Asclepsias


Asclepsias, numita popular Iarba bumbacului, este o planta perena cu frunze fie mereu verzi, fie cazatoare. Culorile florilor variaza intre rosu intens, roz si galben; exista si hibrizi care au flori bicolore.

    ASCLEPSIAS

Ingrijire:
Daca plantati asclepsias in gradina, radacinile ei se vor dezvolta foarte usor si se vor intinde inspre plantele din jurul sau. De aceea este mai bine sa se planteze in ghiveci si sa fie asezata afara, printre plantele din gradina. Oricum, planta trebuie asezata intr-un loc calduros si bine adapostit. Asclepsias infloreste din iulie pana in septembrie.

Dupa cum spuneam, puneti planta in ghiveci si se transferati-o intr-un vas mai mare atunci cand radacinile au umplut vasul. Radacinile se aseaza la o adancime de 10 cm. La baza vasului se aseaza un strat drenat, se acopera radacinile apoi cu compost si cu pietris marunt. Compostul trebuie putin udat si umezeala trebuie mentinuta tot timpul, fara ca apa sa balteasca. Din 3 in 3 saptamani tratati asclepsias cu o substanta fertilizatoare lichida.

Planta poate fi ajustata / taiata si in timpul verii. Speciile mai sensibile se introduc iarna in casa, iar cele lasate afara trebuie acoperite cu turba, frunze uscate sau cenusa. In timpul iernii compostul trebuie sa fie foarte putin umed.

Inmultire:
Asclepsias se poate inmulti prin seminte. Metoda cea mai usoara este insa cea a divizarii radacinilor, divizare ce trebuie facuta primavara sau toamna.

Boli si daunatori:
Florile pot sa cada daca planta nu este udata suficient. Paianjenul rosu poate ataca planta, iar combaterea se face cu un acaricid potrivit.

Specii:
Asclepsias curassavica este o specie perena si este originara din America tropicala. Are forma unui tufis si inaltimea de 90 cm; daca se taie in mod corespunzator, inaltimea este de 40-50 cm.
Frunzele sunt verde inchis si florile de culoare rosie. Infloreste din iunie pana in august si din flori apar fructe umflate care contin seminte.
Asclepsias speciosa este de origine din America, florile sunt purpurii. 

Gradinamea.ro