talpa fierului de calcat se curata cu

Alte cautari:

  • Praz cu rosii si usturoi

    Praz cu rosii si usturoi

    Se iau 4-5 fire de praz, se curata, se taie bucati lungi de 3-4 cm, se spala si se fierb in apa cu sare 10 minute.

  • Intretinerea tapetului

    Intretinerea tapetului

    Tapetul se curata la diferite intervale prin metode simple si cu materiale extrem de ieftine.

  • Briose cu mac si migdale

    Briose cu mac si migdale

    Atat semintele de mac cat si migdalele reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale. Cu un continut important de vitamine B9 (acid folic), B3, C, tocoferol, fier, calciu, potasiu, magneziu si zinc, semintele de mac se dovedesc a fi remediul multor afectiuni. Acestea au si efect sedativ, fiind un adevarat remediu impotriva insomniei.

  • Covoarele

    Covoarele

    De la popoarele nomade ale Asiei Centrale care - au fost primii confectioneri de covoare si pana astazi, confectionarea covoarelor a devenit industrie. Covoare caucaziene, decorate cu motive geometrice, iar cele florale sau animale sunt stilizate la maximum.

  • Metode de inmultire a plantelor de apartament

    Metode de inmultire a plantelor de apartament

    Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire...

  • Usturoi

    Usturoi

    Cultura de usturoi se face într-un teren însorit care nu se îngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm între rânduri si 12-15 cm pe rând. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adâncime în pamânt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  • Castraveciori in otet

    Castraveciori in otet

    Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi numai bune pe timp de iarna.

  • Tablourile din casa noastra

    Tablourile din casa noastra

    Tablourile, figurative sau de alt gen, intregesc decoratia unui apartament, ii dau viata si accentueaza stilul interiorului, atunci cand sunt bine alese si de calitate.

  • Curatenia de primavara cu mijloace ecologice

    Curatenia de primavara cu mijloace ecologice

    In fiecare an se obisnuieste ca la inceput de primavara si in pragul Sarbatorii Invierii Domnului sa se faca ordine si curatenie in toata casa. perdelele sunt luate jos, se spala geamurile, se curata colturile in care nu am mai umblat de mult, dulapurile

  • Cocktail de mere cu calvados

    Cocktail de mere cu calvados

    Daca noi ne rasfatam in sezonul rece cu o cana de vin fiert, o tuica fiarta sau cu un ceai cald, francezii se "incalzesc" cu un cocktail de mere cu calvados. Bautura este foarte raspandita in Franta, mai ales in Normandia.

  • Curatenia de toamna in gradini

    Curatenia de toamna in gradini

    Dupa culegerea fructelor, pomii se curata de crengile uscate, de tumefierile scoartei si de fructele mumifiate ramase pe crengi. Uscaturile se ard, operatiune obligatorie in cazul prezentei unor boli sau daunatori.

  • Cultivarea vitei de vie

    Cultivarea vitei de vie

    1. Procurarea materialului saditor. Vitele se pot cumpara de la magazine specializate si se recomanda sa procurati intotdeauna cu 3-5% mai multe vite decat este necesar, pentru a le inlocui pe cele care nu se prind.

  • Ingrijirea podelelor

    Ingrijirea podelelor

    Indiferent de ce tip de podea avem, primul pas este aspirarea, pentru a indeparta praful. Aceasta operatie trebuie facuta chiar zilnic sau cel putin o data pe saptamana, fiind cel mai bun mod de a pastra podeaua curata si de a nu lasa praful sa se acumuleze. Daca nu aveti timp sa aspirati, atunci stergeti repede praful cu o carpa sau mop ud.

  • Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatitele se numara printre cele mai consummate deserturi din intreaga lume. Dar, in functie de umplutura, clatitele pot fi servite si ca aperitiv, uneori chiar si ca fel principal de mancare. Clatitele umplute cu branza dulce pot fi insa servite atat ca desert cat si ca gustare.

  • Noi tendinte in bucatariile moderne

    Noi tendinte in bucatariile moderne

    Planificati o remodelare a bucatariei? Aflati care sunt cele mai noi tendinte de design interior si integrati-le in noul decor daca acestea se identifica cu stilul vostru de viata.

  • Imbina mobilierul vechi cu cel nou

    Imbina mobilierul vechi cu cel nou

    In conceptia noilor designeri de interior, a amesteca mobilierul vechi cu cel nou nu mai este un pacat la fel de mare ca in etapa de pionierat a disciplinei, daca acest lucru se face cu minima pricepere si inspiratie. Se pare ca teoria contrariilor care se atrag este validata din nou, dand nastere pe termen lung unui mult asteptat

  • Decoratiuni pentru petrecerea de Revelion

    Decoratiuni pentru petrecerea de Revelion

    Noul An se apropie cu repeziciune, iar pregatirile pentru petrecerea de Revelion sunt in toi. Decoratiunile si ornamentele specifice acestui eveniment transforma atmosfera din orice incapere intr-una speciala.

  • Cum sa selectati piesele de arta (II)

    Cum sa selectati piesele de arta (II)

    Marimea si culoarea sunt doua criterii majore de selectare a unor piese de arta pentru a se potrivi cu restul decorului unei incaperi. Pentru orice spatiu particular, o opera de arta prea mare va coplesi decorul, iar una prea mica se va pierde in aceasta

  • Idei de amenajare: alb ca zapada

    Idei de amenajare: alb ca zapada

    Cine se gandeste doar la zapada si la gheata atunci cand rosteste cuvantul alb sau cand se gandeste la acesta, va fi placut surprins sa afle cat de confortabila, calda si primitoare poate fi aceasta culoare daca se afla in locuinta. Albul se asorteaza cu

  • 5 modalitati de a ascunde un perete nereusit

    5 modalitati de a ascunde un perete nereusit

    Foarte multi proprietari se confrunta cu cel putin un perete care necesita decorari suplimentare pentru a imbunatati aspectul general al locuintei. In unele cazuri problema poate fi legata de structura peretelui sau poate fi vorba, pur si simplu

  • Concediul de vis pe... balcon

    Concediul de vis pe... balcon

    Blaconul are multe denumiri, printre care: oaza de liniste, platforma de unde se pot observa stelele, terasa de lux pentru locuitorii citadini, paradisul vacantelor unde va puteti simti cu adevarat ca acasa. Unde nimic nu este strain, unde toata lumea

  • Cadouri de Craciun pentru oameni de afaceri

    Cadouri de Craciun pentru oameni de afaceri

    Craciunul se apropie cu pasi grabiti. Magazinele sunt pline de cadouri si de ornamente specifice acestui sezon. Este vremea impacarii si a daruirii. Este, totodata, timpul listelor lungi de cumparaturi si a alegerii cadourilor pentru cei dragi si nu numai

  • Cat mai aproape de baia ideala

    Cat mai aproape de baia ideala

    Expertii sustin ca decorarea baii incepe cu alegerea gresiei si a faiantei si se finalizeaza cu accesoriile, care trebuie sa fie in ton cu aceste prime doua elemente. In materie de modele si culori, anul acesta se poarta pardoseala care imita lemnul sau piatra

  • Trucuri de vara

    Trucuri de vara

    Pentru a simti pe deplin frumusetea primaverii si pentru a savura deliciile verii ce se apropie este necesara o innoire de decor, in concordanta cu renasterea naturii. Redecorarea propriei camere

  • Supa de rosii, iarna

    Supa de rosii, iarna

    Ingrediente 2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.