prajitura cu miere si nuci

Alte cautari:

  • Gandacul frunzelor de mar

    Gandacul frunzelor de mar

    Adultii sunt negri cu antenele si picioarelebrune sau brun-roscate. Pe elitre prezinta striuri longitudinale prevazute cu alveole mici, pronotul este rugos, iar rostrul scurt. Lungimea corpului este de 7-8 mm...

  • Hedera

    Hedera

    Genul prezinta specii cu tulpini si cu ramificatii lemnificate, lungi si subtiri, care pot fi dirijate pe diferiti suporti sau se lasa sa atarne. Hedera helix-aceasta planta deriva din iedera comuna si alta specii cultivate in plin aer si numeroase varietati horticole. Este adaptata la cultura in apartamente. ..

  • DAHLIA

    DAHLIA

    DALIE Familia: Compositae Aspect: tufa Perioada de inflorire: expunere: plin soare Udare: abundenta Daliile sunt plante erbacee, perene, cu radacini tuberoase, au frunze cu petiol alungit si flori cu forme si nuante diverse......

  • CROCUS

    CROCUS

    STANJENEL, SOFRAN Familia: Iridaceae Aspect: ierbos Perioada de inflorire: primavara, toamna Expunere: plina lumina Udare: medie Originare din Europa si Asia, sunt potrivite si pentru cultivarea in ghivece sau in jardinierele de pe pervaz. Florile au forma unei cupe, cu petale ascutite sau rotunjite, in nuante diverse: rosu, galben, alb, bicolore, cu puncte si striatii. Unele infloresc primavara, altele toamna....

  • CISTUS

    CISTUS

    Familia: Cistaciae Aspect: arbust Perioada de inflorire: iunie-iulie Expunere: plin soare Udare: redusa Plantele de cistus sunt arbusti permanent verzi care din mai pana in iulie, sau chiar pana la sfarsitul verii dau flori asemanatoare cu cele ale trandafirului salbatic. Florile pot sa fie roz, roz-purpuriu sau magenta. Se dezvolta bine in regiunile cu soare si clima blanda, in regiunile reci au tendinta de a-si pierde frunzele....

  • Cum intretinem cada de baie

    Cum intretinem cada de baie

    Exista trei tipuri de cazi:cele invelite cu gel si fibra de sticla, cele reintarite cu acril si fibra de sticla si cele din acril cu o compozitie structurala

  • Aranjamente florale pentru masa de Craciun

    Aranjamente florale pentru masa de Craciun

    Decoratiunile argintii si ramurile de brad sunt specifice sarbatorilor de iarna, dar florile aduc si mai multa culoare. Nu uitati ca aranjamentul trebuie sa se potriveasca cu farfuriile si fata de masa...

  • Designul interior - istoric - partea 3

    Designul interior - istoric - partea 3

    In Franta stilul baroc Ludovic XIV a fost urmat in ultima parte a secolului XVII de cel rococo al lui Ludovic XV. Rococo era caracterizat in special prin liniile curbe delicate, dar elaborate. Locuintele celor nobili si ale celor bogati erau ornamentate cu lambriuri sculptate. Peretii fara lambriuri erau adesea zugraviti in culori pastelate, cu picturi si forme care imitau motive din arta chineza sau cu reprezentari stilizate ale unor scene din natura.

  • Accesorii inedite

    Accesorii inedite

    De multe ori cele mai interesante accesorii pentru o locuinta deosebita provin din cele mai diverse medii, fiind de cele mai multe ori improvizatii realizate cu talent si bun gust, mult mai placute pentru oricine decat accesoriile scumpe si stas

  • Hedera

    Hedera

    Genul prezinta specii cu tulpini si cu ramificatii lemnificate, lungi si subtiri, care pot fi dirijate pe diferiti suporti sau se lasa sa atarne. Hedera helix-aceasta planta deriva din iedera comuna si alta specii cultivate in plin aer si numeroase varietati horticole. Este adaptata la cultura in apartamente. ..

  • Anthurium

    Anthurium

    Este o planta epifita, cu frunze mari, oblonge, de culoare verde-inchis. Aceasta specie produce inflorescente curioase, care se remarca printr-un spadice floral rasucit in spirala, o spata ( bractee ) in forma de inima, de culoare rosu stralucitor, roz, alba sau alba punctata cu rosu si portocaliu....

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Placinta cu nuci

    Placinta cu nuci

    Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie

  • Desert italienesc: Tiramisu

    Desert italienesc: Tiramisu

    Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian foarte delicios si apreciat peste tot in lume. Aceasta prajitura a fost denumita altfel la inceput, si anume Bagatela Toscana, si a fost preparata prima data in Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.

  • Lumanarile – decoratiuni simple si de efect

    Lumanarile – decoratiuni simple si de efect

    Cu siguranta pe multi ne incanta jocul de umbre, parfumul, starea de relaxare si de calm data de lumina lumanarilor. Lumanarile sunt cele mai placute si accesibile produse de ambianta.

  • Prajitura cu mere americana

    Prajitura cu mere americana

    Ingrediente: faina, zahar, margarina, nuci pisate, scortisoara, bicarbonat, sare, smantana, esenta de vanilie, ou, mere taiate bucatele...

  • Fursecuri cu banane

    Fursecuri cu banane

    Ingrediente: unt, zahar, oua, banane, faina, cuisoare, scortisoara, nuci si stafide

  • Pui cu miere

    Pui cu miere

    Ingrediente: 3 linguri miere 3 linguri mustar 1 lingurita zeama de lamaie

  • Iute si sanatos: hreanul

    Iute si sanatos: hreanul

    Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.

  • Gradina cu legume si flori

    Gradina cu legume si flori

    Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori...

  • Praz cu rosii si usturoi

    Praz cu rosii si usturoi

    Se iau 4-5 fire de praz, se curata, se taie bucati lungi de 3-4 cm, se spala si se fierb in apa cu sare 10 minute.

  • Desert traditional austriac: Sachertorte

    Desert traditional austriac: Sachertorte

    Sachertorte, traditionalul desert austriac, va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de ciocolata. Desi nu este un desert sofisticat, totrul vienez va va surprinde cu gustul sau rafinat. Dar nu gustul este cel care a facut acesta prajitura atat de celebra, ci povestea ei, care a inceput in 1832.