o lingura zahar cate grame

  • Frappe rouge

    Frappe rouge

    Ingrediente: cantitate: 5 portii - doua globuri de inghetata de coacaze rosii - 50 ml sirop de coacaze rosii - 20 ml lapte - o lingura sirop de zahar - putina zeama de lamaie - patru linguri de coacaze rosii, proaspete - gheata zdrobita

  • Blueberry Shake

    Blueberry Shake

    Ingrediente 25 cl. lapte 12.5 cl de suc de afine O lingura de zahar

  • Mint Julep

    Mint Julep

    Ingrediente: 6 cl bourbon 5-6 frunze de menta 1,5 cl sirop Preparare: Puneti frunzele de menta si siropul intr-un pahar Collins si amestecati-le cu o lingura. Adaugati 3 cl bourbon. Umpleti cu gheata...

  • Cofee Cola Cooler

    Cofee Cola Cooler

    Ingrediente 50 cl apa 37.5 cl Cola Doua linguri de cafea instant O lingura de sirop de artar

  • Ninotchka Cocktail

    Ninotchka Cocktail

    Ingrediente 4.45 cl Vodka 1.5 cl Crema alba de cacao O lingura de suc de lamaie

  • Desert frantuzesc: creme brulee

    Desert frantuzesc: creme brulee

    Unul dintre cele mai renumite deserturi frantuzesti este creme brulee. Foarte fin si delicios, acest desert poate fi servit in orice moment al zilei. Creme brulee seamana foarte mult cu traditionala crema de zahar ars, insa ingredientele sunt altele iar textura este ceva mai cremoasa.

  • Supa de rosii

    Supa de rosii

    Ingrediente: 1 ceapa 1 conserva de boabe fasole( o conserva mai mica --500 ml) 1 legatura cimbru 500 grame rosii 2 linguri ulei de masline 4 linguri pasta de rosii sare, piper 4 linguri smantana

  • Potage Crecy

    Potage Crecy

    Ingrediente: o ceapa mare, 500 g morcov, 1 cartof mare, 900 ml supa de pui, o lingura de patrunjel, o lingura de zahar, unt, smantana.

  • Niku-Jaga

    Niku-Jaga

    Ingrediente (pentru patru persoane): o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. un cm grosime), doi cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita praf ghimbir, o lingura ulei vegetal, doua linguri zahar, doua linguri sos de soia, doua linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), trei linguri mazare fiarta

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Desert italienesc: Tiramisu

    Desert italienesc: Tiramisu

    Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian foarte delicios si apreciat peste tot in lume. Aceasta prajitura a fost denumita altfel la inceput, si anume Bagatela Toscana, si a fost preparata prima data in Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.

  • Bautura racoritoare a saptamanii: Cava Sangria

    Bautura racoritoare a saptamanii: Cava Sangria

    Aromata si racoritoare, Cava Sangria este tipul de bautura pe care sa o savurezi in cele mai dulci momente ale verii. Inca dupa prima inghititura vei simti gustul perfect al celor 5 ingrediente si vei patrunde in atmosfera de vacanta.

  • Trucuri pentru o baie de vis

    Trucuri pentru o baie de vis

    O baie simpla, normala poate fi amenajata in cel mai scurt timp fara prea mari batai de cap, mai ales daca ne dam seama ca incaperea nu permite din punct de vedere al spatiului ceva mai sofisticat. De aceea trebuie sa ne gandim foarte bine cum

  • Ceaiuri pentru gastrita hiperacida

    Ceaiuri pentru gastrita hiperacida

    Se recomanda plante cu principii active slab alcaline, antiinflamatoare, cicatrizante si calmante. Infuziile si decocturile se beau, de obicei, neindulcite si de preferat intre mese. Pentru forme incipiente de gastrite hiperacide: Flori de salcam...

  • Papadia

    Papadia

    Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui...

  • Fitoterapia in tratarea oboselii oculare

    Fitoterapia in tratarea oboselii oculare

    Oboseala oculara nu este o boala propriu-zisa, ci mai degraba un complex de factori in disfunctie. Cauze si manifestare Cauzele pot fi anumite afectiuni organice (boli renale si hepatice, diabet, etc), alimentatia deficitara, utilizarea in exces a computerului sau a televizorului, lipsa de protectie impotriva radiatiilor, etc.

  • Fructul de kiwi are efecte afrodisiace

    Fructul de kiwi are efecte afrodisiace

    Barbatii care au probleme de erectie le pot rezolva prin consumul zilnic de kiwi. Micutul fruct este foarte indicat pentru stimularea functiei sexuale masculine, spun specialistii, si este asociat cu fertilitatea.

  • Arterioscleroza

    Arterioscleroza

    Arterioscleroza este un proces patologic complex, caracterizat prin grave tulburari de irigatie, determinate de ingrosarea peretelui arterial si stenozarea lumenului arterelor.

  • Old Fashioned

    Old Fashioned

    Ingrediente: 1 lingurita zahar cateva picaturi de bitter 1 lingurita apa rece

  • Jeleu de levantica

    Jeleu de levantica

    Iata o reteta ce va surprinde cu siguranta. Acesta se poate servi cu inghetata, budinca sau crema. Dar la fel de bine il puteti servi si langa carne, in special de miel.

  • Pizza de legume

    Pizza de legume

    Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei, 1 lingura ulei, 1 ardei...

  • Crema de cafea

    Crema de cafea

    Ingrediente: 140 g zahar 4 galbenusuri 200 g unt 4 linguri esenta de cafea...

  • Rulada cu gem

    Rulada cu gem

    Ingrediente: 12 oua 200 g. zahar 240 g. faina 200 g. gem

  • Placinta cu mere

    Placinta cu mere

    Ingrediente Pentru aluat: 750 g faina, 250 g unt, 250 ml smantina, 100 g zahar, 2 oua si un galbenus, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamiie.

  • Panzanella

    Panzanella

    Ingrediente 300 g paine alba (din ziua precedenta), opt linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras (200 g), o ceapa rosie de apa (50 g), o legatura busuioc, un catel de usturoi, o lingura capere, patru linguri otet alb, sare, piper.

  • Nici o ciorba fara... leustean

    Nici o ciorba fara... leustean

    Practic, daca optam pentru obtinerea unei parcele simple, rasadurile se planteaza pe randuri, lasand 20 cm intre planta si 40-50 cm intre randuri; pentru o parcela mixta, putem da nastere unei gradinite de verdeturi alternand leusteanul cu patrunjelul, telina si mararul.