
Salata de ceapa si ridichi
4 cepe taiate solzi 10 ridichi de luna, rase 2-3 fire de ceapa verde
4 cepe taiate solzi 10 ridichi de luna, rase 2-3 fire de ceapa verde
1 morcov, 1 sfecla mica, 2-3 fire ceapa verde, 1-2 fire usturoi verde...
Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Ingrediente: un dovleac mediu ca marime, 2 cepe dulci, 2 catei de usturoi, 2 cesti de piept de pui mixat, 1 ceasca smantana, 1/2 pachet unt, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde taiata.
Ingrediente: ulei de masline, spagheti, orez, 3 fire de ceapa verde, putina apa, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust...
Ingrediente 1,5 kg spanac, 1/2 kg ceapa verde, marar, 1/2 ceasca mare orez, suc de lamaie, sare, ulei de masline.
O excelenta salata care nu trebuie neaparat sa fie mancata cu alt fel de mancare.
Legumele sunt alimente folosite in hrana omului sanatos si bolnav.
Ingrediente: 2 cani orez fiert si racit 3 cani frunze taiate de aragula...
Ingrediente: 210 g paste 1 ardei gras verde 1 ceapa 1 rosie mare...
Ingrediente 550 gr. dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja), 15 gr. unt, patru linguri ulei, 150 gr. ciuperci, doua bucati usturoi (dupa gust) sfarimat, Opt bucati ceapa de primavara (verde) taiate, sapte oua marime medie - batute ca la omleta, mirodenii(piper,sare etc)
Nu aveti timp prea mult sa iesiti cat mai des din casa si sa ajungeti intr-un salon de frumusete ? Exista bineinteles si in casa cateva solutii.
Te-ai intrebat intotdeauna ce diete folosesc vedetele ca sa-si pastreze silueta? Acum poti afla.
Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...
maioneza, 2 linguri branza de vaci o legatura patrunjel tocat...
7 gogosari, 300 gr branza vaci, 200 gr unt...
Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.
In stare spontana, chimionul este intalnit pretutindeni in Europa; la noi in tara il intalnim mai des in flora regiunilor de deal.
Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.
O supa care se potriveste foarte bine cu zilele reci de toamna este cea de dovleac si salvie. Deoarece pe piata romaneasca au patruns noi soiuri de dovleci, diferiti ca forma si gust fata de cei traditionali, trebuie sa stiti cum sa-i alegeti pe cei mai buni si gustosi.
Aceasta cura dureaza o saptamana si inainte de a va spune ce trebuie a consumati in fiecare zi a saptamanii trebuie sa va amintim ca este important sa tineti cont de utmatoarele sfaturi
Chutney - se obtine prin amestecarea unor ingrediente ( legume, fructe) ce au fost taiate marunt sau pasate si la care se adauga mirodenii dulci sau iuti. Este un echivalent indian pentru salsa specifica bucatariei din America Latina.
CLATITE MEXICANE servite alaturi de garnituri din salate sau soteuri de morcovi dulci.
Acest fel de mancare este foarte gustos si extrem de sanatos pentru cei care au probleme cu stomacul.
Ingredinte: 3 rosii, 1 telina mica...
Ingrediente: 200 g spanac 1 lingura unt sau margarina 1 ardei gras
Cultura de usturoi se face īntr-un teren īnsorit care nu se īngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm īntre rānduri si 12-15 cm pe rānd. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adāncime īn pamānt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.
Ingradiente: 1 salata verde, 1 ceapa rosie taiata solzi...
1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 ardei galben...