Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

prepararea carnatilor

Focul - lumina calda din gradina Focul - lumina calda din gradina Indiferent ca era vorba de prepararea mancarii sau doar de un mijloc de incalzire, in trecut nu se putea face nimic fara foc. Intre timp acesta nu mai este vital existentei noastre, insa totusi are o importanta aparte in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi.
Condimentele Condimentele Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...
Siropurile medicinale ale Dorinei Mateescu, din Negresti Siropurile medicinale ale Dorinei Mateescu, din Negresti Dorina Mateescu are 63 de ani si locuieste in comuna argeseana Beleti-Negresti. Principala ocupatie pe care femeia o are dupa ce a iesit la pensie consta in prepararea diferitelor siropuri...
Dovlecelul patison Dovlecelul patison Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate


Iute si sanatos: hreanul Iute si sanatos: hreanul Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.
Dovleceii Dovleceii Se cultiva pentru fructele tinere ce se folosesc la prepararea diferitelor mancaruri sau conserve.
Budinca de ciocolata cu seminte de chia Budinca de ciocolata cu seminte de chia Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.
Calamar umplut cu legume Calamar umplut cu legume Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.
Cocktail racoros de vara – Limoncello Cocktail racoros de vara – Limoncello Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.
Florile, elemente decorative si in farfurie Florile, elemente decorative si in farfurie Ati incercat vreodata gustul florilor? Petalele lor multicolore ne incanta privirea iar mireasma lor simtul olfactiv. Putin stiu insa ca florile ne pot incanta chiar si papilele gustative. La fel ca si legumele si fructele, florile au un continut crescut de minerale, vitamine si enzime.
Elemente decorative ale anilor `60 Elemente decorative ale anilor `60 Anii `60 a reprezentat o perioada a schimbarilor, atat din punct de vedere tehnologic, cat si social. Cursa spatiala se declansase deja, iar cultura americana se concentra pe proiectul Sputnik, pe Razboiul Rece si pe avioanele cu reactie, capabile sa transporte
Marula (Sclerocarya birrea) Marula (Sclerocarya birrea) Atunci cand ajung la maturitate, fructele au un invelis de culoare galbena, fiind foarte bogate in vitamina C - aproximativ de opt ori mai bogate decat portocalele - suculente si acidulate, avand o aroma deosebita. In interiorul acestora se gasesc samburii
Musetelul chel (Matricaria matricarioides) Musetelul chel (Matricaria matricarioides) Planta anuala, ce creste in jurul cailor ferate si al garilor, in orasele si satele din apropierea drumurilor de fier, Matricaria matricarioides face parte din randul plantelor aromatice. Originara din America de Nord (zonele coastei Pacificului)
Iasomia (Philadelphus saxifragaceae) Iasomia (Philadelphus saxifragaceae) Cunoscuta in India sub denumirea de regina florilor, iasomia este considerata nu numai o planta decorativa, ci si un remediu impotriva stresului si a altor tulburari nervoase. Alunga anxietatea, depresia, oboseala si stimuleaza creativitatea
Fructele de catina - POLIVITAMINE Fructele de catina - POLIVITAMINE Catina contine la 100 g de fructe proaspete: - 400-1500 mg de vitamina C, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale.
Indicatii multiple pentru FENICUL Indicatii multiple pentru FENICUL Proprietatile diuretice si detoxifiante si utilizarea lui in bucatarie. Ulei de fenicul - recomandari.
Antioxidanti in fructe Antioxidanti in fructe Rodia aduce organismului un aport pretios de vitamina C si vitamine B, dar si potasiu si polifenoli ( antioxidanti deosebit de puternici).
Ceaiul rooibos sau ceaiul rosu african Ceaiul rooibos sau ceaiul rosu african Cercetatorii au descoperit ca ceaiul rooibos are proprietati antialergice, antibacteriale, antispasmodice, antivirale, antioxidante, previne imbatranirea prematura, are putin tanin.
Flori...comestibile Flori...comestibile Unele flori sunt nu numai frumoase, dar si bune de mancat.
Scortisoara, asa cum nu o stiati Scortisoara, asa cum nu o stiati Scortisoara este una din cele mai vandute condimente din intreaga lume si cu toate acestea, putini sunt cei care ii cunosc beneficiile...
Cum sa gatim inteligent Cum sa gatim inteligent Va prezentam in continuare 9 moduri de a taia, praji sau fierbe mai bine si mai inteligent carnea si legumele, astfel incat acestea sa nu isi piarda substantele nutritive si vitaminele...
Tincturile simple Tincturile simple Tincturile simple sunt cele realizate dintr-o singura planta.Tincturile sunt extracte naturale hidroalcoolice obtinute prin macerare naturala in alcool de 40° dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de...
Prepararea compreselor din plante Prepararea compreselor din plante Aceste comprese naturale si va pot fi de folos in diverse afectiuni.
Prepararea alifiilor Prepararea alifiilor Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.
Vitamina E Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floarea­soarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E
Cura cu apa fiarta Aceasta cura are efect dubli : va ajuta sa slabiti si in acelasi timp va dezintoxifica organismul.
Ceaiul verde si sanatatea Ceaiul verde si sanatatea In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.
Sarea si celelalte condimente Sarea si celelalte condimente Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...
Mierea Mierea Tratamentele cu miere au trecut proba timpului , pastrandu-si faima de medicament pe langa aceea de aliment delicios
Lamaia Lamaia Desi rareori sunt mancate separat, lamaile au un rol foarte important in aroma multor preparate alimentare... cu siguranta ati mancat peste cu lamaie, v-ati baut ceaiul cu o felie de lamaie, sau ati adaugat in aluatul de prajitura coaja rasa de lamaie.
  • Pagina 1 din 3
  • 2
  • 3