Login utilizator Cont nou gratuit Comunitatea incasa.ro

samburi de masline

Ajo blanco (Gazpacho alb) Ajo blanco (Gazpacho alb)  Ingrediente: 200 gr. samburi de migdale crude, 150-200 gr. paine (veche de o zi), doi catei de usturoi mari, un paharel ulei de masline, o lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de paine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete
Supa de dovleac Supa de dovleac Ingrediente: un dovleac mediu ca marime, 2 cepe dulci, 2 catei de usturoi, 2 cesti de piept de pui mixat, 1 ceasca smantana, 1/2 pachet unt, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde taiata.
Sandvisuri cu rosii, ardei si busuioc Sandvisuri cu rosii, ardei si busuioc Ingrediente: rosii, ardei, putina ceapa, 3 catei de usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline, sare si piper, paine, branza parmezan...
Rosii grecesti Rosii grecesti Ingrediente (pentru 8 portii): rosii, ceapa rosie, masline, branza feta, oregano, ulei de masline, otet...


Supa de fasole neagra Supa de fasole neagra Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 3 cani ceapa...
Supa de rosii, iarna Supa de rosii, iarna Ingrediente 2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.
Supa de rosii Supa de rosii Ingrediente: 1 ceapa 1 conserva de boabe fasole( o conserva mai mica --500 ml) 1 legatura cimbru 500 grame rosii 2 linguri ulei de masline 4 linguri pasta de rosii sare, piper 4 linguri smantana
Salata de morcovi si telina Salata de morcovi si telina  Ingrediente 4 morcovi ( mai mari) 3 radacini de telina 1 ceapa (dulce-de apa) 100g de nuca 100g stafide 3 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rsa sare, piper-dupa gust
Supa de calamar Supa de calamar  Ingrediente: 150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).
Tortilla de patatas  Tortilla de patatas  Ingrediente Un kg cartofi (nesfaramiciosi), doua cepe, sapte linguri ulei de masline, sare, piper, sase oua mari.
Maslinele in alimentatie Maslinele in alimentatie Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline.
Sfaturi pentru hipertensivi Sfaturi pentru hipertensivi Pentru hipertensivi, se recomanda sa inlocuiasca in dieta grasimile animale cu grasimi vegetale, adica uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Aceste uleiuri, de masline, floarea soarelui sau soia, protejeaza vasele de sange fata de actiunea colesterolului. De asemenea, se recomanda suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (faina integrala de grau, taratele de grau, fulgii de ovaz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (patrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile champignon) si drojdia de bere.
Spaghetti cu orez Spaghetti cu orez Ingrediente: ulei de masline, spagheti, orez, 3 fire de ceapa verde, putina apa, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust...
Salata picanta Salata picanta 1/2 conopida taiata in felii mici, 1 lingura sana, 1 lingura ulei de masline...
Maioneza naturista Maioneza naturista 2 galbenusuri crude, sare, lamaie, putin mustar, cateva linguri de ulei de masline
Paste cu prosciutto Paste cu prosciutto Ingrediente: 230 g pasta in forma de fundite 2 linguri ulei de masline
Paste, sunca si legume Paste, sunca si legume Ingrediente: 600 g amestec de legume 1/2 cana ulei de masline
Salata mixta cu branza Salata mixta cu branza  Ingrediente 200 g branza de vaci sau urda 50 g smantana 1 lingurita verdeturi amestecate si tocate sare, piper 4 felii toast 2 linguri unt sau margarina coaja si zeama de la 1 lamaie 6 linguri ulei de masline 2-3 andive 350 g papadie sau untisor 1 salata verde 1 salata rosie
Salata Nizza Salata Nizza 	Ingrediente 5 rosii 2 ardei grasi 1 ceapa 100 g masline negre ridichi 3 oua fierte tari 1 legatura patrunjel 1 lingura rasa otet 1/2 lingurita sare 1 varf de cutit zahar 3 linguri rase ulei de masline
Salata Capri Salata Capri Ingrediente pentru 6 persoane 6 rosii branza Mozzarella - 450 g 2 lingurite capere fin taiate 6 lingurite ulei de masline 1 lingurita otet busuioc (oregano) sare
Salata Caesar Salata Caesar  Ingrediente: salata proaspata 4 bucati de ansoa 3 lingurite de mustar Dijon 2 lingurite usturoi strivit 4 galbenusuri fierte 1/2 ceasca otet din vin alb sau rosu 1 lingurita sos Worcestershire 1 ceasca Parmezan ras 1/4 l ulei de masline 1/2 lingurita piper negru crutoane
Salata greceasca Salata greceasca Ingrediente 3-4 rosii, 1 ceapa, branza Feta, 1 castravete, masline, ulei de masline, sare, oregano
Minestra di Cavalfiore Minestra di Cavalfiore  Ingrediente: o conopida, 2 lingurite otet de vin, o cescuta ulei de masline, 4-6 catei de usturoi, un sfert de lingurita de ardei iute tocat marunt, 3 cani supa de carne concentrata, sare, o mina de patrunjel verde tocat, 100 gr brinza de oaie
Gazpacho Gazpacho Ingrediente Un kg. rosii, jumatate kg. castraveti verzi, una-doua bucati ardei gras verde, una-doua bucati ardei proaspat rosu, o ceapa mare, o capatina de usturoi, o legatura frunze telina, una-doua linguri ulei de masline, una-doua linguri masline negre fara simburi/felii, optional: doua linguri cuburi brinza Feta sau telemea foarte grasa,sare si piper dupa gust, 1 cana de gheata pisata.
Panzanella Panzanella Ingrediente 300 g paine alba (din ziua precedenta), opt linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras (200 g), o ceapa rosie de apa (50 g), o legatura busuioc, un catel de usturoi, o lingura capere, patru linguri otet alb, sare, piper.
Patlican Musakka Patlican Musakka Ingrediente Un kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, doua cepe mici, doua rosii, doua lingurite bulion, doua lingurite sare, un sfert lingurita piper, jumatate cana apa, patrunjel
Penne alla Carbonara Penne alla Carbonara  Ingrediente Ulei dublu rafinat de masline (5-6 linguri), unt cit o nuca, doi catei de usturoi taiati la jumatate pe lung, 100 g. bacon afumat taiat cubulete, un ou intreg, penne (pasta scurta striata), sare grunjoasa si apa pentru paste.
Penne alla Puttanesca Penne alla Puttanesca  Ingrediente penne (sau alt tip de paste) 350 g, ansoa 6 bucatele, masline 20 de bucati, capperi 1/2 lingurita, rosii 5-6 bucati sau o cutie, ulei de masline, usturoi, patrunjel, ardei iute
Cima alla Genovese Cima alla Genovese ulei de masline, o ceapa taiata julien, un morcov, un dovlecel, un ardei gras, 2 frunze de spanac, o mina mazare verde sau fiarta, sare, piper, 8 oua, 100 gr parmezan, 100 gr sunca
Spanac cu orez Spanac cu orez  Ingrediente 1,5 kg spanac, 1/2 kg ceapa verde, marar, 1/2 ceasca mare orez, suc de lamaie, sare, ulei de masline.