Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

cind se seamana salata

Calendar pentru ingrijirea florilor se incepe inmultirea pe cale vegetativa (prin butasi) a unor plante de apartament: saintpaulia, coleus, colocasia, monstera; se seamana samburii de curmale (palmierul Phoenix); periodic, frunzele mari ale plantelor de apartament...
Fasole verde Fasole verde Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).
O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie Printre substantele benefice continute de radacina sfeclei se numara sarurile de potasiu cu efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Este important de retinut ca spre deosebire de majoritatea vitaminelor, acestea nu sunt distruse sau inactivate prin tratament termic, deci proprietatile sfeclei sunt prezente indiferent daca este servita cruda sau preparata
Salata Salata Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.


Andive Andive 	Andivele reprezinta un manunchi de frunze inalbite care se consuma ca salata, fiind fragede, cu gust placut, putin amarui. Se obtin de la planta denumita cicoarea de vara sau cicoarea de Bruxelles. Valoarea alimentara este deosebita.
Salata mixta cu branza Salata mixta cu branza  Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie
Salata naturista Salata naturista O excelenta salata care nu trebuie neaparat sa fie mancata cu alt fel de mancare.
Mirodenii si plante medicinale Mirodenii si plante medicinale Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...
Salata Capri Salata Capri Ingrediente pentru 6 persoane 6 rosii branza Mozzarella - 450 g 2 lingurite capere fin taiate 6 lingurite ulei de masline 1 lingurita otet busuioc (oregano) sare
Lunaria Lunaria Lunaria este usor de cultivat si nu necesita ingrijiri speciale. Se adapteaza bine oricarui tip de sol...
Varza de Bruxelles Varza de bruxelles este o leguma din soiurile tarzii, care creste lent si care face parte din familia verzei. Mugurii arata ca niste verze in miniatura si se formeaza pe tulpina...
Maghiranul, parfum de Mediterana Maghiranul, parfum de Mediterana Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.
Dovlecelul patison Dovlecelul patison Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate
Taierea vitei de vie pe tulpina joasa Taierea vitei de vie pe tulpina joasa In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...
Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Lucrari de ingrijire aplicate viilor intrate pe rod Una dintre primele lucrari ce se executa in primavara, dupa dezgropat, este controlul viabilitatii ochilor cu care ocazie se constata pierderile de ochi din cauza gerului din cursul iernii sau prin clocire, in cazul intirzierii dezgropatului in...
Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...
Iris lazica Iris lazica Denumire stiintifica: Iris lazica. Denumire populara: Iris lazistan, iris lazica. Familie: Iridaceae. Pamantul trebuie sa fie umed, neutru sau acid. Cand se planteaza, rizomul trebuie sa fie partial expus, aduca partea de sus sa fie...
Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare Vita de vie plantata pe langa casa poate fi pe tulpini joase sau pe tulpini semiinalte si inalte. Vita de vie condusa clasic, adica pe tulpini joase (reduse la simpla buturuga) se cultiva in zonele unde temperaturile din timpul iernii scad sub...
Sfecla Sfecla Sfecta este o leguma foarte populara; este o excelenta sursa de vitamina A, iar radacinile sursa de vitamina C. Frunzele se pot prepara sau servi proaspete, iar radacina se fierbe si se serveste taiat sau feliat...
Flori care tolereaza caldura (2) Flori care tolereaza caldura (2) Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...
Flori care tolereaza caldura (1) Flori care tolereaza caldura (1) Daca plantele perene din gradina incep sa se ofileasca imediat ce incepe vara, atunci aveti nevoie de un plan pentru a face straturile sa fie mereu in floare. Incercati sa plantati intre plantele perene si plante anuale care iubesc caldura...
Inmultirea plantelor prin seminte Inmultirea plantelor prin seminte Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic. Inmultirea prin seminte duce la obtinerea unui numar mare de plante, dar acestea nu mostenesc in totalitate caracteristicile identice de la planta-mama...
Spanacul Spanacul Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.
Dovleceii Dovleceii Se cultiva pentru fructele tinere ce se folosesc la prepararea diferitelor mancaruri sau conserve.
Castravetii Castravetii Cultura timpurie de castraveti se produce prin rasaduri, fie in ghivece, fie pe brazde (rasaduri reci). Semanatul in ghiveci sau pe brazde se face la inceputul lunii martie (2-3 seminte la ghiveci sau brazda).
Conopida Conopida Se cultiva pentru inflorescenta din lastari îngrosati. Este o planta destul de pretentioasa, mai ales la temperaturi sub 0 grade C, când se pateaza si nu mai produce recolte de calitate. Când s-a format, inflorescenta trebuie ferita de lumina deoarece se înegreste. Se cultiva pe soluri fertile, bine lucrate si îngrasate cu gunoi de grajd.
Rosia Rosia Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.
Petuniile, micile minuni ale verii viitoare Petuniile, micile minuni ale verii viitoare Daca va ginditi cum sa va decorati gradina sau balconul, cea mai potrivita alegere pe care v-o putem recomanda este petunia. Petunia (familia Solanaceae) este una dintre cele mai importante flori anuale folosite in amenajarile peisagistice.
Catina alba Catina alba 	Arbust fructifer. Denumire stiintifica: Hyppophae rhammnoides Familia: Eleagnaceae Origine: Asia centrala Dimensiuni: 1 - 3 m Catina alba - Hippophae rhamnoides a fost introdusa recent in cultura. Una dintre cele mai mari plantatii din tara se gaseste in apropierea Bacaului. Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala....