
Plante decorative. Tradescantia
Decorarea spatiilor interioare cu plante ornamentale este una dintre cele mai spectaculoase tendinte “eco”, ce ofera idei ieftine pentru crearea unor incaperi frumoase si sanatoase.
Decorarea spatiilor interioare cu plante ornamentale este una dintre cele mai spectaculoase tendinte “eco”, ce ofera idei ieftine pentru crearea unor incaperi frumoase si sanatoase.
Scaunul se afla printre primele obiecte cu care omul isi mobileaza locuinta. Aproape fiecare incapere dispune de un astfel de obiect. Nu se stie exact cand a aparut primul scaun si cine l-a creat, dar, de-a lungul timpului, aceasta piesa de mobilier a suferit modificari radicale.
Exista o multime de lucruri pe care le putem face altfel decat in mod obisnuit pentru o mai buna organizare a spatiilor interioare. De foarte multe ori raman spatii nefolosite, colturile in mod special. Aceste spatii lasate libere pot fi valorificate in mai multe moduri.
Dintre toate tipurile de aparate frigorifice, frigiderul side by side castiga tot mai multa popularitate in ultimul timp. Cu siguranta exista motive ce stau la baza acestui fenomen, deoarece, daca ar fi sa luam in considerare pretul, acesta este unul dintre cele mai scumpe frigidere.
Ce este mai important decat functionalitatea, atunci cand vorbim despre piese de mobilier? Multifunctionalitatea! Iar masa Taula nu duce lipsa de asa ceva. Desi la prima vedere aceast obiect pare o simpla masa, aceasta este mult mai mult decat atat.
Amenajarea unui spatiu exterior prezinta o provocare la fel de mare ca si in cazul amenajarii unui spatiu interior. In ambele cazuri decorul trebuie gandit pana la cele mai mici detalii, caci detaliile fac diferenta.
Zona de dining este de obicei locul in care ne primim invitatii, si ne dorim astfel ca spatiul sa fie cat mai primitor si confortabil. Sunt locuinte in care zona diningului este atent planuita, de la spatiul generos pana la cele mai mici detalii.
Decorarea peretilor cu farfurii nu este o noutate in designul interior. Acest tip de decor este unul destul de vechi, intalnit mai cu seama in casele din zonele rurale. Nu trebuie sa aveti incaperea amenajata in stilul rustic pentru a adopta un astfel de decor, acesta putand fi integrat in aproape orice stil de design interior.
Traiul intr-un apartament inchiriat are cu siguranta avantajele sale, posibilitatea de a schimba oricand locuinta fiind cel mai important dintre acestea. Dar exista si un dezavantaj major: decorul nu este de cele mai multe ori pe gustul chiriasului iar unii proprietari sunt reticenti atunci cand se pune problema unor modificari.
Spatiul ar putea fi o problema pentru familiile mari ce locuiesc in zonele urbane. Locuintele de mici dimensiuni necesita un plan de amenajare bine gandit, care sa valorifice la maximum spatiul disponibil.
Baia este cea mai mica incapere din casa, asa ca trebuie sa fim creativi si foarte atenti atunci cand vine vorba de decorare si amenajare. Baia nu este un spatiu pe care il putem incarca cu accesorii si cu obiecte de decor.
De fiecare data cand simtim nevoia sa facem o schimbare in spatiul de locuit apelam la ultimele tendinte in domeniu. Schimbarea poate fi una radicala, schimband intru totul stilul de design, sau una partiala, prin introducerea in decor a unor elemente care sa capteze privirea.
Nu este foarte greu sa ne decoram casa in functie de anotimp atat timp cat natura ne ofera o diversitate de materiale cu ajutorul carora ne putem confectiona singuri decoratiunile. Cel mai frumos decor pe care natura ni-l ofera in fiecare an este cel de toamna.
Orice renovare care implica o investitie considerabila de timp si bani necesita o gandire analitica serioasa si o planificare atenta. Acest articol se va concentra mai mult asupra cabinei de dus, pe optiunile disponibile si pe detaliile ce trebuiesc luate in considerare atunci cand va achizitionati acest element.
