scortisoara proprietati

Alte cautari:

  • Scortisoara, asa cum nu o stiati

    Scortisoara, asa cum nu o stiati

    Scortisoara este una din cele mai vandute condimente din intreaga lume si cu toate acestea, putini sunt cei care ii cunosc beneficiile...

  • Banane cu scortisoara

    Banane cu scortisoara

    Ingrediente 2 banane o bucata de unt cat o nuca 1 lingurita de scortisoara 1 lingura de rom 1 lingura de miere 2 linguri de miez de nuca (taiat marunt)

  • Calamar umplut cu legume

    Calamar umplut cu legume

    Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.

  • Pere in sos de vin

    Pere in sos de vin

    Acesta este un desert special si de efect, aromat, ce poate fi consumat oricand. Desertul este foarte usor de preparat. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pere, 500 ml vin rosu, 1 portocala, 130g zahar brut, 2 linguri affine, 2 nuci macinate, 2 cuisoare,1/4 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara.

  • Zidul de caramida ca element principal de decor

    Zidul de caramida ca element principal de decor

    Folosita ca piatra de temelie de sute de ani, caramida a devenit un material foarte interesant pentru decoratiunile interioare. Daca unii fac eforturi sa ascunda aspectul natural al zidurilor de caramida, altii vad in acesta nu doar functionalitate ci si proprietati decorative excelente.

  • Decoratiunile ne invaluie in spiritul Craciunului

    Decoratiunile ne invaluie in spiritul Craciunului

    Ne mai desparte o zi de Ajunul Craciunului si toata lumea a intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru marea sarbatoare. Ne lasam cuprinsi de spiritul sarbatorilor de iarna datorita miresmei de scortisoara si nucsoara, de aroma cozonacilor

  • Mobilierul din beton la mare cautare in 2011

    Mobilierul din beton la mare cautare in 2011

    Betonul este un material ale carui proprietati robuste si rezistente le cunoastem foarte bine din domeniul arhitecturii. Betonul reprezinta insa mai mult decat atat! Mai nou si in domeniul design-ului acest material este la mare cautare

  • Ceaiul rooibos sau ceaiul rosu african

    Ceaiul rooibos sau ceaiul rosu african

    Cercetatorii au descoperit ca ceaiul rooibos are proprietati antialergice, antibacteriale, antispasmodice, antivirale, antioxidante, previne imbatranirea prematura, are putin tanin.

  • 3 solutii de drenare

    3 solutii de drenare

    Fitoterapia Frunzele de coacaze negre, au proprietati diuretice si stimuleaza circulatia limfatica si venoasa

  • Miracolul numit miere

    Miracolul numit miere

    Mierea este cunoscuta si folosita din vremuri stravechi ca avand proprietati benefice asupra sanatatii, deoarece este un aliment ce contine elemente nutritionale de care organismul are nevoie pentru dezvoltare si refacere.

  • Tratamente naturiste utilizate in cosmetica

    Tratamente naturiste utilizate in cosmetica

    Plantele folosite ca remedii naturiste pentru ten au proprietati diferite in functie de tenul pentru care sunt recomandate. In principal, sunt 4 moduri de utilizare: - lotiuni ale fetei cu infuzii sau decocturi de plante; - comprese cu infuzii...

  • Aromaterapia

    Aromaterapia

    O buna parte din plantele medicinale isi bazeaza actiunea lor terapeutica pe un grup de substante chimice care sunt numite uleiuri volatile, uleiuri eterice, uleiuri esentiale sau uleiuri aromatice...

  • Dream cream

    Dream cream

    Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl sirop de scortisoara 0,5 cl grenadine...

  • Prajitura cu mere americana

    Prajitura cu mere americana

    Ingrediente: faina, zahar, margarina, nuci pisate, scortisoara, bicarbonat, sare, smantana, esenta de vanilie, ou, mere taiate bucatele...

  • Fursecuri cu banane

    Fursecuri cu banane

    Ingrediente: unt, zahar, oua, banane, faina, cuisoare, scortisoara, nuci si stafide

  • Mere coapte 2

    Mere coapte 2

    Ingrediente: 4 mere 110 g zahar 4 linguri unt 2 lingurite scortisoara...

  • Strudel cu mere

    Strudel cu mere

    Ingrediente: Umplutura 1 1/2 kg mere 300 g zahar 100 g scortisoara

  • Iute si sanatos: hreanul

    Iute si sanatos: hreanul

    Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant care se folosesc pentru condimentarea mancarurilor, pentru salate speciale sau ca ingredient nelipsit in prepararea muraturilor. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.

  • Lasagna

    Lasagna

    Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Gradina in tonuri de albastru la inceput de primavara

    Gradina in tonuri de albastru la inceput de primavara

    Simplitatea este baza oricarui concept de design. Aceasta simplitate poate fi obtinuta in gradina prin alegerea a maximum doua sau trei culori pentru plantele decorative. Culoarea verde este prima care apare in gradina la inceput de primavara, si nu este o alegere. In schimb, cealalta culoare o putem selecta in functie de ce plante plantam in gradina.

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Preparat mexican - Guacamole

    Preparat mexican - Guacamole

    Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.

  • Galuste cu prune

    Galuste cu prune

    Un desert care cu siguranta va va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune. Putini stiu insa ca acest desert atat de gustos care ni-l preparau bunicile este de origine austriaca. Acest desert era facut in special toamna, cand apareau prunele pe piata.

  • Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.

  • Pagina 1 din 4
  • 2
  • 3
  • 4