Bulbi care infloresc toamna

gazon cu crocus crocus camp crocus crocus toamna tarziu

Cand plantam bulbi care infloresc primavara singura problema este ca trebuie sa asteptam pana atunci ca sa ne bucuram de ei. Dar daca plantam bulbi care infloresc toamna, bucuria nu va intarzia. Mai mult chiar, acestia infloresc la numai trei saptamani de cand ii punem in pamant.

Sunt doua specii de astfel de bulbi: colchicum si crocus. Crocus, cunoscut la noi si ca stanjenel sau sofran, se aseamana cu verii lui care infloresc primavara. Floarea rasare dintre frunzele uscate de toamna, in nuante de alb-galbui si purpuriu. Colchicum arata ca un stanjenel mai mare. Ambele plante infloresc in septembrie si octombrie.

Puteti sa cumparati acest tip de bulbi din sere, magazine de specialitate sau comandandu-i pe internet, la sfarsitul verii sau inceputul toamnei. Odata ce i-ati obtinut, e foarte important sa ii plantati imediat, de preferinta in locuri in care sa se bucure de cel putin sase ore de soare direct pe zi si obligatoriu in pamant usor drenabil. In ceea ce priveste plantarea, stanjenelul (crocus) trebuie bagat in pamant in asa fel incat varful plantei sa fie la 5 cm sub nivelul solului. Pentru colchicum trebuie sa sapati o groapa, astfel incat varful acestuia sa fie la 12 cm sub nivelul solului.

crocus crocus si colchicmus colchicums

crocus

camp de crocus si colchicmus

colchicums