fasole cultivare

Alte cautari:

  • Salata de fasole

    Salata de fasole

    Ingrediente 0,5 kg fasole boabe, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1 ceapa, sare, 4 linguri de ulei, 2 linguri de otet, 1 lingura de mustar, verdeata tocata.

  • Gogosari cu fasole boabe

    Gogosari cu fasole boabe

    Ingrediente Jumatate litru ulei, zece cepe potrivite, 20 gogosari, un kg fasole boabe, un litru bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de telina

  • Plachie de fasole

    Plachie de fasole

    - reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...

  • Fotoliul Bean Bags sau

    Fotoliul Bean Bags sau "sacul de fasole"

    Cum multe lucruri se schimba in decursul anilor, tot atatea raman neschimbate. O piesa de mobilier aflata in tendintele anilor ’60-’70 este si astazi prezenta in locuintele multora dintre noi.

  • Excesul de apa la plante

    Excesul de apa la plante

    Una din conditiile esentiale de cultivare a oricarei specii de plante este asigurarea necesarului de apa. O planta udata la timp si pulverizata in momentele propice se va dezvolta rapid si sensibil mai bine fata de alta a carei udare a fost neglijata

  • Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Ingrediente: 350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si 1 ceasca apa.

  • Legume cu macaroane

    Legume cu macaroane

    Ingrediente doua cepe, 500 g macaroane scurte, patru rosii, un morcov, o conserva cu fasole verde, o conserva cu boabe de porumb si 50 g alune prajite.

  • Supa de rosii

    Supa de rosii

    Ingrediente: 1 ceapa 1 conserva de boabe fasole( o conserva mai mica --500 ml) 1 legatura cimbru 500 grame rosii 2 linguri ulei de masline 4 linguri pasta de rosii sare, piper 4 linguri smantana

  • Cassoulet

    Cassoulet

    Ingrediente 500 g fasole alba (uscata), cinci cepe, sase cuisoare, 100 g sorici, trei crengute cimbru, trei fire patrunjel, doua foi de dafin, sase catei de usturoi, 250 g carnati (usturoiati), 500 g carne de miel, 400 g ceafa de porc, 100 g costita, patru linguri untura, sare, piper, trei rosii mari (circa 500 g), doua-trei linguri de pesmet.

  • Delicatese din gradini: sparanghelul

    Delicatese din gradini: sparanghelul

    Sparanghelul este o leguma scumpa, rara si pretentioasa atat la cultivare cat si la gatit. Este considerat o delicatesa iar retetele pe baza de sparanghel sunt rafinate si necondimentate, pentru a pune in valoare gustul sau unic asemanator cu al conopidei

  • Fasole verde

    Fasole verde

    Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).

  • Cultivarea ciupercilor

    Cultivarea ciupercilor

    Suprafetele cultivate cu ciuperci sunt in continua crestere. In Europa, productia de ciuperci reprezinta 58% din productia mondiala, care se ridica la peste 1.500.000 de tone anual.

  • Bambus vulgaris

    Bambus vulgaris

    Planta este o graminee perena, rizomatoasa, care prezinta tulpini lemnoase noduroase. Frunzele sunt lanceolate si ascutite la varf, asemanatoare frunzelor de palmieri. Pentru cultivare in ghivece se utilizeaza specii pitice de bambus, care ating 30-40 cm inaltime. Din aceasta grupa face parte specia Bambus fortunei vittalis, cu frunze albe pestrite. Pentru cultura in vase mari se folosesc speciile Bambus arudinaceae, Bambus nigra sau Bambus simonii...

  • Yucca

    Yucca

    Familia: Agavaceae Aspect: arbore mic Inaltime: 0,9-1,8 m Diametru: 60-70 cm Perioada de inflorire: vara Expunere: plin soare Udare: redusa Cultivare: usoara

  • Linum

    Linum

    Din acest gen fac parte peste 200 de specii anuale si perene, ierboase, cu aspect de tufa. Prefera caldura si soarele. Se pot cultiva in gradina, in ghivece sau in jardiniere. Cultivare: dificultate medie. Se planteaza in martie sau aprilie, intr-un compost usor fertilzat. Odata cu cresterea, acesta se muta in vase din ce in ce mai mari, ajungandu-se la mutarea acestuia in camp....

