Cum putem pastra florile mai mult timp fara a se ofili

Un prim sfat ar fi sa taiti tulpinile florilor oblic inainte de a pune florile intr-un vas, dar sa fie in apa in acelasi timp deoarece apa care se va lipi de capatul tulpinii nu va permite aerului sa patrunda. Astfel, aerul nu va impiedica asimilarea apei sau a substantelor nutritive.                            

Daca doriti ca bobocii florilor dumneavoastra sa se dechida cat mai repede puteti folosi apa calda. De asemenea apa la flori trebuie schimbata la fiecare doua sau trei zile iar apa folosita trebuie sa fie la temperatura camerei. Conform horticultorilor columbieni daca o sa puneti o tableta de aspirina, o lingurita de zahar sau un pic de cola in apa florilor acestea vor fi mai mult timp proaspete.

Florile care sunt putin ofilite pot fi revigorate adesea daca se introduce tulpina acestora in apa fierbinte aproximativ 10 minute iar in acelasi timp petalele sa fie stropite cu apa rece. Pentru a evita ofilirea prematura a acestora tineti-le departe de surse de caldura si de locurile in care sunt expuse direct la razele soarelui. Nici curentii de aer nu le fac bine acestora.