Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

fructe bogate in vitamina c

Marula (Sclerocarya birrea) Marula (Sclerocarya birrea) Atunci cand ajung la maturitate, fructele au un invelis de culoare galbena, fiind foarte bogate in vitamina C - aproximativ de opt ori mai bogate decat portocalele - suculente si acidulate, avand o aroma deosebita. In interiorul acestora se gasesc samburii
Pomelo Pomelo Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina,betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.
Ceaiul verde si sanatatea Ceaiul verde si sanatatea In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.
Papaya Papaya Papaya, fruct originar din America centrala si zona de nord a continentului sud american, se cultiva in prezent in majoritatea tarilor cu clima tropicala, Brazilia, India, Africa de sud, Sri Lanka sau Filipine. Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A.


Vitamina C Vitamina C  Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este o vitamina solubila in apa. Ca si celelalte vitamine de acest fel, excesul nu este asimilat in organism, ci este eliminat. Ca antioxidant, vitamina C protejeaza corpul prin distrugerea radicalilor din fluidele corpului. Este sensibila la caldura si oxigen, pierzandu-si calitatile prin gatire.
Super fructe si legume Super fructe si legume Unele fructe sau legume sunt mai bune decat altele pentru valoarea nutritionala. Iata cateva dintre acestea.
Legumele si fructele Legumele si fructele Legumele constituie cea mai importanta sursa de vitamine (C, A, B) numai in masura in care sunt cumparate proaspete si pastrate in conditii optime...
Catina alba Catina alba 	Arbust fructifer. Denumire stiintifica: Hyppophae rhammnoides Familia: Eleagnaceae Origine: Asia centrala Dimensiuni: 1 - 3 m Catina alba - Hippophae rhamnoides a fost introdusa recent in cultura. Una dintre cele mai mari plantatii din tara se gaseste in apropierea Bacaului. Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala....
Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii A bea si a fuma: nu se numara printre lucrurile care te ajuta sa te mentii in forma. Dar nici nu ai chef sa renunti la pachetul de tigari sau sa inlocuiesti vinul cu apa. Solutia este sa alegi alimentele potrivite pentru a combate efectele negative ale alcoolului si nicotinei
Vitamina E Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floarea­soarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E
Salata mielului, planta anti-stress Salata mielului, planta anti-stress Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la pregatirea salatelor si a supelor. Preparatele din fetica au proprietati anti-stress recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor si oboselii.
Fructele de catina - POLIVITAMINE Fructele de catina - POLIVITAMINE Catina contine la 100 g de fructe proaspete: - 400-1500 mg de vitamina C, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale.
Antioxidanti in fructe Antioxidanti in fructe Rodia aduce organismului un aport pretios de vitamina C si vitamine B, dar si potasiu si polifenoli ( antioxidanti deosebit de puternici).
Kiwi Kiwi In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.
Vitamina K Prezenta in organism in mod natural, nu este de obicei parte componenta a preparatelor din comert. Indispensabila vietii, vitamina K rezista la caldura, dar nu si la lumina, in prezenta oxigenului si in mediile alcaline...
Ce vitamine au fructele pe care le consumam? Ce vitamine au fructele pe care le consumam? Fructele se caracterizeaza prin bogatia lor in apa, glucide, celuloza, saruri minerale, vitamine si diverse arome. Ele se clasifica dupa structura, gust, aroma.
Spanacul Spanacul Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.
Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.
Laptele si sanatatea Nu toata lumea cunoastele avantajele unei alimentatii bogate in lapte si produse derivate din acesta.
Mirodenii si plante medicinale Mirodenii si plante medicinale Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...
Banana Banana Beneficiile nutritive ale bananei. O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati. Utilizari medicinale ale bananei: anemie, presiune arteriala, depresie, ulcer, stres, fumat...
Sfecla Sfecla Sfecta este o leguma foarte populara; este o excelenta sursa de vitamina A, iar radacinile sursa de vitamina C. Frunzele se pot prepara sau servi proaspete, iar radacina se fierbe si se serveste taiat sau feliat...
Rosia Rosia Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.
Baobabul Grandidier (Adansonia grandidieri) Baobabul Grandidier (Adansonia grandidieri) Impunatorul si neobisnuitul copac se gaseste numai pe insula Madagascar, unde se afla in pericol de disparitie, din cauza distrugerii habitatului natural, prin inmultirea terenurilor agricole. Exista opt specii de boababi in lume, sase dintre acestea fiind
Dieta Low-Fat Dulcurile sunt strict interzise in aceasta dieta. Actrita si cantareata Jeniffer Lopez (35 ani) evita mancarurile bogate in grasimi, convinsa fiind ca astfel va fi si mai sanatoasa.
Capsunul Capsunul 	Arbust fructifer Denumire stiintifica: Fragaria grandiflora Familia: Rosaceae Origine: Hibrid Dimensiuni: 5 - 10 cm
Plantele fortifica sistemul imunitar Plantele fortifica sistemul imunitar Specialistii ne asigura ca un sistem imunitar este eficient numai daca suntem preocupati sa respectam o igiena riguroasa de viata.
Boabele de naut pot combate impotenta Boabele de naut pot combate impotenta Pilulele magice pentru potenta au fost mai mult decat binevenite pentru multi barbati, dar efectul nu a fost si cel scontat. De cele mai multe ori, dupa cateva luni de folosire...
Fructe exotice - Litchi Fructe exotice - Litchi Orice zona geografica cuprinde fructe specifice, fiecare avand un rol benefic pentru organism. Sunt nutritionisti care sustin ca cele mai sanatoase fructe, legume pentru organism sunt cele specifice arealului geografic in care te afli.
Fructele, legumele si rolul lor in imbunatatirea vederii Fructele, legumele si rolul lor in imbunatatirea vederii Consumarea unei cantitati mari de fructe si legume ajuta la mentinerea ochilor in stare buna de functionare...