mancaruri cu carne porc

Alte cautari:

  • Condimentele

    Condimentele

    Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...

  • Sarea si celelalte condimente

    Sarea si celelalte condimente

    Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...

  • Papadia

    Papadia

    Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui...

  • Regimul supei pentru o saptamana

    Regimul supei pentru o saptamana

    Avantajul regimului supei rezida din calitatile sale nutritionale (este un fel de mancare foarte bogat in vitamine si minerale) si din durata sa scurta: niciodata mai mult de 7 zile (pentru a pierde intre 4 si 6 kilograme).

  • Arterioscleroza

    Arterioscleroza

    Arterioscleroza este un proces patologic complex, caracterizat prin grave tulburari de irigatie, determinate de ingrosarea peretelui arterial si stenozarea lumenului arterelor.

  • Carnati de Buzau

    Carnati de Buzau

    Ingrediente: 500 g. carne de porc 1 kg. carne de oaie boia de ardei iute

  • Porkolt

    Porkolt

    Ingrediente: 1 kg carne de porc 6-8 buc. ceapa 3 linguri untura 1 virf lingurita boia...

  • Placinta ciobaneasca

    Placinta ciobaneasca

    Ingrediente 500 gr cartofi, 30 gr unt, 300 gr carne tocata ( poate fi pui, vita, porc), o ceapa, taiata marunt, doi morcovi mari, taiati rondele, o lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda, un ardei gras, taiat in feliute, doi catei de usturoi, taiat marunt, piper, doua linguri ulei.

  • Cassoulet

    Cassoulet

    Ingrediente 500 g fasole alba (uscata), cinci cepe, sase cuisoare, 100 g sorici, trei crengute cimbru, trei fire patrunjel, doua foi de dafin, sase catei de usturoi, 250 g carnati (usturoiati), 500 g carne de miel, 400 g ceafa de porc, 100 g costita, patru linguri untura, sare, piper, trei rosii mari (circa 500 g), doua-trei linguri de pesmet.

  • Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

  • Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

  • Proprietatile fructelor si legumelor

    Proprietatile fructelor si legumelor

    Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.

  • Supa mexicana uscata

    Supa mexicana uscata

    Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama.

  • Jeleu de levantica

    Jeleu de levantica

    Iata o reteta ce va surprinde cu siguranta. Acesta se poate servi cu inghetata, budinca sau crema. Dar la fel de bine il puteti servi si langa carne, in special de miel.

  • Sarmale

    Sarmale

    Ingrediente: 1 varza medie de cca. 1,5 kg 400 g carne tocata ...

  • Niku-Jaga

    Niku-Jaga

    Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta

  • Plante aromatice

    Plante aromatice

    Se mai pot numii mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine.

  • Dovlecelul patison

    Dovlecelul patison

    Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate

  • Gradina de condimente: tarhonul

    Gradina de condimente: tarhonul

    Tarhonul - Artemisia dracunculus, este o planta adusa in trecut la noi in tara din nordul indepartat al Asiei, de catre popoarele slave. Frunzele sale se folosesc atat in bucatarie pentru condimentarea ciorbelor si fripturilor dar si in farmacia naturista, unde sunt utilizate indeosebi in tratarea unor afectiuni ale rinichilor, ficatului si stomacului.

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.