preparate trufe

Alte cautari:

  • Condimentele

    Condimentele

    Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...

  • Trufe de ciocolata

    Trufe de ciocolata

    Ciocolata, desertul preferat al multora, este si ingredientul ce sta la baza celor mai delicioase prajituri. Mult timp ciocolata a fost considerata de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, insa, cercetarile recente demonstreaza ca amestecul de cacao, zahar si lapte nu este atat de periculos pe cat se credea.

  • Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Deserturilor libaneze sunt cunoscute si apreciate in toata lumea. Acestea sunt in mare parte preparate cu miere sau apa de trandafiri. Baclavaua, maamoul si sfouful sunt doar cateva dintre cele mai bune deserturi libaneze. Prajitura cu gris si iaurt este un alt desert delicios care merita incercat.

  • Lamaia

    Lamaia

    Desi rareori sunt mancate separat, lamaile au un rol foarte important in aroma multor preparate alimentare... cu siguranta ati mancat peste cu lamaie, v-ati baut ceaiul cu o felie de lamaie, sau ati adaugat in aluatul de prajitura coaja rasa de lamaie.

  • Insecticidul verde

    Insecticidul verde

    Piretrina extrasa din florile crizantemei este principiul activ al unor preparate comerciale precum Biocid, Florestin sau Sanoplant. Aceste preparate au alaturi de actiunea eficace si o alta proprietate importanta...

  • Tratamente naturale pentru sanatatea plantelor

    Tratamente naturale pentru sanatatea plantelor

    Ceaiurile, infuziile, decocturile sau cataplasmele sunt preparate obtinute din anumite plante, avand rolul de a ajuta organismul sa lupte impotriva bolii. Nu doar omul se poate folosi de aceste preparate, ci si animalele sau chiar plantele insele!

  • Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

  • Galuste cu prune

    Galuste cu prune

    Un desert care cu siguranta va va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune. Putini stiu insa ca acest desert atat de gustos care ni-l preparau bunicile este de origine austriaca. Acest desert era facut in special toamna, cand apareau prunele pe piata.

  • Placinta greceasca cu branza

    Placinta greceasca cu branza

    Bucataria greceasca are o istorie bogata, de peste patru mii de ani. Este foarte diversificata si se bucura de o mare popularitate in tarile europene. Mancarea este foarte gustoasa si are la baza ingrediente naturale si sanatoase.

  • Improspateaza aerul din casa cu produse naturale

    Improspateaza aerul din casa cu produse naturale

    Spatiile inchise trebuiesc aerisite de cateva ori pe zi pentru a preveni vicierea aerului. Cu cat o incapere este mai mica, cu atat este necesara aerisirea ei mai frecventa. Si spatiile in care se fumeaza sau in care se aduna grupuri mai mari de persoane trebuiesc aerisite mai des.

  • Decoratiuni de masa pentru primavara

    Decoratiuni de masa pentru primavara

    Primavara incepe sa dea primele semne timide ca se va instala incet, incet, pretutindeni vedem cum sunt daruite martisoare - simbolul acestui anotimp - si cum in florarii se regasesc frumoasele zambile, coloratele frezii si gingasii ghiocei

  • Cum sa reduceti stresul din timpul sarbatorilor

    Cum sa reduceti stresul din timpul sarbatorilor

    Una dintre cele mai stresante perioade ale anului este cea din timpul sarbatorilor. Momentele petrecute de Paste sau de Craciun ar trebui sa fie distractive si relaxante, insa, undeva pe drum stresul, asteptarile nerealiste, cererile nerezolvabile

  • Bujorul (Paeonia officinalis)

    Bujorul (Paeonia officinalis)

    Planta perena, apartinand familiei Ranunculaceae, bujorul este considerat regele gradinilor, datorita frumusetii florilor sale si a parfumului deosebit al acestora. Se pare ca acest arbust ornamental isi are originea in Asia, de unde s-a raspandit in

  • Floristica sau designul floral

    Floristica sau designul floral

    Floristica sau designul floral face parte din domeniul meseriilor in care mai multe componente vegetale (flori, frunze, crengi, muschi, etc) si nevegetale (panglici, sticla, ceramica, hartie, etc) concura la realizarea unui produs nou

  • Maslinele in alimentatie

    Maslinele in alimentatie

    Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline.

  • Cura cu apa fiarta

    Cura cu apa fiarta

    Aceasta cura are efect dubli : va ajuta sa slabiti si in acelasi timp va dezintoxifica organismul.

  • Hraneste-ti corpul in mod sanatos

    Hraneste-ti corpul in mod sanatos

    Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obtinem, inainte de toate, din hrana. De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim slabiti, ineficienti, deseori suntem cuprinsi de dureri de cap sau de indispozitii difuze

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Sarea si celelalte condimente

    Sarea si celelalte condimente

    Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...

  • Tratamente naturiste utilizate in cosmetica

    Tratamente naturiste utilizate in cosmetica

    Plantele folosite ca remedii naturiste pentru ten au proprietati diferite in functie de tenul pentru care sunt recomandate. In principal, sunt 4 moduri de utilizare: - lotiuni ale fetei cu infuzii sau decocturi de plante; - comprese cu infuzii...

  • Mirodenii si plante medicinale

    Mirodenii si plante medicinale

    Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...

  • Dieta in functie de grupa sangvina

    Dieta in functie de grupa sangvina

    Una din cele mai de succes abordari in intelegerea starii de sanatate, din punct de vedere nutritional, este cea a doctorului Peter D'Adamo, numita dieta corecta in functie de grupa sangvina...

  • Prevenirea bolilor alergice

    Prevenirea bolilor alergice

    Bolile alergice tisulare, cu anticorpi localizati numai in celula, apar progresiv in urma contactelor repetate sau prelungite intre piele si un agent cauzal, ele durand mult timp. Exemplu: eczema mainilor gospodinelor, care apare in contact cu detergenti...

  • Pagina 1 din 3
  • 2
  • 3