
Mancare de mazare
Ingrediente: 750 g mazare verde 1 lingurita unt 1/4 pahar apa...
Ingrediente: 750 g mazare verde 1 lingurita unt 1/4 pahar apa...
2 gulii rase, 2 castraveti mici taiati felii, 5 ridichi de luna...
Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.
De la mazare se recolteaza pastaile, care contin boabele folosite pentru consum la conserve sau mancaruri.
Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...
Ingrediente: 1 telina, 5-6 ciuperci, 1 ceapa...
Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...
Ingrediente: 400 g carne 2-3 cepe...
Ingrediente: 300-400 g carne 1 ceapa 80-100 ml ulei 25 g faina...
Familia: Fabaceae Tip: planta perena Inaltime: 1,3-1,5 m Diametru: 60 cm Perioada de inflorire: primavara tarziu pana vara devreme
Suprafetele cultivate cu ciuperci sunt in continua crestere. In Europa, productia de ciuperci reprezinta 58% din productia mondiala, care se ridica la peste 1.500.000 de tone anual.
In 1795, In Franta, intr-o perioada dificila in istoria sa, cartofii au fost cultivati inclusiv in Gradinile Tuileries.
Cultivarea ciupercilor Pleurotus debuteaza la inceputul secolului 20, primele mentionari referindu-se la culturi in Germania si Franta.
CEAPA UMPLUTA CU USTUROI, CEAPA UMPLUTA CU OREZ, GHIVECI FARA CARNE, LEGUME ASORTATE
Un preparat chinezesc foarte raspandit in restaurantele cu specific asiatic sunt pachetelele de primavara. Cunoscute si sub denumirea din limba engleza de Spring Rolls aceste pachetele sunt preferate in special de vegetarieni. Pachetelele de primavara pot fi servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, alturi de o garnitura.
Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.
Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta
- reteta de post - Ingredient: 1 kg. mazare boabe curatate 2 cepe
Clatitele se numara printre cele mai consummate deserturi din intreaga lume. Dar, in functie de umplutura, clatitele pot fi servite si ca aperitiv, uneori chiar si ca fel principal de mancare. Clatitele umplute cu branza dulce pot fi insa servite atat ca desert cat si ca gustare.
Era prin 1904 cand prima statie de metrou newyorkeza adopta placile dreptunghiulare de faianta, de culoare alba, din considerente mai mult practice. La vremea aceea, cu siguranta, nimeni nu si-ar fi imaginat macar ca un secol mai tarziu, acestea vor deveni un model popular in design-ul interior.
Orice covor are de suferit mai ales atunci cand vremea se inrautateste afara, insa si atunci cand pasim pe suprafata acestora cu pantofii plini de praful strazii. Muradaria si praful se aduna si se depun in fibrele materialului, iar astfel sunt
Talismanele si obiectele despre care se spune ca aduc noroc reprezinta in acest an elemente indispensabile pentru masa de Revelion. Cu putina creativitate ii putem surprinde pe oaspetii nostri cu decoratiuni inedite, create chiar de noi
Imping mobilierul, deranjeaza covoarele si lasa par – viata alaturi de un caine poate fi uneori neplacuta, daca nu ne putem adapta firii si comportamentului lor. Cainii au desigur si partile lor bune: nu trebuie sa le schimbam pampersul, sa le spalam
De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile
Sera este, probabil, cel mai ostil mediu al casei dvs., in ceea ce priveste modalitatea de decorare. Cand achizitionati sau cand inlocuiti jaluzelele din aceasta zona, stiti ce cautati de fapt? Va prezentam, in continuare, cinci dintre cele mai frecvente
Blaconul are multe denumiri, printre care: oaza de liniste, platforma de unde se pot observa stelele, terasa de lux pentru locuitorii citadini, paradisul vacantelor unde va puteti simti cu adevarat ca acasa. Unde nimic nu este strain, unde toata lumea
O masa festiva are nevoie atat de accesoriile decorative, cat si de vesela si paharele potrivite. In cazul in care meniul servit contine mai multe feluri de mancare va trebui sa asezam mai multe feluri de farfurii si de tacamuri. Aranjarea si folosirea corecta reprezinta
Stim cu totii cat deranj presupune organizarea unei petreceri in propria locuita. Din pacate, unii dintre noi prefera sa renunte la placerea de a fi gazde, pentru a nu fi nevoiti sa isi dedice cateva zile curateniei de dupa. Cu toate acestea nimic nu este mai
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera sucul de sfecla rosie drept unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei.