ulei volatil de busuioc proprietati

Alte cautari:

  • Salata combinata

    Salata combinata

    Ingrediente: 250 g de cartofi, 2-3 rosii, un castravete, 200 g de friptura (sau cabanos), 2 oua fierte tari, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, marar dupa gust, 1-2 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat.

  • 3 solutii de drenare

    3 solutii de drenare

    Fitoterapia Frunzele de coacaze negre, au proprietati diuretice si stimuleaza circulatia limfatica si venoasa

  • Aromaterapia

    Aromaterapia

    O buna parte din plantele medicinale isi bazeaza actiunea lor terapeutica pe un grup de substante chimice care sunt numite uleiuri volatile, uleiuri eterice, uleiuri esentiale sau uleiuri aromatice...

  • Salata Capri

    Salata Capri

    Ingrediente pentru 6 persoane 6 rosii branza Mozzarella - 450 g 2 lingurite capere fin taiate 6 lingurite ulei de masline 1 lingurita otet busuioc (oregano) sare

  • Panzanella

    Panzanella

    Ingrediente 300 g paine alba (din ziua precedenta), opt linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras (200 g), o ceapa rosie de apa (50 g), o legatura busuioc, un catel de usturoi, o lingura capere, patru linguri otet alb, sare, piper.

  • Lasagna

    Lasagna

    Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella

  • Cum tratam bulimia in mod natural?

    Cum tratam bulimia in mod natural?

    Bulimia este o dereglare alimentara cronica, cu accese de foame in timpul carora bolnavii maninca pe ascuns cantitati mari de hrana intr-un timp scurt.

  • Bruscetta

    Bruscetta

    Ingrediente: felii de piine, usturoi, rosii taiate cubulete mici...

  • Placinta ciobaneasca

    Placinta ciobaneasca

    Ingrediente 500 gr cartofi, 30 gr unt, 300 gr carne tocata ( poate fi pui, vita, porc), o ceapa, taiata marunt, doi morcovi mari, taiati rondele, o lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda, un ardei gras, taiat in feliute, doi catei de usturoi, taiat marunt, piper, doua linguri ulei.

  • Lokma

    Lokma

    Ingrediente Un kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, doua lingurite drojdie uscata, 60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei

  • Plante aromatice

    Plante aromatice

    Se mai pot numii mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine.

  • Bamele au nevoie de multa lumina

    Bamele au nevoie de multa lumina

    Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile

  • Ciuperci cu orez

    Ciuperci cu orez

    Ingrediente 300 grame de orez, 300 grame ciuperci, 3 cepe, 1 catel usturoi, 1 manunchi de patrunjel, 1/2 pahar coniac, parmezan ras (optional) unt, ulei de masline, sare, piper boabe.

  • Tzatziki

    Tzatziki

    Ingrediente Jumatate de kilogram castraveti proaspeti, trei cutii iaurt de 500 grame, 50 grame nuci, usturoi, marar, sare, ulei.

  • Pui la cuptor cu gutui

    Pui la cuptor cu gutui

    Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.

  • Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatitele se numara printre cele mai consummate deserturi din intreaga lume. Dar, in functie de umplutura, clatitele pot fi servite si ca aperitiv, uneori chiar si ca fel principal de mancare. Clatitele umplute cu branza dulce pot fi insa servite atat ca desert cat si ca gustare.

  • Cum imbunatatiti aspectul placilor de ceramica

    Cum imbunatatiti aspectul placilor de ceramica

    Placile ceramice sunt utilizate pe scara larga in decorarea multor interioare, in special in bai si bucatarii. Prezenta acestui material in casele noastre se datoreaza proprietatilor pe care le detine: inalta rezistenta, design elegant, functionalitate si durabilitate.

  • Infrumusetarea bucatariei - 6 trucuri utile

    Infrumusetarea bucatariei - 6 trucuri utile

    Ca sa reamenajam bucataria sau sa o infrumusetam necesita de cele mai multe ori foarte multi bani, iar astfel o lasam sa imbatraneasca din ce in ce mai mult. Noi va dam cateva sfaturi si trucuri care dovedesc exact contrariul, deci care nu sunt

  • Podeaua din pluta

    Podeaua din pluta

    Utilizare economica a padurilor de stejar de plutŃ asigura un mijloc de trai pentru mul■i fermieri. In acelasi timp, acest lucru aduce o contributie foarte importanta in pastrarea peisajelor si imprejurimilor ecologice din Spania si din Portugalia. Coaja se

  • Paste cu broccoli

    Paste cu broccoli

    Ingrediente: 226 g paste 1 manunchi de broccoli, fiert si scurs de apa

  • Usturoiul salbatic

    Usturoiul salbatic

    Toate partile plantei au o aroma puternica, asemanatoare usturoiului. Frunzele sale se pot folosi atat la mancaruri cat si in salate. Aroma pe care o ofera mancarii este unica, mult mai fina decat cea a usturoiului clasic

  • Legume cu ciuperci

    Legume cu ciuperci

    Ingrediente 3-4 morcovi, 1 telina mare, 2-3 cartofi, 2 ardei grasi, 5 linguri cu mazare, putin ulei si sare, dupa gust.

  • Cum sa economisim energie in fiecare zi si anotimp

    Cum sa economisim energie in fiecare zi si anotimp

    Ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi practice pentru a va ajuta sa economisiti ceva bani din costurile pentru energie si in acelasi timp sa va bucurati in continuare de toate avantajele utilitatilor din locuinta.

  • Scurt istoric al tapetului

    Scurt istoric al tapetului

    Tapiseria este o tesatura decorativa confectionata din lana sau matase combinata cu fire de aur sau argint.