Una dintre cele mai importante decizii in definirea interiorului si stilului unei case este alegerea mobilierului. Culoarea, materialul din care acesta este realizat, modelul, toate aceste sunt detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne achizitionam piesele de mobilier.
Multi proprietari se confrunta cu problema spatiului, fiind nevoiti de cele mai multe ori sa achizitioneze piese de mobilier care, “inghesuite” in mica incapere, asigura doar partea functionala dar nu si cea estetica.
Cu toate ca exista un numar foarte mare de proprietari care locuiesc in case mobile, specialistii in decoratiuni interioare nu vin in ajutorul acestora cu suficiente sfaturi si idei de design interior.
Cei care si-au schimbat locuinta macar o data stiu ca aceasta operatiune implica multa alergatura si stres, mai ales daca procesul mutarii nu este organizat cum trebuie.
Chiar daca toamna aduce temperaturi scazute si un sol umed in gradinile noastre, frumusetea acesteia nu ar trebui sa se termine odata cu anotimpul cald. Exista o serie de flori ce se deschid la sfarsit de vara si rezista pana toamna tarziu. Si aceste flori de toamna pot face gradina atractiva la fel ca si cele de vara.
Spatiul in care copiii isi petrec majoritatea timpului trebuie sa fie amenajat corespunzator, pentru a putea satisface toate nevoile acestuia. Camera copilului este spatiul unde acesta doarme, se joaca si isi face temele.
Datorita calitatilor sale extraordinare, lemnul este materialul cel mai frecvent folosit in constructia caselor si in amenajarile interioare. Preferam lemnul din varii motive: arata foarte bine, este rezistent si usor de curatat.
De la un an la altul moda se schimba, noi tendinte apar atat in design-ul vestimentar cat si in cel de mobilier. Daca unele piese sunt inlocuite cu unele mai practice, cu un design modern, altele rezista in timp ca atare, pastrandu-si forma si functia pentru care au fost construite.
Sa ne imaginam o lume in alb si negru. Ar fi anost si deprimant. Culorile fac parte din viata noastra, ne stimuleaza creativitatea, au influenta asupra starii noastre de spirit si evidentieaza atitudinea noastra fata de viata si fata de cei din jur.
Locuinta in care locuim nu ne ofera de fiecare data posibilitatea de a ne organiza dupa bunul plac lucrurile personale iar de cele mai multe ori motivul principal il constituie lipsa spatiului.
Mobilierul de argint a adus stralucire si lux in multe case de-a lungul timpului. Si nu doar mobilierul, ci, de asemenea, o serie de alte obiecte de artizanat si obiecte decorative de argint au infrumusetat conacele si marile castele.
Fie din dorinta de a aduce o pata de culoare pe peretii monotoni si lipsiti de interes, fie ca dorim sa ne personalizam locuinta, fiecare din noi adaugam in designul intrerior opere de arta mai mult sau mai putin valoroase.
Pentru ca o baie sa fie in priumul rand functionala este necesar ca aceasta sa fie dotata corespunzator, cu toate instalatiile sanitare necesare. Desigur, functionalitatea este pe prinul loc, dar nici partea estetica nu trebuie neglijata.
In multe locuinte pot fi gasite chiar si astazi acele calorifere din fonta, inestetice, plasate sub fereastara. Fiind eficiente, dar deloc pe placul designerilor, acestia au revolutionat si acest domeniu, al caloriferelor si al radiatoarelor.
Designul de interior este mai mult decat estetica. Este o disciplina ce presupune gasirea de solutii creative de design pentru spatiile interioare sprijinind in acelasi timp sanatatea, siguranta si bunastarea ocupantilor si imbunatatirea calitatii vietii acestora.
De la arhitectura exterioara pana la cele mai mici detalii ale designului interior, casele frantuzesti uimesc prin creativitate, eleganta si bun gust. Stilul frantuzesc reprezinta o combinatie armonioasa intre stilul francez din mediul rural si eleganta metropolitana pariziana.