ghimbir supa legume

Alte cautari:

  • Vitaminele uscate, depozitul de sanatate

    Vitaminele uscate, depozitul de sanatate

    O alimentatie mai bogata in vitamine presupune si alimente uscate, alimente pe care vi le puteti procura singuri. Daca dorim sa pastram in fructul sau leguma ce urmeaza a fi uscata cat mai multe vitamine, nu trebuie sa le uscati la soare, in cuptor sau in pod.

  • Hraneste-ti corpul in mod sanatos

    Hraneste-ti corpul in mod sanatos

    Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obti­nem, inainte de toate, din hrana. De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim sla­biti, ine­ficienti, deseori suntem cuprinsi de du­reri de cap sau de indispozitii difuze

  • Ceaiul verde si sanatatea

    Ceaiul verde si sanatatea

    In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Painea alba creste riscul de cancer

    Painea alba creste riscul de cancer

    Conform unui studiu recent, consumul de paine alba in cantitati mari are ca efect cresterea riscului de imbolnavire cu un tip de cancer care ucide mii de oameni anual.

  • Ce sunt alimentele organice?

    Ce sunt alimentele organice?

    Consumul alimentelor organice este bun pentru sanatate. Pe langa exercitiile fizice este bine sa aveti si un regim alimentar sanatos. O parte importanta din acest regim o pot constitui alimentele organice. De ce sa optati pentru o alimentatie organica, incercam sa va explicam in acest articol.

  • 7 obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie

    7 obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie

    Multi dintre noi se vor regasi in descrierea ce urmeaza, pentru ca timpul redus pe care il avem la dispozitie ne forteaza sa adoptam cateva obiceiuri nesanatoase legate de modul in care mancam: masa de dimineata nu mai exista, pranzul este luat in fuga sau in graba...

  • Macrisul, deopotriva leguma si medicament

    Macrisul, deopotriva leguma si medicament

    Pe nedrept neglijat in ultima perioada de consumatori si de cultivatori, macrisul ramane una din plantele legumicole valoroase atat prin calitatile sale culinare cat si pentru cele medicinale

  • Cum sa prevenim osteoporoza

    Cum sa prevenim osteoporoza

    Ar fi bine sa ne gandim la sanatatea sistemului nostru osos din timp, cat inca mai putem face ceva in aceasta privinta. Sansele de reusita sunt mult mai mari daca ne obisnuim din timp cu o dieta adecvata

  • Mirodenii si plante medicinale

    Mirodenii si plante medicinale

    Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...

  • Dieta in functie de grupa sangvina

    Dieta in functie de grupa sangvina

    Una din cele mai de succes abordari in intelegerea starii de sanatate, din punct de vedere nutritional, este cea a doctorului Peter D'Adamo, numita dieta corecta in functie de grupa sangvina...

  • Legumele si fructele

    Legumele si fructele

    Legumele constituie cea mai importanta sursa de vitamine (C, A, B) numai in masura in care sunt cumparate proaspete si pastrate in conditii optime...

  • Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Conjunctivita este inflamatia membranei mucoase care afecteaza partea interioara a pleoapelor si globului ocular pana la marginea corneei. La tratarea conjunctivitei se folosesc galbenelele, musetelul, macesul, ceapa, morcovul...

  • Kiwi

    Kiwi

    In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.

  • Vitamina C

    Vitamina C

    Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este o vitamina solubila in apa. Ca si celelalte vitamine de acest fel, excesul nu este asimilat in organism, ci este eliminat. Ca antioxidant, vitamina C protejeaza corpul prin distrugerea radicalilor din fluidele corpului. Este sensibila la caldura si oxigen, pierzandu-si calitatile prin gatire.

  • Zece reguli pentru a slabi usor si repede

    Zece reguli pentru a slabi usor si repede

    Este foarte putin probabil ca pilulele magice, aparatele care fac abdomenul plat in numai cateva saptamani, dietele pe termen lung si privarea de la elemente indispensabile corpului sa ne ajute cu ceva. De aceea va prezentam mai jos 10 reguli foarte utile:

  • Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

    Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

    Calitatile mierii - medicament si aliment pretios - sint cunoscute inca din antichitate. Tracii numeau mierea hranaa vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al singelui uman.

  • Orzul este una dintre cele sapte cereale sacre

    Orzul este una dintre cele sapte cereale sacre

    Orzul este cea mai veche dintre cele sapte cereale sacre ale omenirii. Din punct de vedere ezoteric, el este o forta blanda, hranitoare, care stimuleaza inima si este folosit chiar si pentru a usura apasarea emotionala a unei persoane...

  • Mancam

    Mancam "rapid" sau sanatos?

    Mincarea "pe fuga" nu trebuie sa ajunga un obicei alimentar. Adriana Beldie, consultant nutritionist, spune ca fast food-urile consumate pe termen lung, zi de zi, duc la aparitia bolilor digestive, la cresterea colesterolului...