coaja lamaie

Alte cautari:

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Lamaia

    Lamaia

    Desi rareori sunt mancate separat, lamaile au un rol foarte important in aroma multor preparate alimentare... cu siguranta ati mancat peste cu lamaie, v-ati baut ceaiul cu o felie de lamaie, sau ati adaugat in aluatul de prajitura coaja rasa de lamaie.

  • Salata de morcovi si telina

    Salata de morcovi si telina

    Ingrediente 4 morcovi ( mai mari) 3 radacini de telina 1 ceapa (dulce-de apa) 100g de nuca 100g stafide 3 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rsa sare, piper-dupa gust

  • Mere in aluat

    Mere in aluat

    Ingrediente 1 kg de mere 3-4 oua 3-4 linguri zahar 200 ml lapte vanilie, coaja de lamaie 500 g faina 50 g zahar pudra

  • Salata mixta cu branza

    Salata mixta cu branza

    Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie

  • Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.

  • Preparat mexican - Guacamole

    Preparat mexican - Guacamole

    Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.

  • Matrena

    Matrena

    Ingrediente: 3 cl vodka 1,5 cl suc de lime (lamaie verde) 1,5 blue curacao...

  • Whisky Sour

    Whisky Sour

    Ingrediente: 1 parte whisky 1 parte suc de lamaie

  • Bourbon Daisy

    Bourbon Daisy

    Ingrediente: 6 cl Bourbon 3 cl suc de lamaie 1/2 lingurita Grenadine

  • Pui cu miere

    Pui cu miere

    Ingrediente: 3 linguri miere 3 linguri mustar 1 lingurita zeama de lamaie

  • Placinta cu nuci

    Placinta cu nuci

    Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie

  • Salata combinata

    Salata combinata

    Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.

  • Moelleaux au Chocolat

    Moelleaux au Chocolat

    Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.

  • Lichior de portocale

    Lichior de portocale

    Lichiorul de portocale, cunoscut si sub denumirea de Triplu Sec sau Cointreau, este un lichior fin realizat din coaja de portocale. Lichiorul este cunoscut peste tot in lume si are o istorie de peste 160 de ani. Povestea sa a inceput in 1949 cand fratii Cointreau au construit o distilarie in orasul Angers pentru a fabrica bauturi spirtoase folosind fructe locale.

  • Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.

  • Briose cu mac si migdale

    Briose cu mac si migdale

    Atat semintele de mac cat si migdalele reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale. Cu un continut important de vitamine B9 (acid folic), B3, C, tocoferol, fier, calciu, potasiu, magneziu si zinc, semintele de mac se dovedesc a fi remediul multor afectiuni. Acestea au si efect sedativ, fiind un adevarat remediu impotriva insomniei.

  • Decoratiuni estivale pentru masa

    Decoratiuni estivale pentru masa

    Nu trebuie sa asteptam o ocazie importanta pentru a decora masa. Fiecare intalnire cu persoanele dragi trebuie sa fie un prilej de bucurie, pe care sa-l serbam ca atare. De ce sa nu-i intampinam cu bucate felurite si o masa frumos impodobita?

  • Ouale de Pasti - obiecte de arta

    Ouale de Pasti - obiecte de arta

    De-a lungul timpului ouale de Pasti au trecut prin multe schimbari din punct de vedere estetic. Ele au suferit diverse modificari de stil, culoare, modele tocmai pentru ca reprezinta un simbol si decoratiunea centrala a Marii Sarbatori a Invierii

  • Podeaua din pluta

    Podeaua din pluta

    Utilizare economica a padurilor de stejar de plut asigura un mijloc de trai pentru muli fermieri. In acelasi timp, acest lucru aduce o contributie foarte importanta in pastrarea peisajelor si imprejurimilor ecologice din Spania si din Portugalia. Coaja se

  • Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

    Coaja de mar si efectele ei anticancerigene

    Stiti vorba aia din batrani care spune ca ''un mar pe zi tine doctotul departe''... Important este insa si cum mancam acel mar pentru a beneficia din plin de substantele nutritive pe care le contine...

  • Fructe care ne plac: portocale si mandarine

    Fructe care ne plac: portocale si mandarine

    Portocalele si mandarinele sunt printre cele mai gustoase fructe exotice. In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa...

  • Cum sa gatim inteligent

    Cum sa gatim inteligent

    Va prezentam in continuare 9 moduri de a taia, praji sau fierbe mai bine si mai inteligent carnea si legumele, astfel incat acestea sa nu isi piarda substantele nutritive si vitaminele...

  • Celulita

    Celulita

    Celulita reprezinta acel aspectul neplacut al pielii ("coaja de portocala") datorat stratului de grasime subcutanat.