Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

radacina de papadie

Supa de ceapa Supa de ceapa - reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica
Supa-crema de linte Supa-crema de linte  Ingrediente o ceapa, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, jumatate de telina, doi catei de usturoi, 300 g de linte, 100 g de margarina, o crenguta de cimbru, sare, doi litri de apa, piper si un cartof.
Tratamente naturiste pentru diabetul zaharat Tratamente naturiste pentru diabetul zaharat Diabetul zaharat este o stare de hiperglicemie, adica de crestere a concentratiei de glucoza in sange si urina (glicozurie) peste limitele normale. Dozele de insulina care se administreaza zilnic pot fi scazute, numai cu acordul doctorului...
Iute si sanatos: hreanul Iute si sanatos: hreanul Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.


Supa crema de ardei copti Supa crema de ardei copti Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.
De Dragobete De Dragobete Fiul Babei Dochia, Dragobetele simbolizeaza sarbatoarea dragostei la romani si a devenit mai cunoscut odata cu infierea omologului sau american - Sfantul Valentin. In traditia romaneasca straveche, Dragobetele era o zeitate de origine
Tratamente naturiste utilizate in cosmetica Tratamente naturiste utilizate in cosmetica Plantele folosite ca remedii naturiste pentru ten au proprietati diferite in functie de tenul pentru care sunt recomandate. In principal, sunt 4 moduri de utilizare: - lotiuni ale fetei cu infuzii sau decocturi de plante; - comprese cu infuzii...
Remedii naturiste pentru gripa si guturai Remedii naturiste pentru gripa si guturai Afectiunile produse de virusii gripali, care se manifesta prin febra, cefalee, indispozitie, oboseala, dureri articulare, etc. pot fi partial remediate pe cale naturala cu infuzii de musetel, tei, soc, coaja de salcie...
Masuri de prevenire a bolilor de piele, par, unghii Masuri de prevenire a bolilor de piele, par, unghii Pentru prevenirea acestor boli, trebuie ca toate organele sa functioneze perfect, sistemul sa fie in echilibru, alimentatia sa fie variata si sa corespunda consumului de energie. Regimul alimentar are o mare importanta...
Flori...comestibile Flori...comestibile Unele flori sunt nu numai frumoase, dar si bune de mancat.
Ceaiul verde si sanatatea Ceaiul verde si sanatatea In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.
Macrisul, deopotriva leguma si medicament Macrisul, deopotriva leguma si medicament Pe nedrept neglijat in ultima perioada de consumatori si de cultivatori, macrisul ramane una din plantele legumicole valoroase atat prin calitatile sale culinare cat si pentru cele medicinale
Ceaiuri pentru gastrita hiperacida Ceaiuri pentru gastrita hiperacida Se recomanda plante cu principii active slab alcaline, antiinflamatoare, cicatrizante si calmante. Infuziile si decocturile se beau, de obicei, neindulcite si de preferat intre mese. Pentru forme incipiente de gastrite hiperacide: Flori de salcam...
Papadia Papadia Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui...
Remedii naturale pentru afectiuni renale Remedii naturale pentru afectiuni renale Rinichii mentin echilibrul delicat al fluidelor, acizilor si componentelor alcaline din organism, prin acumularea de cantitati suplimentare de apa, sodiu, potasiu si alte elemente. Functionarea necorespunzatoare a rinichilor poate duce la anemie, slabirea oaselor, hipertensiune si la un risc ...
Ginger Smash Ginger Smash Ingrediente: 4,5 cl. gin 4,5 lichior de mere 1,5 cl suc de lamaie 1 lingurita zahar...
Plantarea pomilor fructiferi si lucrarile din primul an Operatia de plantare reprezinta, pentru pomul tanar, o expunere serioasa la numerosi factori de stres. Dintre acestia, cel mai important este legat de afectarea sistemului redicular, care se petrece la scoaterea pomului din solul pepinierei...
Gentiana Gentiana Descriere: Gentiana este o planta vivace, inalta de 20-60 cm, cu o tulpina dreapta, cilindrica, slab muchiata, neramificata, glabra si goala la interior. In pamant are un rizom lung din care pornesc numeroase radacini. Frunzele sunt mari, ovale, opuse, sesile, cu 5 nervuri proeminente, iar cele de la baza petiolate. La subsuara frunzelor se gasesc florile, de culoare galben deschis si cu puncte brune. Petalele in numar de 5 sunt unite intre ele, formand un tub lung. Infloreste in lunile iulie-septembrie. Creste pe stanci si prin pasunile alpine. ...
Dudul Dudul Arbori prezentand frunze petiolate, dispuse altern, dintate pe margini, uneori lobate, prezentand 3-5 nervuri. Florile sunt de doua feluri: barbatesti si femeiesti. Fructul este carnos (duda), de culoare alba sau neagra in functie de specie. Infloreste
Florile comestibile Florile comestibile Unele flori sunt nu numai frumoase dar si bune de mancat. Acestea sunt consumate din timpuri mai vechi. Inca exista reticente la unele persoane care daca vad un fel de mancare ornamentat cu flori proapete pentru ca nu stiu daca sa manance sau nu si decorul.
Siropuri naturiste Siropuri naturiste Aceste siropuri pot face minuni atunci cand sunteti raciti.
Cura cu clorofila In ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice.
Usturoiul salbatic Usturoiul salbatic Toate partile plantei au o aroma puternica, asemanatoare usturoiului. Frunzele sale se pot folosi atat la mancaruri cat si in salate. Aroma pe care o ofera mancarii este unica, mult mai fina decat cea a usturoiului clasic
Cicoarea Cicoarea Cichorium intybus
Covoare si scoarte romanesti Arta covoarelor orientale, cu un stravechi trecut, pastreaza si astazi aceeasi faima, capatata atata prin tehnica teserii (cu noduri), cat si prin motivele ornamentale folosite.
Supa de rosii, iarna Supa de rosii, iarna Ingrediente 2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.
Ciulama de cartofi Ciulama de cartofi  Ingrediente Sase cartofi mari, o ceapa potrivita, un morcov si o radacina mica de patrunjel, doua linguri cu faina, doua linguri cu margarina vegetala, un pahar apa minerala si doua lingurite cu delicat.
3 flori de toamna care iti anima gradina 3 flori de toamna care iti anima gradina Odata cu schimbarea sezonului in gradina au loc unele modificari. Cele mai multe au loc toamna, cand se pregateste gradina pentru anul viitor. Sunt adunate frunzele uscate, tunse gardurile vii si arborii curatati. Dar acest anotimp nu este unul lipsit de culoare deoarece florile de vara cedeaza locul celor de toamna, care sunt la fel de atractive si intens colorate.
Alegerea ghivecelor in functie de tipul plantelor Alegerea ghivecelor in functie de tipul plantelor Alegerea corecta a ghiveciului pentru planta este la fel de importanta ca si sursa de lumina potrivita si udarea corespunzatoare. Dar apar foarte multe intrebari referitoare la vasul potrivit: Plastic sau lut? Ce culoare? Cat de mare?
Brazi naturali de Craciun Brazi naturali de Craciun Brazii din ghivece au avantajul ca, dupa sfarsitul sarbatorilor, pot fi amplasati ca si un frumos ornament in gradina. Trebuie sa avem grija ca aceasta trecere, de la cald la rece, sa nu ii dauneze. In fiecare an, dupa terminarea perioadei de sarbatori