
Pavaje pentru curte si gradina
Amenajarea unei gradini nu ridica probleme la fel de mari ca cea a spatiilor interioare, dar este la fel de importanta. La fel ca si in cazul designului de interior, in amenajarea gradinii exista o serie de tendinte.
Amenajarea unei gradini nu ridica probleme la fel de mari ca cea a spatiilor interioare, dar este la fel de importanta. La fel ca si in cazul designului de interior, in amenajarea gradinii exista o serie de tendinte.
Reusita unei amenajari depinde foarte mult de paleta cromatica folosita. Piesele de mobilier, elementele de decor, pot avea linii fine, elegante, dar daca cromatic nu se potrivesc intre ele, aspectul de ansamblu poate fi unul dezastros.
Albul este nelipsit in designul interior, fiind preferat datorita posibilitatilor multiple de amenajare pe care le creaza. De cele mai multe ori, albul este folosit in amenajarile interioare ca si culoare neutra, ca baza pentru alte culori, chiar si atunci cand apare intr-o proportie mica.
Una dintre cele mai importante decizii in definirea interiorului si stilului unei case este alegerea mobilierului. Culoarea, materialul din care acesta este realizat, modelul, toate aceste sunt detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne achizitionam piesele de mobilier.
Este uimitor cum putem sa amenajam un spatiu doar cu cateva piese de mobilier. Desigur, este vorba despre un mobilier multifunctional, care indeplineste cel putin doua functii, si care asigura un minim de confort.
Odata cu venirea anotimpului rece ne refugiem la gura sobei si in fata semineului, si reducem din timpul petrecut pe terasa sau pe veranda. Aceste spatii nu mai sunt la fel de primitoare ca vara, temperaturile scazute dandune o stare de disconfort.
Cele mai frumoase si decorative accesorii dintr-o incapere sunt florile. De diferite marimi si culori, plantele sunt ornamente vii care pot improspata aspectul oricarui spatiu. Pentru ca toate sunt frumoase, alegerea este una dificila, mai ales daca trebuie sa ne rezumam doar la cateva specii.
Care este primul lucru la care va ganditi atunci cand auziti cuvantul feminin? Cu siguranta va ganditi la culoarea roz, la stilul Barbie sau la eleganta. Dar lucrurile nu stau intotdeauna astfel, mai ales cand vine vorba de designul interior.
Interioarele moderne, decorate cu accente de rosu, mai ales cu modele florale, au un aspect vintage fermecator ce dau sentimentul de confort. Detalii mici, cum ar fi modele florale de culoare rosie pot schimba radical interioarele, transformandu-le in spatii de locuit spectaculoase, vesele si pline de caldura.
Bucatariile mici pot fi foarte confortabile daca sunt amenajate corespunzator. Cea mai mare problema cu care se confrunta proprietarii unor astfel de bucatarii este lipsa spatiului. Exista foarte multe optiuni si idei de organizare prin care o bucatarie mica poate deveni eficienta.
Masuta de cafea nu mai este demult un element de mobilier obisnuit. Aceasta piesa, prezenta in mai toate casele, isi are locul bine stabilit in living. Pozitionata de obicei in preajma canapelei si a fotoliilor, masuta de cafea are o istorie veche de cateva secole.
Portocaliul este o culoare calda, luminoasa si energica, care poate fi folosita cu succes la infrumusetarea spatiilor de locuit. Portocaliul rezulta din mixajul dintre rosu si galben, dar este mai putin agresiv decat rosu si mai temperat decat galbenul.
De-a lungul ultimelor decenii, oamenii au devenit sedentari si multi isi petrec in medie, peste sapte ore pe zi stand la birou.
Este perioada cea mai calduroasa a anului, iar temperaturile ridicate ne determina sa ne petrecem cea mai mare parte a timpului afara, pe terasa, si nicidecum intre cei patru pereti care fac atmosfera sa fie si mai sufocanta.
In amenajarea unei bai, un rol important il joaca obiectele sanitare. Modul in care acestea sunt pozitionate influenteaza aspectul general al incaperii si contribuie in mare masura la confortul nostru.
Daca pardoseala de sticla din interiorul unui club sau a unui restaurant nu mai reprezinta pentru multi o noutate, pardoseala de sticla dintr-un apartament sau o casa este inca o raritate.
Decorarea interioarelor cu tavane inalte implica o doza mare de creativitate. Amenajarea unei astfel de incaperi nu este mai dificila decat a unei camere de dimensiuni obisnuite, trebuie doar sa alegeti schema de culori, mobilierul si iluminatul ambiental potrivit.
Spatiile in care ne petrecem cel mai mult timp, fie ca este vorba de propria locuinta sau de birou, trebuie sa ne ofere in primul rand confort pentru a ne putea desfasura activitatile.
Primele hamace au aparut in America Centrala, fiind o inventie a indienilor mayasi. De la aparitia sa si pana in prezent, acesta a cunoscut foarte putine schimbari.
Decorarea peretilor cu rafturi si etajere reprezinta cea mai simpla metoda prin care veti reusi sa salvati camera de zi, dormitorul sau bucataria de la un aspect aglomerat. Rafturile suspendate va ofera pe langa functionalitate si o varietate de optiuni moderne pentru decor.
Cum multe lucruri se schimba in decursul anilor, tot atatea raman neschimbate. O piesa de mobilier aflata in tendintele anilor ’60-’70 este si astazi prezenta in locuintele multora dintre noi.
Taburetul se poate spune ca este cea mai veche piesa de mobilier care a aparut din necesitate, si nimeni nu poate spune cu exactitate cine l-a inventat.
Semineele erau odata singura modalitate prin care puteam face caminul cald, confortabil si primitor in anotimpul rece. Lucrurile au evoluat, iar astazi ne incalzim folosind sisteme moderne de incalzire, precum incalzirea pe tavan, pe perete sau incalzirea sub pardoseala.
Cu siguranta multi dintre noi isi amintesc acele televizoare care cantareau o “tona” si care aveau aspectul unui dulap, dar si acele canapele care ocupau o treime din spatiul camerei de zi.
Folosita ca piatra de temelie de sute de ani, caramida a devenit un material foarte interesant pentru decoratiunile interioare. Daca unii fac eforturi sa ascunda aspectul natural al zidurilor de caramida, altii vad in acesta nu doar functionalitate ci si proprietati decorative excelente.
Dormitorul este a doua cea mai importanta camera din casa, dupa bucatarie. Dormitorul este “sanctuarul” nostru pentru odihna, relaxare, este locul in care ne recuperam dupa o zi stresanta si obositoare.
Sa ne imaginam o lume in alb si negru. Ar fi anost si deprimant. Culorile fac parte din viata noastra, ne stimuleaza creativitatea, au influenta asupra starii noastre de spirit si evidentieaza atitudinea noastra fata de viata si fata de cei din jur.
Renumita pentru texturile si culorile sale fascinante, sticla decorativa reprezinta o alternativa moderna la placile clasice de ceramica.
Un detaliu arhitectural minunat de multe ori trecut cu vederea, pe care unele case inca il mai au, este obloanul. Acesta era un element important in arhitectura caselor din tarile meditaraniene.
Lambriul este un placaj obtinut din materiale de esenta tare, ca marmura sau unele tipuri de lemn, ce imbraca total sau partial peretii unei incaperi. Lambriurile au fost accesorii la moda pana in anii ’50 ai secolului trecut cand popularitatea lor se reduce drastic din pricina conceptelor moderniste aparute in designul interior.