COCOS

cocosCocos Weddeliana este un palmier pitic, extrem de elegant prin frunzele sale mari, compuse din foliole foarte inguste, de culoare verde inchis stralucitor pe parte superioara si verde argintiu pe partea inferioara.
Frunzele ating 30-80 de cm, dar ritmul lor de crestere este foarte lent. Aceasta specie se poate cultiva in asociatie cu alte specii, pentru crearea unor compozitii elegante. Inmultirea se face prin seminte.
Cocos nucifera este un palmier cu foliole foarte late, arcutite, care rasare dintr-o nuca de cocos, ingropata pe jumatate in amestecul de pamant din ghiveci.
Iarna trebuie sa li se asigure o temperatura de 20 de grade Celsius si o umiditate atmosferica constanta.
Pentru a evita uscarea extremitatilor foliolelor, datorita aerului din apartament, se recomanda pulverizarea frecventa a a frunzelor cu apa, adaugarea unui strat de turba umeda la suprafat ghiveciului si plasarea in locuri semiumbrite.
Transplantarea se efectueaza in lunile martie-aprilie intr-un amestec din doua parti pamant de frunze si o parte turba fibroasa, la intervale mari de timp si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul si ies la suprafata ghiveciului.