oua incondeiate

  • Masa de Paste - modalitati de decorare

    Masa de Paste - modalitati de decorare

    Masa de Paste trebuie sa fie luminoasa si aerisita, asa cum sugereaza insasi primavara. Aceasta nu inseamna ca trebuie neaparat sa eliminati din peisaj vechile piese (vesela, pahare, farfurii etc.), ci presupune o regandire a decorului astfel incat el

  • Pastele in Australia

    Pastele in Australia

    Pastele Australian are cateva particularitati; simbolurile, traditia si obiceiurile fiind oarecum diferite de ceea ce se intampla in emisfera nordica a continentului. Iepurasul de Paste - cel mai important simbol al acestei sarbatori, reprezentantul fertilitatii si

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene

    Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene

    Pe langa tipicul religios traditional, aproape similar, in tarile crestine europene s-au dezvoltat si alte obiceiuri zonale de Paste. Acestea sunt legate de simbolurile clasice: ouale incondeiate, iepurasii din ciocolata, cosurile cu flori de

  • Ouale decorative pentru Pasti

    Ouale decorative pentru Pasti

    Probabil ca nimeni nu-si imagineaza ca de Pasti sa nu decoreze masa cu oua care mai de care frumos pictate si aranjate, imbracate in haine de sarbatoare. Uneori ouale sunt atat de frumos accesorizate incat seamana cu mici opere de arta

  • Culorile primaverii

    Culorile primaverii

    Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, avand atat o semnificatie religioasa, cat si una laica, seculara. Este serbarea primaverii, anotimpul transformarii pamantului si al infloririi; celebrarea renasterii fizice si spirituale. Dorinta de

  • Cura cu oua de prepelita

    Cura cu oua de prepelita

    Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafea (la care trebuie sa renuntati in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.

  • Vitamina B12

    Vitamina B12

    Vitamina B12 se gaseste doar in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici

  • Vitamina B6

    Vitamina B6

    Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.

  • Fursecuri cu banane

    Fursecuri cu banane

    Ingrediente: unt, zahar, oua, banane, faina, cuisoare, scortisoara, nuci si stafide

  • Negresa simpla

    Negresa simpla

    Ingrediente: 120 g unt 200 g zahar 2 oua 1 lingurita vanilie...

  • Banana Split

    Banana Split

    Ingrediente: 150 g zahar 10 g faina sare 700 ml lapte 2 oua batute...

  • Salata americana

    Salata americana

    Ingrediente: 800 g cartofi 2 oua 200 g maioneza 1 ceapa, feliata...

  • Crema de vanilie

    Crema de vanilie

    Ingrediente: 3 oua 80 g faina 150 g zahar tos 500 ml lapte 25 g unt...

  • Chec cu nuci

    Chec cu nuci

    Ingrediente: 160 g zahar 100 g margarina 3 oua 150 ml lapte...

  • Tort de migdale

    Tort de migdale

    Ingrediente: Blatul: 6 oua 100 g zahar 100 g migdale macinate...

  • Rulada cu gem

    Rulada cu gem

    Ingrediente: 12 oua 200 g. zahar 240 g. faina 200 g. gem

  • Turta dulce

    Turta dulce

    Ingrediente: 350 de grame de miere 350 de grame faina 3 oua

  • Tort Joffre

    Tort Joffre

    Ingrediente: Blatul 8 oua intregi 2 albusuri 40 g faina

  • Biscuiti

    Biscuiti

    Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 2 oua 20 g unt 1 lingurita coaja rasa de portocala sare

  • Prajitura Surpriza

    Prajitura Surpriza

    Ingrediente: 270 g faina 2 lingurite praf de copt (1 plic) 150 g unt, la temp. camerei 300 g zahar 4 oua 375 ml iaurt simplu sau lapte acrit 1 1/2 lingurite esenta de vanilie

  • Chec cu ciuperci

    Chec cu ciuperci

    Ingrediente: 3 cepe medii taiate cubulete, 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina, 5 linguri de smantana, 1 legatura de marar, 3 linguri ulei, sare piper dupa gust.

  • Mere in aluat

    Mere in aluat

    Ingrediente 1 kg de mere 3-4 oua 3-4 linguri zahar 200 ml lapte vanilie, coaja de lamaie 500 g faina 50 g zahar pudra