Afinele - Valoarea curativa a afinelor

afineleO propunere pentru gradina dumneavoastra ar putea fi afinul pentru  bogatia florilor si savoarea fructelor. Bineinteles ca locuind intr-o zona de deal esti mai avantajat,  dar merita incercat si in zonele de campie.  Florile extrem de mici, de forma unor clopotei sunt cu atat mai longevive cu cat planta se afla intr-un loc aerisit si nu in bataia directa a soarelui.

Pentru a se dezvolta frumos trebuie indeplinite cateva cerinte:

- sol acid

- udari abundente vara astfel incat pamantul sa fie mentinut umed, fiind indicate si pulverizarile atunci cand este foarte cald si atmosfera este foarte uscata.

Inmultirea se poate face prin butasi obtinuti din ramurile laterale, inradacindu-se in turba in amestec cu nisip, in conditiile in care sunt asigurate umiditate moderata si o temperatura de circa 18-25 grade Celsius.

Delicioasele afine sunt cunoscute pentru proprietatile lor remarcabile pentru sanatate. Cu un continut bogat de tanin, pectine, vitamina C, provitamina A, acid malic, antociani ajuta in problemele legate de vedere, afectiuni vasculare, protejeaza organismul impotriva infectiilor si impotriva oxidarii celulelor, fiind benefice si in pierderile de memorie care se instaleaza cu varsta. De asemenea au efect de scadere a glicemiei.

Cititi mai multe pe GradinaMea.ro