
Fasole verde
Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).
Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).
Ceapa de apa, numita si ceapa Caba, se cultiva prin rasaduri. Allium cepa face parte din familia Liliaceae, iar ceapa de apa este o varietate a acestei specii.
Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.
Ingrediente 0,5 kg fasole boabe, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1 ceapa, sare, 4 linguri de ulei, 2 linguri de otet, 1 lingura de mustar, verdeata tocata.
- reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...
Cum multe lucruri se schimba in decursul anilor, tot atatea raman neschimbate. O piesa de mobilier aflata in tendintele anilor ’60-’70 este si astazi prezenta in locuintele multora dintre noi.
Ingrediente: 2 kg de ceapa 1,5 kg de gogosari 2 kg de rosii
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 3 cani ceapa...
Ingrediente: 250 g fasole alba 150 g slanina 2 morcovi 3 cepe
Ingrediente: 1 ceapa 1 conserva de boabe fasole( o conserva mai mica --500 ml) 1 legatura cimbru 500 grame rosii 2 linguri ulei de masline 4 linguri pasta de rosii sare, piper 4 linguri smantana
Ingrediente Jumatate litru ulei, zece cepe potrivite, 20 gogosari, un kg fasole boabe, un litru bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de telina
Zona de dining este de obicei locul in care ne primim invitatii, si ne dorim astfel ca spatiul sa fie cat mai primitor si confortabil. Sunt locuinte in care zona diningului este atent planuita, de la spatiul generos pana la cele mai mici detalii.
Noul An se apropie cu repeziciune, iar pregatirile pentru petrecerea de Revelion sunt in toi. Decoratiunile si ornamentele specifice acestui eveniment transforma atmosfera din orice incapere intr-una speciala.
Cu ocazia sarbatorilor de iarna fiecare dintre noi incearca sa-si decoreze casa intr-un fel unic si creativ. Iata cateva sfaturi care v-ar putea ajuta in demersul dvs, astfel incat familia si prietenii sa se simta confortabil si sa petreaca un timp cat mai placut
Exista diverse sucuri de legume care au numeroase proprietati.
Aceasta cura dureaza o saptamana si inainte de a va spune ce trebuie a consumati in fiecare zi a saptamanii trebuie sa va amintim ca este important sa tineti cont de utmatoarele sfaturi
Una din cele mai de succes abordari in intelegerea starii de sanatate, din punct de vedere nutritional, este cea a doctorului Peter D'Adamo, numita dieta corecta in functie de grupa sangvina...
Potrivit specialistilor, dieta de mai jos, care dureaza cinci zile, duce la pierderea a doua pana la patru kilograme, in functie de organismul fiecaruia si de cat de riguros este tinuta aceasta.
Ingrediente: 350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si 1 ceasca apa.
Ingrediente: 100 g carne de vaca slaba 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina...
Ingrediente: 1/2 cana unt 1 1/2 cana faina 1 1/2 lingurita praf de copt...
Ingrediente doua cepe, 500 g macaroane scurte, patru rosii, un morcov, o conserva cu fasole verde, o conserva cu boabe de porumb si 50 g alune prajite.
Ingrediente 500 g fasole alba (uscata), cinci cepe, sase cuisoare, 100 g sorici, trei crengute cimbru, trei fire patrunjel, doua foi de dafin, sase catei de usturoi, 250 g carnati (usturoiati), 500 g carne de miel, 400 g ceafa de porc, 100 g costita, patru linguri untura, sare, piper, trei rosii mari (circa 500 g), doua-trei linguri de pesmet.
Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.
Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze...
Pomul are vigoare mijlocie-mare cu coroana deasa este destul de sensibil la rapan. Fructele de marime mijlocie si mare, au pielita ceroasa...
Este un soi de gutui autohton raspandit in centrul pomicol Husi. Pomul este viguros, cu coroana globuloasa sau invers conica...
Pomul de vigoare mijlocie, formeaza o coroana globuloasa, deasa. Fructele sunt mari, ovoidale, cu pielita groasa, galbena-aurie...
Este un soi de piersic obtinut la noi in tara, cu fructe mari sau foarte mari, sferice, usor alungite. Pielita este galben-aurie cu rosu-grena...