  • Levantica

    Levantica

    Sunt arbusti vesnic verzi, care prefera terenurile aride, pietroase si soare puternic. Au tufele gri-argintii, florile violacee si un parfum persistent. Cultivare: usoara. Are nevoie de udari regulate , sa fie asezata in bataia razelor de soare, dar pazita de vant. In perioada anterioara infloririi se adauga un ingrasamant in apa de udat. Mutarea plantei se face toamna intr-un compost fertilizat si alcalinizat. Iarna se reduce...

  • GLOBULARIA

    GLOBULARIA

    In acest gen se inscriu 28 de specii cu flori mici, care se intalnesc in capitule sferice. Cultivare: usoara. Se planteaza in aprilie, intr-un compost format din turba si nisip fin in parti egale. Vasul trebuie tinut intr-un loc insorit, iar udarile trebuie sa fie regulate, in apa de udat adaugandu-se, din iulie pana in august, fertilizant lichid la fiecare 3-4 saptamani....

  • FORSYTHIA

    FORSYTHIA

    Forsythia Familia: Oleaceae Aspect: Arbust Perioada de inflorire: Primavara Expunere: Plin soare Udare: Medie Cuprinde 5-7 specii, arbusti cu frunze cazatoare de diferite forme si dimensiuni. Au frunze opuse, simple si flori galbene, care se desfac inainte de aparitia frunzelor. Cultivare: usoara. Speciile de Forsythia se adapteaza la orice fel de teren. Ajustarea trebuie efectuata dupa perioada de inflorire, florile aparand primavara pe ramurile crescute in anul precedent. O data la 3-4 ani se taie ramurile mai slabe. Udarea se face de fiecare data cand terenul o cere, iar ingrasamintele se vor administra la inceputul primaverii. Pe masura ce zilele se scurteaza se raresc udarile....

  • FELICIA

    FELICIA

    MARGARETA ALBASTRA Familia: Compositae Aspect: ierbos, tufa Perioada de inflorire: iunie-august Expunere: plin soare Udare: redusa Genul Felicia cuprinde specii perene sau anuale, cu flori ca ale margaretei, dar de culoare albastra. Cultivare: Se planteaza in lunile aprilie, mai intr-un compost fertilizat sau unul format din doua parti pamant de flori, una de turba si una de nisip. Plantele se pastreaza intr-un loc insorit si se uda des, adaugandu-se in perioada de inflorire un fertilizant lichid in apa de udat........

  • Bambus vulgaris

    Bambus vulgaris

    Planta este o graminee perena, rizomatoasa, care prezinta tulpini lemnoase noduroase. Frunzele sunt lanceolate si ascutite la varf, asemanatoare frunzelor de palmieri. Pentru cultivare in ghivece se utilizeaza specii pitice de bambus, care ating 30-40 cm inaltime. Din aceasta grupa face parte specia Bambus fortunei vittalis, cu frunze albe pestrite. Pentru cultura in vase mari se folosesc speciile Bambus arudinaceae, Bambus nigra sau Bambus simonii...

  • Paturi ridicate de flori – un decor inedit pentru gradina

    Paturi ridicate de flori – un decor inedit pentru gradina

    Pentru gradinarii experimentati sintagma paturi ridicate nu reprezinta o noutate. Nici nu are cum sa fie deoarece aceasta practica este folosita in gradinarit de mai bine de o suta de ani. Pentru cei mai putin cunoscatori, paturile ridicate sau straturile ridicate reprezinta portiuni ridicate de pamant, imprejmuite de diferite materiale.

  • Decorul retro

    Decorul retro

    Decorul retro cuprinde, de fapt, mai multe decenii de stiluri, termenul in sine fiind utilizat pentru a descrie aproape orice fel de teme decorative interioare care sunt influentate de tendintele si de stilurile din trecut. In timp ce definitia se refera aproape la

  • Vin sarbatorile

    Vin sarbatorile

    Motiv de bucurie si prilej de a cutreiera prin magazine sau printre amintiri, in cautarea acelor obiecte, care transforma iarna intr-un anotimp calduros. Cei mai multi dintre noi privesc nostalgici in urma si descopera cu incantare obiectele vedeta ale noptilor de

  • Anemona sau Floarea Pastelui

    Anemona sau Floarea Pastelui

    Anemona este o planta perena, ce prezinta o mare varietate de culori. Face parte din familia Ranculacee si este originara din regiunile montane din jurul Marii Meditenane. Numele de Floarea Pastelui i-a fost atribuit datorita perioadei de