prevenirea bolilor alergice

Alte cautari:

  • Prevenirea bolilor alergice

    Prevenirea bolilor alergice

    Bolile alergice tisulare, cu anticorpi localizati numai in celula, apar progresiv in urma contactelor repetate sau prelungite intre piele si un agent cauzal, ele durand mult timp. Exemplu: eczema mainilor gospodinelor, care apare in contact cu detergenti...

  • Fals sau adevarat despre ardeiul iute

    Fals sau adevarat despre ardeiul iute

    Puteti sa va testati cunostiintele in materie de dieta raspunzand la urmatoarele intrebari. Subiectul ales este ardeiul iute, fie ca este rosu, verde sau galben.

  • Un mar pe zi tine doctorul departe

    Un mar pe zi tine doctorul departe

    Fraza aceasta s-a dovedit a fi adevarata si in laboratoarele cercetatorilor. Nu numai ca merele au putine calorii si multe fibre, dar nutritionistii si oamenii de stiinta au descoperit ca merele previn unele probleme de sanatate...

  • Reteta ideala: trei cesti cu ceai pe zi

    Reteta ideala: trei cesti cu ceai pe zi

    Este bun pentru inima, creier, asigura o buna protectie impotriva a numeroase boli. Are aceeasi reputatie pe tot parcursul anului, dar mai ales in sezonul rece. Verde sau negru, ceaiul rimeaza perfect cu sanatatea noastra.

  • Ghiocelul

    Ghiocelul

    Cand vedem prima oara capetele mici si albe ale ghioceilor iesind din zapada, stim ca este un semn ca iarna e pe sfarsit. Aceste flori cu aspect atat de fragil sunt de fapt foarte rezistente, si cu cat este mai rece vremea, cu atat...

  • Mur

    Mur

    Denumire stiintifica: Rubus fructicosus Aspect: tufa perena Expunere: plin soare Soil: usor drenabil

  • Masuri de prevenire a bolilor de piele, par, unghii

    Masuri de prevenire a bolilor de piele, par, unghii

    Pentru prevenirea acestor boli, trebuie ca toate organele sa functioneze perfect, sistemul sa fie in echilibru, alimentatia sa fie variata si sa corespunda consumului de energie. Regimul alimentar are o mare importanta...

  • Ceaiul verde si sanatatea

    Ceaiul verde si sanatatea

    In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.

  • Mucegaiul - inamicul locuintelor

    Mucegaiul - inamicul locuintelor

    De foarte multe ori mucegaiul nu poate fi recunoscut cu ochiul liber. Cu toate acestea, porii intr-o concentratie mare pot declansa reactii alergice severe. Ciuperca aceasta se dezvolta de cele mai multe ori in locurile ferite, ascunse. Petele vizibile de

  • Asternutul - materiale si intretinere

    Asternutul - materiale si intretinere

    In general trebuie sa fim foarte atenti atunci cand alegem si cand intretinem asternuturile, deoarece acestea nu sunt doar o imbracaminte a patului sau a accesoriilor acestuia, ci reprezinta mult mai mult de atat. Datorita asternuturilor de calitate ne putem

  • Covoarele imbunatatesc modul de viata al persoanelor alergice

    Covoarele imbunatatesc modul de viata al persoanelor alergice

    Pentru persoanele cu alergii, covoarele nu reprezinta, asa cum se presupune, un factor de risc. Covorul provine din spatiul asiatic, unde servea ca si tapet sau obiect pentru decorarea peretilor. Abia mai tarziu, dupa ce au fost aduse in Europa, covoarele au fost asezate pe jos devenind un simbol.

  • Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima

    Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima

    Extractul din frunze de paducel (Crataegus oxycantha) este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2681 de pacienti.

  • Tratamentul cu echinacea (Echinacea purpurea)

    Tratamentul cu echinacea (Echinacea purpurea)

    Dozele repetate de echinacea sporesc imunitatea organismului dumneavoastra la marea majoritate a bolilor infectioase, pornind de la cele respiratorii si pana la la cistite, anexite etc.

  • Sucul de ceapa

    Sucul de ceapa

    Sucul de ceapa este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov.

  • Mierea si sanatatea

    Mierea si sanatatea

    Mierea, indulcitorul natural, este redescoperita sub forma unei noi surse de energie, care ofera si o combinatie unica de beneficii nutritionale.

  • Ceaiurile duc la o buna digestie

    Ceaiurile duc la o buna digestie

    Ceaiurile, pe langa faptul ca hidrateaza, au si beneficii asupra sanatatii ca de exemplu protectia impotriva bolilor cardiace, a cancerului, deoarece contine antioxidanti.

  • Kiwi

    Kiwi

    In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.

  • Ce stim si mai ales ce nu stim despre vitamine

    Ce stim si mai ales ce nu stim despre vitamine

    Desi vitaminele si mineralele obtinute pe cale sintetica au dat rezultate bune, nu inseamna ca folosirea lor in cantitati mari nu poate fi daunatoare pentru sanatate. Suplimentele de vitamine sint in cea mai mare parte inutile si de foarte multe ori toxice pentru organism, iata rezultatele unor anchete, care ne demonstreaza acest fapt. Explicatia este una singura: luate in cantitate foarte mare, suplimentele de vitamine pot deveni toxice. Chiar daca analizele chimice arata aceeasi compozitie si structura, cele naturale sint mai eficiente, deoarece, prin natura lor, sint mult mai complexe.

  • Dieta cu mere si cu lamai purifica si slabeste

    Dieta cu mere si cu lamai purifica si slabeste

    Dietele pe baza de fructe nu numai ca revitalizeaza organismul, insa mentin si silueta. Acestea sunt doar doua motive pentru care dieteticienii recomanda fructe precum merele si lamaile in alimentatia zilnica. Sunt doua modalitati ideale de lupta impotriva bolilor, acum, in mijlocul toamnei.

  • Mancam

    Mancam "rapid" sau sanatos?

    Mincarea "pe fuga" nu trebuie sa ajunga un obicei alimentar. Adriana Beldie, consultant nutritionist, spune ca fast food-urile consumate pe termen lung, zi de zi, duc la aparitia bolilor digestive, la cresterea colesterolului...

  • Metode de cultivare la broccoli

    Metode de cultivare la broccoli

    Cand vine vorba de cultivarea broccoli, aceasta leguma are nevoie, pe scurt, de urmatoarele conditii: temperaturi nu foarte ridicate, pamant cu ingrasamant natural, irigare corespunzatoare, un bun control al plantelor invazive, precum si al bolilor si daunatorilor

  • Importanta humusului

    Importanta humusului

    Humusul este materia organica descompusa din sol, pe care o gasim pana la o adancime de 20-30 cm. El asigura hrana plantelor si tot el reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor

  • Dovlecelul patison

    Dovlecelul patison

    Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate

  • Tratamente naturale pentru sanatatea plantelor

    Tratamente naturale pentru sanatatea plantelor

    Ceaiurile, infuziile, decocturile sau cataplasmele sunt preparate obtinute din anumite plante, avand rolul de a ajuta organismul sa lupte impotriva bolii. Nu doar omul se poate folosi de aceste preparate, ci si animalele sau chiar plantele insele!

  • O gradina de trandafiri

    O gradina de trandafiri

    Folositi aceasta galerie de trandafiri pentru a alege cele mai potrivite specii pentru gradina dvs. Aceste flori care atrag mereu privirile sunt de multe tipuri sau clase - de la tipurile de trandafiri pitici, inalti de 30 de cm, pana la tufe mari sau...

  • Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

    Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

    In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...