Ardeii

Germinarea semintelor

Puneti semintele la germinat cu 6-8 saptamani inainte de momentul in care intentionati sa-i plantati in teren. Semintele vor avea nevoie de o locatie calda si multa lumina. Se dezvolta bine si la lumina tuburilor fluorescente nedevenind lungi si sarace in frunzis. Transplantati-le la exterior in momentul in care solul este cald.

Ingrasaminte

Ardeii au nevoie de fertilizatori in doze mici. Este deosebit de productiva ideea de a folosi compost sau gunoi de grajd pe solul unde dorim sa-i cultivam. De asemenea fortificati plantele in momentul infloririi folosind un ingrasamant organic.

Intretinere

In momentul aparitiei florilor pulverizati plantele cu o solutie slaba de ingrasamant care sa contina magneziu care le va ajuta sa produca frunze de culoare verde inchis si fructe din abundenta.

Vremea rece poate cauza caderea bobocilor. Pentru a preveni acest lucru trebuie sa fim siguri ca noptile sunt suficient de calde inainte de a-i planta la exterior. Plantele vor supravietui si vor apare mai multe flori in locul celor cazute.

Companioni

Ceapa este o planta companion excelenta pentru ardei. Ardeii iuti pot impiedica raspandirea insectelor in gradina.