Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

dafin

Cassoulet Cassoulet  Ingrediente 500 g fasole alba (uscata), cinci cepe, sase cuisoare, 100 g sorici, trei crengute cimbru, trei fire patrunjel, doua foi de dafin, sase catei de usturoi, 250 g carnati (usturoiati), 500 g carne de miel, 400 g ceafa de porc, 100 g costita, patru linguri untura, sare, piper, trei rosii mari (circa 500 g), doua-trei linguri de pesmet.
Zacusca frantuzeasca Zacusca frantuzeasca  Ingrediente Un kg. rosii, 200 gr.ceapa, doua mere mari, un ardei gras (sau kapia), un pahar otet (de trei grade), zeama de la doua lamai, o lingurita sare, 100 gr. zahar, o lingurita boabe enibahar, o foaie dafin maruntita
Gogosari cu fasole boabe Gogosari cu fasole boabe  Ingrediente Jumatate litru ulei, zece cepe potrivite, 20 gogosari, un kg fasole boabe, un litru bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de telina
Castraveciori bulgaresti Castraveciori bulgaresti Ingrediente Se folosesc borcane de 800 ml. - 100 ml.otet; -2 lingurite zahar; -ceapa, o jumatate; -piper; -foi dafin; -usturoi; -marar uscat; -boabe mustar.


Laurus nobilis Laurus nobilis Nume popular: dafin Familie: Lauraceae Origine: bazinul mediteraneean
Tartine cu ciuperci Tartine cu ciuperci Ingrediente Ciuperci, ceapa, untdelemn, foi de dafin, lamaie, condimente
Lasagna Lasagna  Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella
Supa frantuzeasca de ceapa Supa frantuzeasca de ceapa Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.
Regimul supei pentru o saptamana Avantajul regimului supei rezida din calitatile sale nutritionale (este un fel de mancare foarte bogat in vitamine si minerale) si din durata sa scurta: niciodata mai mult de 7 zile (pentru a pierde intre 4 si 6 kilograme).
Sarea si celelalte condimente Sarea si celelalte condimente Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...
Condimentele Condimentele Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...
Aperitiv cu gogosari Aperitiv cu gogosari Ingrediente: 3,5 kg gogosari 250 gr ulei 250 gr zahar
Zacusca de ciuperci Zacusca de ciuperci Ingrediente: 1 kg ciuperci 2,5 kg gogosari 1 kg de ceapa 2 kg de rosii
Salata de gogosari Salata de gogosari Ingrediente: 5 kg gogosari 1 cana otet 1 cana mustar sare
Zacusca de fasole Zacusca de fasole Ingrediente: 2 kg de ceapa 1,5 kg de gogosari 2 kg de rosii
Mancare de carne cu ceapa Mancare de carne cu ceapa Ingrediente: 400 g carne 2-3 cepe...
Friptura de iepure Friptura de iepure Ingrediente: 1 spinare de iepure sau pulpele din spate...
Ciorba de crap Ciorba de crap Ingrediente: 2 kg crap 2 morcovi 2 radacini de patrunjel...
Aripi de curcan marinate Aripi de curcan marinate Ingrediente: 4 aripi de curcan 1 lamaie 1 catel de usturoi
Piept de pui picant la gratar Piept de pui picant la gratar Ingrediente: 3 jumatati de piept de pui
Sarmale Sarmale Ingrediente: 1 varza medie de cca. 1,5 kg 400 g carne tocata ...
Supa de fasole alba Supa de fasole alba Ingrediente: 250 g fasole alba 150 g slanina 2 morcovi 3 cepe
Supa de calamar Supa de calamar  Ingrediente: 150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).
Toamna in bucatarie Toamna in bucatarie Castraveciorii pot fi conservati pentru iarna in borcane sau butoaie. Ei sunt pastrati in saramura concentrata (8-9%), in locuri intunecoase si reci. Pentru a nu se inmuia, printre castraveti se pun frunze de visin, vita de vie si de hrean, taninul din ele se va impregna in pulpa castravetilor si se vor pastra tari.
Telina cu masline Telina cu masline Ingrediente: 2 teline 1 ceapa 30 masline 100 ml untdelemn 25 g faina...
Salata de sfecla Salata de sfecla Ingrediente: 2 sfecle lungi 2-3 linguri ulei 2-3 linguri otet de vin...
Rizoto cu sos de rosii Rizoto cu sos de rosii Ingrediente: 1 ceasca orez 3 cesti de supa de zarzavat sau apa...
Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa). Inmultirea prin butasi este cea mai des utilizata metoda de inmultire a plantelor de apartament...
Plachie de fasole Plachie de fasole - reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...
Plantele exotice se impun greu in afaceri Plantele exotice se impun greu in afaceri Un tanar gorjean are o preocupare mai rar intalnita, aceea de a cultiva plante ornamentale si exotice. El si-a dezvoltat, astfel, o afacere cu o investitie minima si profit asigurat.
  • Pagina 1 din 1