lamaie

Alte cautari:

  • Placinta cu nuci

    Placinta cu nuci

    Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie

  • Salata mixta cu branza

    Salata mixta cu branza

    Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie

  • Salata combinata

    Salata combinata

    Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.

  • Bezele cu nuci

    Bezele cu nuci

    Ingrediente 3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet.

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  • Spanac cu orez

    Spanac cu orez

    Ingrediente 1,5 kg spanac, 1/2 kg ceapa verde, marar, 1/2 ceasca mare orez, suc de lamaie, sare, ulei de masline.

  • Baba Ghanouj

    Baba Ghanouj

    Ingrediente Trei vinete medii, o jumatate de ceasca de suc de lamaie, trei sferturi de ceasca de tahina (piure de susan, se gaseste la supermagazin la sectia de mincaruri arabesti sau la magazinele orientale), doua linguri de ulei de masline, doua lingurite sare

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Moelleaux au Chocolat

    Moelleaux au Chocolat

    Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.

  • Pui la cuptor cu gutui

    Pui la cuptor cu gutui

    Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.

  • Cocktail de pepene rosu

    Cocktail de pepene rosu

    Pepenele rosu este un aliment preferat de multi in perioada estivala deoarece racoreste si hidrateaza. Pe langa faptul ca are un gust foarte bun, pepenele rosu aduce numeroase beneficii pentru organism. Are putine calorii, dar multe vitamine si minerale: vitaminele C, A si B, potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor.

  • Calamar umplut cu legume

    Calamar umplut cu legume

    Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.

  • Preparat mexican - Guacamole

    Preparat mexican - Guacamole

    Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.

  • Casa in culori de primavara

    Casa in culori de primavara

    Anul 2014 va fi un an plin de culoare, cel putin din punct de vedere al amenajarilor interiore. Invazia de culori va veni odata cu primavara, cand, inspirati de frumusetea naturii, vom incerca sa reproducem un decor cel putin la fel de frumos pentru casele noastre.

  • Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.

  • Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Deserturilor libaneze sunt cunoscute si apreciate in toata lumea. Acestea sunt in mare parte preparate cu miere sau apa de trandafiri. Baclavaua, maamoul si sfouful sunt doar cateva dintre cele mai bune deserturi libaneze. Prajitura cu gris si iaurt este un alt desert delicios care merita incercat.

  • Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

  • Briose cu mac si migdale

    Briose cu mac si migdale

    Atat semintele de mac cat si migdalele reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale. Cu un continut important de vitamine B9 (acid folic), B3, C, tocoferol, fier, calciu, potasiu, magneziu si zinc, semintele de mac se dovedesc a fi remediul multor afectiuni. Acestea au si efect sedativ, fiind un adevarat remediu impotriva insomniei.

  • Improspateaza aerul din casa cu produse naturale

    Improspateaza aerul din casa cu produse naturale

    Spatiile inchise trebuiesc aerisite de cateva ori pe zi pentru a preveni vicierea aerului. Cu cat o incapere este mai mica, cu atat este necesara aerisirea ei mai frecventa. Si spatiile in care se fumeaza sau in care se aduna grupuri mai mari de persoane trebuiesc aerisite mai des.

  • Curatarea si intretinerea electrocasnicelor

    Curatarea si intretinerea electrocasnicelor

    Cu siguranta va amintiti de aparatele electrocasnice de pe vremea bunicilor sau a parintilor, de frigiderele, televizoarele si masinile de spalat care aveau o vechime de peste zece sau douazeci de ani. Astazi, astfel de exemple sunt raritati, aparatele electrocasnice avand o viata mult mai scurta.

  • Cum cureti eficient oglinda din baie

    Cum cureti eficient oglinda din baie

    Frumusetea a avut intotdeauna o valoare deosebita in perceptia sociala, de aceea nici nu mai este posibil sa gasesti intr-un mediu cat de cat civilizat o locuinta fara oglinda. Obiectul a devenit la fel de indispensabil precum apa si sapunul, ori celelalte produse de igiena corporala. Intretinerea oglinzii din baie se infatiseaza

  • Decoratiuni estivale pentru masa

    Decoratiuni estivale pentru masa

    Nu trebuie sa asteptam o ocazie importanta pentru a decora masa. Fiecare intalnire cu persoanele dragi trebuie sa fie un prilej de bucurie, pe care sa-l serbam ca atare. De ce sa nu-i intampinam cu bucate felurite si o masa frumos impodobita?

  • Decorul interior in primavara 2011

    Decorul interior in primavara 2011

    Cand vine vorba despre decorul de primavara, lucrurile care ne vin in minte sunt legate de transformarea casei noastre intr-un loc mai luminos, mai stralucitor, mai proaspat si mai nou. Plantarea unor flori proaspete in ghivece decorative, rearanjarea