350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si 1 ceasca apa.

  • Spaghetti cu orez

    Spaghetti cu orez

    Ingrediente: ulei de masline, spagheti, orez, 3 fire de ceapa verde, putina apa, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust...

  • Supa crema

    Supa crema

    3/4 litru de apa sau lapte, 1 ceapa tocata, putin usturoi (tocat...

  • Bors de ciuperci

    Bors de ciuperci

    Ingrediente: 1 l apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic...

  • Stavrid a la grec

    Stavrid a la grec

    Ingrediente: 2 kg stavrid cu cap 400 g ulei 200 g lamaie 120 ml apa...

  • Paste cu broccoli

    Paste cu broccoli

    Ingrediente: 226 g paste 1 manunchi de broccoli, fiert si scurs de apa

  • Supa-crema de linte

    Supa-crema de linte

    Ingrediente o ceapa, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, jumatate de telina, doi catei de usturoi, 300 g de linte, 100 g de margarina, o crenguta de cimbru, sare, doi litri de apa, piper si un cartof.

  • Salata de morcovi si telina

    Salata de morcovi si telina

    Ingrediente 4 morcovi ( mai mari) 3 radacini de telina 1 ceapa (dulce-de apa) 100g de nuca 100g stafide 3 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rsa sare, piper-dupa gust

  • Pizza vegetariana

    Pizza vegetariana

    Ingrediente 600 g faina, 300 g apa calda, 50 g drojdie, 1 lingurita margarina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina mica, cimbru, 2 cutii pasta de rosii, 100 g masline, 1 cutie ciuperci, sare, piper.

  • Ajo blanco (Gazpacho alb)

    Ajo blanco (Gazpacho alb)

    Ingrediente: 200 gr. samburi de migdale crude, 150-200 gr. paine (veche de o zi), doi catei de usturoi mari, un paharel ulei de masline, o lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de paine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

  • Placinta ciobaneasca

    Placinta ciobaneasca

    Ingrediente 500 gr cartofi, 30 gr unt, 300 gr carne tocata ( poate fi pui, vita, porc), o ceapa, taiata marunt, doi morcovi mari, taiati rondele, o lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda, un ardei gras, taiat in feliute, doi catei de usturoi, taiat marunt, piper, doua linguri ulei.

  • Niku-Jaga

    Niku-Jaga

    Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta

  • Panzanella

    Panzanella

    Ingrediente 300 g paine alba (din ziua precedenta), opt linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras (200 g), o ceapa rosie de apa (50 g), o legatura busuioc, un catel de usturoi, o lingura capere, patru linguri otet alb, sare, piper.

  • Sjomansbiff

    Sjomansbiff

    Ingrediente 1 kg carne de vita, 1 kg ceapa, 1,5 kg cartofi, 3 dl bere, sare, piper negru dupa gust, o pastila de bulion de carne de vita la 1 litru apa sau vegeta, patrunjel.

  • Dulceata de gogonele

    Dulceata de gogonele

    Ingrediente: 40 de gogonele de marimea prunelor, un kg zahar, jumatate baton vanilie, zeama de la o lamiie, 750 ml apa

  • Lokma

    Lokma

    Ingrediente Un kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, doua lingurite drojdie uscata, 60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei

  • Patlican Musakka

    Patlican Musakka

    Ingrediente Un kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, doua cepe mici, doua rosii, doua lingurite bulion, doua lingurite sare, un sfert lingurita piper, jumatate cana apa, patrunjel

  • Penne alla Carbonara

    Penne alla Carbonara

    Ingrediente Ulei dublu rafinat de masline (5-6 linguri), unt cit o nuca, doi catei de usturoi taiati la jumatate pe lung, 100 g. bacon afumat taiat cubulete, un ou intreg, penne (pasta scurta striata), sare grunjoasa si apa pentru paste.

  • Pregatirea solului pentru cultura

    Pregatirea solului pentru cultura

    Solul pe care urmeaza sa se cultive trebuie sa fie bogat in substante hranitoare, cu apa freatica la cel putin 1 m de la suprafata si ferit de inundatii.