fructe bogate in vitamina c

Alte cautari:

  • Marula (Sclerocarya birrea)

    Marula (Sclerocarya birrea)

    Atunci cand ajung la maturitate, fructele au un invelis de culoare galbena, fiind foarte bogate in vitamina C - aproximativ de opt ori mai bogate decat portocalele - suculente si acidulate, avand o aroma deosebita. In interiorul acestora se gasesc samburii

  • Pomelo

    Pomelo

    Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina,betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

  • Ceaiul verde si sanatatea

    Ceaiul verde si sanatatea

    In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.

  • Papaya

    Papaya

    Papaya, fruct originar din America centrala si zona de nord a continentului sud american, se cultiva in prezent in majoritatea tarilor cu clima tropicala, Brazilia, India, Africa de sud, Sri Lanka sau Filipine. Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A.

  • Vitamina C

    Vitamina C

    Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este o vitamina solubila in apa. Ca si celelalte vitamine de acest fel, excesul nu este asimilat in organism, ci este eliminat. Ca antioxidant, vitamina C protejeaza corpul prin distrugerea radicalilor din fluidele corpului. Este sensibila la caldura si oxigen, pierzandu-si calitatile prin gatire.

  • Super fructe si legume

    Super fructe si legume

    Unele fructe sau legume sunt mai bune decat altele pentru valoarea nutritionala. Iata cateva dintre acestea.

  • Legumele si fructele

    Legumele si fructele

    Legumele constituie cea mai importanta sursa de vitamine (C, A, B) numai in masura in care sunt cumparate proaspete si pastrate in conditii optime...

  • Catina alba

    Catina alba

    Arbust fructifer. Denumire stiintifica: Hyppophae rhammnoides Familia: Eleagnaceae Origine: Asia centrala Dimensiuni: 1 - 3 m Catina alba - Hippophae rhamnoides a fost introdusa recent in cultura. Una dintre cele mai mari plantatii din tara se gaseste in apropierea Bacaului. Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala....

  • Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    A bea si a fuma: nu se numara printre lucrurile care te ajuta sa te mentii in forma. Dar nici nu ai chef sa renunti la pachetul de tigari sau sa inlocuiesti vinul cu apa. Solutia este sa alegi alimentele potrivite pentru a combate efectele negative ale alcoolului si nicotinei

  • Vitamina E

    Vitamina E

    Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floarea­soarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E

  • Salata mielului, planta anti-stress

    Salata mielului, planta anti-stress

    Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la pregatirea salatelor si a supelor. Preparatele din fetica au proprietati anti-stress recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor si oboselii.

  • Antioxidanti in fructe

    Antioxidanti in fructe

    Rodia aduce organismului un aport pretios de vitamina C si vitamine B, dar si potasiu si polifenoli ( antioxidanti deosebit de puternici).

  • Kiwi

    Kiwi

    In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.

  • Vitamina K

    Vitamina K

    Prezenta in organism in mod natural, nu este de obicei parte componenta a preparatelor din comert. Indispensabila vietii, vitamina K rezista la caldura, dar nu si la lumina, in prezenta oxigenului si in mediile alcaline...

  • Spanacul

    Spanacul

    Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.

  • Supa de rosii coapte

    Supa de rosii coapte

    Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.

  • Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.

  • Laptele si sanatatea

    Laptele si sanatatea

    Nu toata lumea cunoastele avantajele unei alimentatii bogate in lapte si produse derivate din acesta.

  • Mirodenii si plante medicinale

    Mirodenii si plante medicinale

    Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...

  • Banana

    Banana

    Beneficiile nutritive ale bananei. O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati. Utilizari medicinale ale bananei: anemie, presiune arteriala, depresie, ulcer, stres, fumat...

  • Sfecla

    Sfecla

    Sfecta este o leguma foarte populara; este o excelenta sursa de vitamina A, iar radacinile sursa de vitamina C. Frunzele se pot prepara sau servi proaspete, iar radacina se fierbe si se serveste taiat sau feliat...

  • Rosia

    Rosia

    Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Baobabul Grandidier (Adansonia grandidieri)

    Baobabul Grandidier (Adansonia grandidieri)

    Impunatorul si neobisnuitul copac se gaseste numai pe insula Madagascar, unde se afla in pericol de disparitie, din cauza distrugerii habitatului natural, prin inmultirea terenurilor agricole. Exista opt specii de boababi in lume, sase dintre acestea fiind

  • Dieta Low-Fat

    Dieta Low-Fat

    Dulcurile sunt strict interzise in aceasta dieta. Actrita si cantareata Jeniffer Lopez (35 ani) evita mancarurile bogate in grasimi, convinsa fiind ca astfel va fi si mai sanatoasa.

  • Capsunul

    Capsunul

    Arbust fructifer Denumire stiintifica: Fragaria grandiflora Familia: Rosaceae Origine: Hibrid Dimensiuni: 5 - 10 cm

  • Boabele de naut pot combate impotenta

    Boabele de naut pot combate impotenta

    Pilulele magice pentru potenta au fost mai mult decat binevenite pentru multi barbati, dar efectul nu a fost si cel scontat. De cele mai multe ori, dupa cateva luni de folosire...