retete cu prajituri

Alte cautari:

  • Levantica in bucatarie

    Levantica in bucatarie

    Levantica este o planta aromatica excelenta folosita tot mai des in bucatarie. Frunzele si florile acestei plante pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Puteti sa asezati levantica in zahar si dupa cateva saptamani sa folositi acest tip de zahar aromat pentru diverse retete de prajituri, briose si sufleuri.

  • Amenajarea terasei in 2012

    Amenajarea terasei in 2012

    Primavara, vara si la inceput de toamna cand vremea este calda ne putem bucura de spatiul primitor de pe terasa impreuna cu familia si prietenii. Aici putem manca, ne putem rasfata cu prajituri dulci servite la cafeaua de dimineata sau sta

  • Retete cu varza

    Retete cu varza

    VARZA DE BRUXELLES CU BRlNZA, VARZA ROSIE lNABUSITA, VARZA DULCE CALITA, VARZA ACRA CALITA, VARZA ACRA CU MASLINE

  • Rubarba - Rheum rhabarbarum

    Rubarba - Rheum rhabarbarum

    Rubarba sau revent, pe numele ei stiintific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina...

  • Teme pentru a decora camera fetelor

    Teme pentru a decora camera fetelor

    Tot ceea ce este dulce si foarte colorat va fi intotdeauna pe placul fetelor de orice varsta, asa ca orientati-va spre lucruri vaporoase si foarte viu colorate. Florile, animalutele dragalase si inocente sau fluturii

  • Moelleaux au Chocolat

    Moelleaux au Chocolat

    Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Trufe de ciocolata

    Trufe de ciocolata

    Ciocolata, desertul preferat al multora, este si ingredientul ce sta la baza celor mai delicioase prajituri. Mult timp ciocolata a fost considerata de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, insa, cercetarile recente demonstreaza ca amestecul de cacao, zahar si lapte nu este atat de periculos pe cat se credea.

  • Cocktail de mere cu calvados

    Cocktail de mere cu calvados

    Daca noi ne rasfatam in sezonul rece cu o cana de vin fiert, o tuica fiarta sau cu un ceai cald, francezii se "incalzesc" cu un cocktail de mere cu calvados. Bautura este foarte raspandita in Franta, mai ales in Normandia.

  • Casa care isi schimba aspectul odata cu anotimpul

    Casa care isi schimba aspectul odata cu anotimpul

    Situata aproape de Reims, Franta, Wave Home (La Maison Vague) este una dintre cele mai ingenioase constructii din acesta zona. Ceea ce o face atat de interesanta este faptul ca aspectul acesteia se schimba odata cu natura.

  • Trei plante cu aspect bizar

    Trei plante cu aspect bizar

    Daca nu le-am intalni in mediul lor natural, le-am confunda usor cu altceva. In anumite regiuni ale planetei cresc si se inmultesc plante cu un aspect atat de bizar incat par ireale. O astfel de planta o intalnim in estul Americii de Nord. Denumita stiintific Actaea pachypoda, planta este una extrem de otravitoare.

  • Tarta cu pere si crema de iaurt

    Tarta cu pere si crema de iaurt

    Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.

  • HiCan – varianta moderna a patului cu baldachin

    HiCan – varianta moderna a patului cu baldachin

    Eleganta si tehnologia sunt fin potrivite in patul HiCan, care reprezinta un nou concept de confort si relaxare. HiCan este creatia designer-ului Edoardo Carlino, care a dorit sa imbine tehnologia si mobilierul de dormitor intr-un produs original, cu un inalt standard de confort si oportunitati multimedia.

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Casa cu pereti detasabili - Voila House

    Casa cu pereti detasabili - Voila House

    Voila House este o casa moderna, cu pereti ce pot fi usor "demontati" pentru a obtine o deschidere larga catre mediul exterior. Aceasta resedinta impresionanta a fost initial o casa malaeziana traditionala, care a fost extinsa si renovata in scopul de a satisface toate gusturile proprietarului in ceea ce priveste confortul si luxul.

  • Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

  • Calamar umplut cu legume

    Calamar umplut cu legume

    Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.

  • Pui cu muguri de bambus

    Pui cu muguri de bambus

    Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.

  • Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

    Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

    Un desert cu fructe se potriveste perfect zilelor toride de vara. Daca nu trebuie sa aprindem cuptorul, este si mai bine. Deserturile care nu necesita coacere le va reusi perfect si celor mai putin experimnetate bucatarese.

  • Galuste cu prune

    Galuste cu prune

    Un desert care cu siguranta va va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune. Putini stiu insa ca acest desert atat de gustos care ni-l preparau bunicile este de origine austriaca. Acest desert era facut in special toamna, cand apareau prunele pe piata.

  • Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.

  • Comoda – piesa de mobilier cu un design unic

    Comoda – piesa de mobilier cu un design unic

    Comoda este celebrul dulapior cu sertare care a aparut prima data in Italia in secolul al VII-lea. De diferite dimensiuni, aceasta face parte din mobilierul tipic al unui dormitor. Folosita la inceput doar in scopuri functionale, comoda nu a avut parte si de un aspect pe masura.

  • Desert italienesc: Tiramisu

    Desert italienesc: Tiramisu

    Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian foarte delicios si apreciat peste tot in lume. Aceasta prajitura a fost denumita altfel la inceput, si anume Bagatela Toscana, si a fost preparata prima data in Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.