legume cultivate

Alte cautari:

  • Super fructe si legume

    Super fructe si legume

    Unele fructe sau legume sunt mai bune decat altele pentru valoarea nutritionala. Iata cateva dintre acestea.

  • Mirodenii si plante medicinale

    Mirodenii si plante medicinale

    Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...

  • Reteta cu legume

    Reteta cu legume

    Fermierii viitorului, unul nu foarte indepartat, ar putea sa cultive legumele pentru retetele prescrise de medic. A manca legume a fost un lucru perceput intotdeauna ca un drum sigur catre sanatate, pentru ca acestea contin vitamine, minerale si fier, de care organismul uman are foarte mare nevoie.

  • Gradina cu legume si flori

    Gradina cu legume si flori

    Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori...

  • Rosia

    Rosia

    Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.

  • Cultivarea ciupercilor

    Cultivarea ciupercilor

    Suprafetele cultivate cu ciuperci sunt in continua crestere. In Europa, productia de ciuperci reprezinta 58% din productia mondiala, care se ridica la peste 1.500.000 de tone anual.

  • Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

    Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

    Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii. Avantajul cultivarii legumelor in solarii este, ca si in cazul celor mentinute in sere, independenta fata de mediul inconjurator. Incinta este menita sa le ofere plantelor tot atat lumina ca si in mediul extern, in plus, o temperatura mai ridicata si constanta le asigura conditiile optime de dezvoltare.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

  • Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

  • Calamar umplut cu legume

    Calamar umplut cu legume

    Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.

  • Pui cu muguri de bambus

    Pui cu muguri de bambus

    Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.

  • Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.

  • Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

  • Iluminatul in bucatarie, la birou si in baie

    Iluminatul in bucatarie, la birou si in baie

    Cine isi doreste sa citeasca o carte, cine taie legume in bucatarie sau acela care se barbiereste in oglinda din baie are nevoie de lumina potrivita pentru toate aceste activitati. Fardat, scris, taiat - exista locuri in casa unde savarsim diferite activitati

  • Fructe exotice - Litchi

    Fructe exotice - Litchi

    Orice zona geografica cuprinde fructe specifice, fiecare avand un rol benefic pentru organism. Sunt nutritionisti care sustin ca cele mai sanatoase fructe, legume pentru organism sunt cele specifice arealului geografic in care te afli.

  • Broccoli si sanatatea

    Broccoli si sanatatea

    Cu totii stim cat de sanatos este consumul de legume. Ne referim acum la varza si legume inrudite, broccoli, conopida.

  • Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.

  • Vitamina B9

    Vitamina B9

    Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printr­o alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fa sole verde, caise, banane, portocale, mazare

  • Vitamina B6

    Vitamina B6

    Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.

  • Ce sunt alimentele organice?

    Ce sunt alimentele organice?

    Consumul alimentelor organice este bun pentru sanatate. Pe langa exercitiile fizice este bine sa aveti si un regim alimentar sanatos. O parte importanta din acest regim o pot constitui alimentele organice. De ce sa optati pentru o alimentatie organica, incercam sa va explicam in acest articol.

  • O dieta scazuta in potasiu

    O dieta scazuta in potasiu

    Potasiul se gaseste in multe tipuri de alimente. Produsele lactate, nucile, fasonea si multe fructe si legume au in componenta cantitati mari de potasiu...

  • Condimentele

    Condimentele

    Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...

  • Ciupercile

    Ciupercile

    Ciupercile comestibile sunt legume care provin din culturi proprii sau care cresc singure. Ele se deosebesc de celelalte legume prin faptul ca sunt lipsite de clorofila, de aceea pot trai la intuneric....

  • Sfaturi pentru hipertensivi

    Sfaturi pentru hipertensivi

    Pentru hipertensivi, se recomanda sa inlocuiasca in dieta grasimile animale cu grasimi vegetale, adica uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Aceste uleiuri, de masline, floarea soarelui sau soia, protejeaza vasele de sange fata de actiunea colesterolului. De asemenea, se recomanda suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (faina integrala de grau, taratele de grau, fulgii de ovaz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (patrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile champignon) si drojdia de bere.