Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

plante cataratoare parfumate

Toamna se planteaza lalelele si narcisele Toamna se planteaza lalelele si narcisele 	Vrei ca, anul viitor, gradina ta sa fie o adevarata oaza de frumusete? Acum este momentul sa te gindesti la florile si pomii ornamentali pe care ti-i doresti...
Lavanda Lavanda Lavanda
Ghivecele din ceramica, protectie maxima plantelor Ghivecele din ceramica, protectie maxima plantelor Chiar daca, vara, gradina este locul preferat pentru relaxare, adeptii odihnei active vor gasi in mod cert ceva de lucru. De exemplu, sa inlocuiasca ghivecele plantelor cu altele mai mari sau mai la moda...
Tarhonul Tarhonul  Culturi perene


Cum amenajam gradina de legume? Cum amenajam gradina de legume? Cum amenajam gradina de legume...
Culorile definesc stilul gradinii Culorile definesc stilul gradinii 	Gradinile pot deveni, cu putina imaginatie si pricepere, o oaza bogata in care formele se ingemaneaza alaturi de culori vii, creand o ambianta plina de optimism. Multitudinea de accesorii destinate gradinilor, iazurile artificiale, piticii de gradina, aleile, peretii, plantele in sine, se pot imbina pentru a realiza efectul dorit si paleta coloristica potrivita personalitatii noastre. Rezultatul final poate fi o gradina exotica, una parfumata cu specific mediteranean, o gradina care sa ne aminteasca de vechii greci, sau de vilele romanilor, o gradina japoneza sau una mexicana. Putem obtine o gradina traditionala romaneasca sau o gradina englezeasca. Cum ne putem totusi decide ce anume dorim sa avem in preajma casei?
Gradina in careuri Gradina in careuri 	Acest concept a fost consacrat de Mel Bartholomew in lucrarea sa aparuta in 1981, intitulata "Square Foot Gardening". Gradina in careuri este un nou concept, un stil diferit de a vedea gradinaritul, care caseste o solutie remarcabila pentru foarte multe tipuri de situatii....
Sfecla rosie Sfecla rosie  O leguma cunoscuta
Cultivarea ciupercilor Cultivarea ciupercilor Suprafetele cultivate cu ciuperci sunt in continua crestere. In Europa, productia de ciuperci reprezinta 58% din productia mondiala, care se ridica la peste 1.500.000 de tone anual.
Glicine Glicine Wisteria
Copiii in gradina ! Copiii in gradina !  Gradina ca loc de joaca
Combaterea daunatorilor plantelor cu flori Combaterea daunatorilor plantelor cu flori  Sfaturi pentru sanatatea plantelor
Leandrul Leandrul, originar din bazinul mediteranean, decoreaza terasele, balcoanele, incepand de primavara pana toamna tarziu.
Cum ingrijim violeta africana Cum ingrijim violeta africana Violetele africane (Saintpaulia ionantha) avea candva habitatul restrans in padurile de pe costa de est a Africii.
Lucrari de sezon - vara Vara este necesara udarea din abundenta a plantelor din gradina sau de pe terasa, mai ales daca sunt expuse la soare.
Bambus norocos Bambusul este considerat a fi o planta ce aduce noroc daca tinem seama de principiile feng shui.
Despre rotatia culturilor Despre rotatia culturilor Rotatia culturilor este cunoscuta din cele mai vechi timpuri si a aparut ca o necesitate in dezvoltarea agriculturii.
Lupta ecologica impotriva puricilor albi ai plantelor Lupta ecologica impotriva puricilor albi ai plantelor  In cazul in care avem ghinionul ca plantele noastre sa fie invadate de puricei albi putem sa-i eliminam atat cu ajutorul insecticidelor existente intr-o gama larga in comert, dar si prin folosirea unor metode ecologice...
Ceapa de apa Ceapa de apa Ceapa de apa, numita si ceapa Caba, se cultiva prin rasaduri. Allium cepa face parte din familia Liliaceae, iar ceapa de apa este o varietate a acestei specii.
Sfaturi pentru o gradina sanatoasa Sfaturi pentru o gradina sanatoasa  Este acea perioada a anului cand gradinarii se intreba daca folosirea insecticidelor reprezinta o idee chiar atat de rea.
Imunitatea plantelor Imunitatea plantelor Cea mai eficace cale de aparare a plantelor impotriva parazitilor criptogamici care o imbolnavesc este imunitatea, adica rezistenta naturala sau dobandita a organismului la atacul microorganismelor.
Solul este arid? Solul este arid? Caldura este mare? Nu-i nimic, avem plantele necesare.
Sfredelitorul ramurilor Sfredelitorul ramurilor Fluturii au capul, toracele si abdomenul negre, acoperite cu peri albi. Aripile sunt albe. Cele anterioare sunt prevazute cu numeroase pete mici, negre albastrii, iar cele posterioare cu pete mici, negre albastrii, deschise.
Cum sa asigurati o luminozitate suficienta plantelor dumneavoastra Cum sa asigurati o luminozitate suficienta plantelor dumneavoastra Plantele au nevoie de lumina pentru a trai, deoarece aceasta conditioneaza asimilarea carbonului pe care ele il iau din atmosfera.
Boli produse de ciuperci la leandru Boli produse de ciuperci la leandru Leandul - Nerium oleander, se cultiva usor, avand flori de un colorit diversificat, care formeaza cime terminale. Se poate planta in pamantul din gradina, in regiunile calde, sau in vase mari.
Plante medicinale, roinita Plante medicinale, roinita Roinita, Melissa officinalis, face parte din afmilia Labiatae. Este o planta valoroasa pentru uleiul esential care s eobtine in urma distilarii frunzelor sale, Oleum Melissae, un ulei bogat in citrol, foarte aromat.
Repausul si iernarea plantelor de camera Repausul si iernarea plantelor de camera  In functie de originea lor, plantele au nevoie de conditii uniforme pe parcursul anului, sau dimpotriva cu perioade marcate cu frig si seceta care le determina sa intre intr-o perioada de repaus mai mult sau mai putin important in viata plantei.
Ce ingrasaminte naturale putem folosi in gradina de legume? Ce ingrasaminte naturale putem folosi in gradina de legume? Legumele produc mult daca sunt cultivate in pamant bogat; de aceea in gradina trebuie sa se aplice ingrasaminte. Vom enumera principalele ingrasaminte organice ce pot fi folosite in gradina de legume.