3 flori de toamna care iti anima gradina

Odata cu schimbarea sezonului in gradina au loc unele modificari. Cele mai multe au loc toamna, cand se pregateste gradina pentru anul viitor. Sunt adunate frunzele uscate, tunse gardurile vii si arborii curatati. Dar acest anotimp nu este unul lipsit de culoare deoarece florile de vara cedeaza locul celor de toamna, care sunt la fel de atractive si intens colorate.

Florile de toamna nu sunt foarte pretentioase, rezista la temperaturi scazute si vin intr-o paleta larga de culori si texturi. Cele mai populare flori de toamna sunt Crizantemele. Originare din China, aceste flori sunt foarte rezistente, infrumusetand gradinile chiar si in sezonul rece, de iarna, daca sunt stropite cu ingrasamant bogat in fosfor.

Crizantema nu este o planta pretentioasa in ceea ce priveste solul, dar acestea se dezvolta mai bine si rezista mai mult atunci cand radacina ei se afla intr-un pamant care nu retine prea mult apa. Marimea lor variaza in functie de specie, de la 5-6 centimetri pana la 25 de centimetri. Crizantemele se gasesc intr-o varietate de forme, marimi si culori, numarand mii se soiuri.

Daca dorim sa animam gradina cu flori in culori vii, precum galben, roz, mov sau rosu, putem opta pentru Floarea de gheata. Originara din Africa de Sud, este una dintre plantele exotice cel mai putin pretentioase, nu este atacata de daunatori si rezista la temperaturi scazute. Are nevoie insa de o ingrijire speciala, trebuie plantata intr-un loc cu pamant nisipos. Denumirea florii de gheata provine de la aspectul petalelor care par ace de gheata intens colorate.

Crinul de toamna este o alta planta care da viata gradinii pe timp de toamna. Si nu doar prin frumoasele flori albe, ci si prin frunzele decorative si mirosul puternic si placut pe care il emana. Aceasta planta se dezvolta bine in teren afanat si bogat in humus. Crinul de toamna este originar din nord-estul Asiei, nu este o planta pretentioasa si florile pot fi galbene, albe, portocalii, roz sau violet.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro